Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 2

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (104)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Submise, dominance, bondage, dvě ženy v domácnosti, samé ňamky, nevěděl jsem, že autor Wonder Woman je takhle slušnej človek, hned si svého steelbooku s Wonder Woman vážím víc. Tady je škoda, že vyprávění hlavně v záverečné fázi je tak zkratkovitě, vlastně se film věnuje střetu WMM s americkým pokrytectvím a přitom to silnější na vyprávění by bylo odvyprávět pečliveji ten trojvztah. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Rozkošný film o tvorcovi Wonder Woman, ktorému boli predlohou dve skutočné ženy, s ktorými celý život žil vo viac-menej harmonickej bigamii. Trochu životopisná dráma, veľa romantiky, štipka erotiky (až teraz viem, prečo WW tak rada používala laso a zväzovala ním protivníkov a najmä protivníčky). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se, k mému překvapení, rozjíždí romance o jednom nezvyklém zamilovaném trojúhelníku ve třicátých letech minulého století. Třicátá léta v Americe, puritáni všude kolem Harvardu a milostný trojúhelník…to už samo o sobě značí problémy. První půlhodina je taková nemastná, neslaná…na životopisný příběh snad až i nudná. Pak už to ale začne mít tvar a jakmile se u profesora objeví různé tvůrčí myšlenky na Wonder Woman, začalo mě to docela i bavit. V druhé polovině už to docela ušlo, ale na můj vkus tam bylo pořád hodně málo scén ze světa komiksu. Jedná se o takové romantické drama s třešničkou v podobě vzniku nejznámější ženské superhrdinky Ameriky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,584,759Tržby Celosvetovo $1,898,000▐ Pekná úchylka okolo Wonder Women, len v nie príliš pútavom šate či prevedení. /40%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, šlo mu opravdu o ten detektor lži? Myslím, že rád zkoušel i jiné experimenty.......něco mezi trojkou a čtyřkou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem otevřená mít s Vámi sex. Stejně jako můj manžel." Špetku prudérnosti v sobě asi najdu, ale stejně jsem panu profesorovi nepokrytě fandil. A jelikož nejsem závistivý, tak jsem mu jen trošku záviděl obě jeho dvě zajímavé ženy. Hlavně tedy manželku, ta byla jedinečná. Zkrátka mě jejich vztah hodně bavil, stejně jako tvoření Wonder Woman, i když má láska ke comicsům končí někde u Čtyřlístku a Rychlých šípů. Bylo to prostě zajímavé, ale trošku mi to pokazila dramatická dvacetiminutovka v závěru. Bez té bych se obešel a profesor Marston ve svém životě pravděpodobně taky, ale když už je to životopisné, tak to tam asi muselo být. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Životopisné filmy většinou nevyhledávám a erotické už vůbec ne, ale na tento mě ukecala přítelkyně a musím říct, že jsem byl příjemně překvapen. I když bylo zvláštní vidět představitele Barda a hrabě drákuli dostat na prdel od nějakého vidláka. Zajímavý příběh a historie Wonder Woman a jejího tvůrce. 85% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(3x) Je to kouzelné, teprve v době oslav 75. narozenin Wonder Woman, se celý ten fenomén kolem téhle úžasné hrdinky dočkává zasloužené satisfakce. Po všech těch televizních projektech, z nichž přežil jen ten seriál s Lyndou Carter, přichází na řadu éra s Gal Gadot. A jde to, najednou je legitimní natočit i životopis o tvůrci Wonder Woman a jeho polyamorním vztahu se dvěma ženami. Pokud si přečtete více, uvědomíte si, že Wonder Woman je nejlogičtější odpověď na všechny změny, které otřásaly moderní společností v první polovině 20. století. Příběhy sufražetek, volební právo, právo vlastnit majetek, rozvádět se, mít možnost potratu a zároveň nepřestat být ženou, partnerkou a milující matkou, to vše se dělo v extrémně rychlém tempu a nebýt mužů milujících a respektujících ženy, cesta by to byla ještě trnitější. A tak příběh Billa Marstona okouzlil lesbickou režisérku ze seriálu The L Word a biopic byl na světě. Angela Robinson sice šla do projektu s veškerým nasazením, získala kvalitní herce (zejména Luke Evans je v titulní roli výborný, Oliver Platt celému projektu dodal pomyslnou třešničku), ale přeci jenom její rozpočet a zkušenosti především televizní zapříčinily, že její výsledný film má určité reservy. Tak především Professor Marston & the Wonder Women popisuje příběh ze života lidí v milostném trojúhelníku v poměrně dlouhém časovém období od 20. do 40. let a herci nestárnou, výprava a kostýmy změny naprosto nestíhají. Vše se odehrává jen za pomoci hereckých výkonů a kouzel se střihem (to, když na scénu přichází komiksové panely), na kino film je to bohužel ale málo. Kamera slabá, místy dokonce nerespektující základní pravidla práce s osou. Byla to šance, nicméně pokud ten příběh čekal na své odvyprávění přes 70 let, chtělo to na postu režie a produkce někoho, kdo je mnohem víc, než jen fanda. Ale samozřejmě jsem ráda, že vlna okouzlení Gal Gadot má na svědomí i tenhle malý bonusový film pro všechny, kteří milují úžasné ženy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem. Formálna a herecká stránka neboli zlé, no príbeh samotný ma nebavil. Pár zaujímavých momentov by sa tu síce našlo, no celkovo som bol na konci aj tak rád, že príbeh profesora Marstona a jeho dvoch žien už skončil. Všetky udalosti okolo neho a jeho práce sú tu podané na môj vkus až príliš nezáživným spôsobom. Pritom hlavné body sú celkom zaujímavé - psychológia, vynález detektora lži, polygamia, Wonder woman, rajcovné kostýmčeky.... Problém je asi v horšej réžii. Slabší priemer. 55/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Patrně vám jméno kontroverzního psychologa a vynálezce Marstona nic neřekne, comicsová Wonder Woman, jejíž je autorem, je už mnohem známější pojem. A coby odborníci i laici byste žasli, kde bral ke své tvorbě inspiraci. Ano, čerpal ji ze svého polygamního vztahu - on, manželka a studentka se totiž hledali až se perverzně našli. Film však v žádném případě není lacině obscénní, těch pár scén, v nichž hraje prim latex a svazování, dohromady nestojí za řeč. Daleko zajímavější je, jak bojoval s prudérní cenzorskou komisí, co každou sexuálnost považovala za úchylku, a jak fungovalo jeho utajované mnohoženství. Psala se čtyřicátá léta minulého století a až příliš sexuálně přebujelý comics (i sexuální život jeho autora) byl terčem zákazů vzdor závratné prodejnosti. Trio Luke Evans, Rebecca Hall a Bella Heathcote sice svým skutečným předobrazům podobné není, ovšem umí rozehrát dráždivé pozadí vzniku slavných bublinových dobrodružství. Režijní patronát Angely Robinson byl poměrně originální. Dokázaly se najít zajímavé doplňky k příběhu, třeba vynález moderního detektoru lži. A kdo si potrpí na zfilmované comicsy, si může příběhem profesora Marstona doplnit znalosti. Většinu biografických děl beru s rezervou, i zde vznikl prostor pro fabulace, nicméně zvolená forma byla nevšední, a jsem polichocen, že ještě comicsům dám šanci, ačkoliv jsem už v budoucnu nikdy žádný vidět nechtěl. Výsledkem je poutavé dílko, které oproti Wonder Woman čeká, až si jej divák objeví. 7/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tento scenár s lepším režisérom mal päťhviezdičkový potenciál. Angela Robinson na jednej strane výborne vedie hercov, na druhej neprišla s jediným nápadom, ktorý by (hlavne vizuál) obzvláštňoval od televíznej (seriálovej) rutiny. To sa vlastne zbytočne sťažujem a asi by som bol sklamaný, pretože ten film spĺňa v podstate všetko, čo dokážem vyžadovať. Všetko, čo si predstavíte pod pojmom: Milostný trojuholník od režisérky L word. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to hezký životopisný snímek o tvůrci Wonder Women. Ztvárnění milostného trojúhelníku je super. Je to lehce erotické, ale nic, co by někoho mohlo pohoršit. Mně se akorát moc nelíbí Bella Heathcote, což je trošku problém, když je při erotických scénách hlavním cílem vzrušení. Nicméně jinak je to velmi dobrý výtvor. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Přiznám se zcela bez mučení, že jsem Willamovi dost záviděl. Rozhodně ne však tu strašně pokryteckou a pruderní dobu, tak typickou hlavně pro USA, ale spíš jeho životní postoj. Mít tak otevřené názory v tehdejší době muselo stát hodně úsilí a osobní odvahy. Ale on ji měl, za což má u mě velikánský dík. A když už nic jiného, teď už konečně vím, kdo napsal komiks Wonder Women, o kterém jsem do včerejšího dne neměl nejmenšího tušení. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o psychologovi, který vynalezl detektor lži a vymyslel komiksovou hrdinku Wonder Woman, mě opravdu překvapil. Jeho život rozhodně nebyl pro Ameriku 30. a 40. let nejen typický, ale ani přijatelný. Pokud chcete vědět, proč za jeho časů byla Wonder Woman plná bondáže, podívejte se na příběh muže, který žil v dost neobvyklém svazku se dvěma ženami. Herecky mi přišlo, že celému tomuto trojúhelníku dominuje Rebecca Hall v roli profesorovy manželky. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Také nejaké pekné a dokonalé to bolo, ešte aj každý zádrhel sa rýchlo vyriešil. Ale je veľké šťastie, že sa tí traja našli a dokázali žiť svoj nekonvenčný život navzdory všetkému. Pozadie a príbeh samotnej WW vcelku zaujímavý, aj napriek tomu, že tá nová, filmová z 2017-ho ma absolútne nezaujala. Film ani chvíľu nenudí, výprava, kostýmy a hudba úžasné, herecky tiež slušné a Rebecca? ... tak tá excelovala. 3,5* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud čekáte film o vzniku legendárního komiksu, tak zde se toho příliš nedozvíte. Přesto ale film určitě stojí za vidění, už jen kvůli neuvěřitelnému příběhu o životě profesora, jeho ženy a mladé milenky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Všechny tři hlavní postavy jsou excelentní , chytré a smyslné. Je to inspirováno skutečným příběhem. Profesor Marston vynalezl detektor lži a vytvořil superfeministickou hrdinku Wonder Woman. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Já se hluboce omlouvám, že se nepřidám k zástupu adorantů úchyla, který má nutkání své zvrácené choutky předat světu div ne jako poselství pod pláštěm prosazování práv žen... jo a pro všechny znechucený tou ošklivou prudérní pokryteckou Amerikou své doby (posloucháte se někdy?) mám povzbuzující postřeh - už je to i tady úplně noumální Uďo, žijeme takhle pomalu každý druhý a ženský - ženský jsou konečné všude svobodný!! Za těchto souvislostí je myslím zřejmé, že mně na hodnocení uměleckého dojmu oslavného medailónku už nezbyly síly. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Povedený filmek o tvůrci Wonder Woman. Profesor Marston je vzdělaný člověk a vyučuje psychologii na Harvardu. Což je unikát, protože takovýto vzdělaný člověk většinou komiksy nepíše. Ale osud tomu chce, že se z profesora stane spisovatel. Zajímavější ale je důvod, jak se tomu stane. A tak nám snímek sklouzává k pornografii. Tedy ve filmu se nemusíte bát tvrdých erotických scén, ale přeci jen tam lehké erotické scény jsou. Profesor totiž žije se svou manželkou a jejich milenkou. Je to takový bisexuální vztah švédské trojky. A to vše promítne do komiksu Wonder Woman. A tak už víme, jak Wonder Woman vznikla. Mně se film tuze líbil, ten příběh je velice zajímavý a i ty erotičné scény, např. s BDSM tomu dodávají náboj. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný „komiksový“ film, který vypráví o tvůrci Wonder Woman. Veskrze komorní příběh o jedné zakázané lásce, milostném trojúhelníku a tvůrčí expresi. Rozhodně se na to dobře dívalo, k čemuž přispěli hlavně sympatičtí herci. Škoda, že se filmu nedostalo v podstatě žádné pozornosti, zatímco se Hollywood neustále snaží propagovat mnohem větší propadáky (v poslední době si obzvláště rád hraje na propagaci režisérek a tohle mohl být ukázkový příklad toho, jak se to dělá... namísto třeba Eternals). Možná to bude tím, že ve stejném roce šla do kin Wonder Woman. Box office: 1,9 mil. USD. ()

Reklama

Reklama