Reklama

Reklama

Santa Clarita Diet

(seriál)
  • USA Santa Clarita Diet
Trailer
USA, (2017–2019), 14 h 37 min (Minutáž: 26–36 min)

Tvůrci:

Victor Fresco

Hrají:

Drew Barrymore, Timothy Olyphant, Liv Hewson, Skyler Gisondo, Natalie Morales, Kaylee Bryant, Ricardo Chavira, Mary Elizabeth Ellis, Richard T. Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Bývali to obyčejní manželé, realiťáci, dokud se ona nezměnila a nezavedla je na cestu zkázy a smrti. V dobrém slova smyslu. (Netflix)

Recenze uživatele neo93 k tomuto seriálu (2)

Santa Clarita Diet (2017) 

Skvělý originální seriál od televizní společnosti Netflix, který se nevidí každý den. Když se jednoho krásného dne, v městečku Santa Clarita v Kalifornii, probudí Sheila, realitní makléřka, manželka Joela, (který pracuje stejně jako ona v tomto odvětví) matka 16-leté dcery Abby, ještě netuší, jak moc jí to změní dosavadní život. Ráno vše vypadá normálně až na to, že ji neobvykle bolí břicho. Když však vyvrhne neskutečné množství zeleného slizu a to přímo v domě, který nabízí k prodeji, navíc v přítomnosti možných zájemců ke koupi, nevypadá to úplně na běžný den, zvláště když v této neobvyklé činnosti pokračuje také v koupelně. Krátce po tomto incidentu se Sheila dozvídá, že se stala nemrtvou, tedy zombie. Tak začíná tento seriál, který v dalších epizodách přináší ještě více výstředních situací, do kterých je zapojen nejen hlavní manželský pár v podání herecky výborně sladěného dua Drew Barrymore a Timothy Olyphant, ale i dcery Liv Hewson, tak i dalších lidí v jejich blízkém okolí. Není to pro ústřední postavy prostě jen tak, obstarat lidské maso a přitom zůstat, alespoň trochu normální rodinou. Z tohoto prostého faktu čiší největší porce vtipu v přijatelné míře, zároveň humor také stojí i na rodinných, sousedských či partnerských základech. Musím vyzvednout také hudební složku, která je bezchybná, zvláště v závěrečných titulcích. Seriál není úplně pro každého, ale pokud dokážete překousnout nějakou tu porci krve nebo utrhnutou část lidské končetiny, skvěle si užijete tuto rodinku, která má trošku netradiční zálibu. ()

Série 2 (2018) (S02) 

Druhá řada hororově a komediálně laděného seriálu. A opět je to výborná zábava. Je moc dobře, že kvalita zůstává stejná, možná je i o něco lepší. Znovu se setkáváme s rodinkou Hammondových a jejich neutuchajícím problémem. Postavy nalézáme přesně tam, kde jsme je zanechali v první sérii. Joel je zavřený na psychiatrickém oddělení, dcera Abby s kamarádem Ericem vytvářejí sérum, které pomůže nakažené osobě a samotná Sheila je svázaná řetězy ve sklepení svého domu. Stačí ovšem chvilka a vše se zase vrátí do zajetých kolejí. Jenže s tím, přicházejí na povrch další problémy. A celá rodina společně s Ericem, si musí dávat velký pozor, aby se neodhalila, a to především před sousedy tak i stále více dotírající policistkou Anne. To, co bylo hnacím motorem první řady je znovu tím důležitým i ve druhé sérii. Tedy hlavní dějová linka kolem Sheily a její potřeby jednak nasytit se, tak i jednak vyřešit tento svízel, jenž někdy samozřejmě obsahuje nechutné až zvrácené scény a momenty, humorné rodinné konfrontace dospívající rebelky Abby se svými „normálními rodiči", tak i její komplikovaný, ale velmi úsměvný vztah s Ericem. Skvělým oživením je také nová nemrtvá postava, škoda jen, že je jí věnována, tak krátká pozornost. Nemůžu hodnotit jinak než plným hodnocením i této řady. Budu se těšit u třetí série. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama