Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 2
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele gemi k tomuto seriálu (3)

Castle Rock (2018) 

Strašlivě rozporuplný seriál. Předně - série na sebe dějově vůbec nenavazují, což je dobře, protože první série je naprostá katastrofa, zatímco ta druhá je vynikající. Vůbec nerozumím, proč seriál skončil právě po vynikající druhé sérii, když po šílené první pokračoval. 1. série: **(*) Tak toto se nepovedlo. První díl velmi dobře navnadí, ale o to víc těch zbývajících devět zklame. Některé díly jsou vysloveně vatovou výplní, jakoby je scénáristé vymýšleli za pochodu, jakoby nebyl od počátku jasně stanovený koncept. Série obsahuje jakýsi obří twist, který jsem ale vůbec nepobral. Klika, že jsem první sérii viděl až po té druhé, která je naopak vynikající. Po tomto bych ji totiž vidět nechtěl a byla by to obrovská škoda. Průměrné hodnocení série vychází na tři hvězdy, ale reálně jako celek jsou to dvě. 2. série: **** Chtěl jsem Castle Rock zkusit a omylem jsem začal druhou sérií, ve které jsem narazil na povědomé jméno Annie Wilkes, kterou naprosto geniálně ztvárnila Lizzy Caplan. To je fakt oskarový výkon. Tak jsem zaguglil a zjistil jsem, že to je ta šílená baba z Misery (Annie, ne Lizzy). Celá tato řada je vlastně prequel k Misery! A nutno říct, že famózní a fungující sám o sobě i pro někoho, kdo Misery vůbec nezná. Po tomto si ji ale bude chtít dát. Jde o velmi komplexní ságu historie této postavy od dětství až po dospělost. Série dokázala v deseti dílech nejen neuvěřitelně plasticky vykreslit tuto postavu, ale rozehrát také paralelní děj okolo mysteriózního osudu města Castle Rock, který má minimálně stejnou váhu a komplexitu. Scénáristická lahůdka. ()

Série 1 (2018) (S01) 

Tak toto se nepovedlo. První díl velmi dobře navnadí, ale o to víc těch zbývajících devět zklame. Některé díly jsou vysloveně vatovou výplní, jakoby je scénáristé vymýšleli za pochodu, jakoby nebyl od počátku jasně stanovený koncept. Klika, že jsem první sérii viděl až po té druhé, která je naopak vynikající. Po tomto bych ji totiž vidět nechtěl a byla by to obrovská škoda. Průměrné hodnocení série vychází na tři hvězdy, ale reálně jako celek jsou to dvě. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Chtěl jsem Castle Rock zkusit a omylem jsem začal druhou sérií, ve které jsem narazil na povědomé jméno Annie Wilkes, kterou naprosto geniálně ztvárnila Lizzy Caplan. To je fakt oskarový výkon. Tak jsem zaguglil a zjistil jsem, že to je ta šílená baba z Misery (Annie, ne Lizzy). Celá tato řada je vlastně prequel k Misery! A nutno říct, že famózní a fungující sám o sobě i pro někoho, kdo Misery vůbec nezná. Po tomto si ji ale bude chtít dát. Jde o velmi komplexní ságu historie této postavy od dětství až po dospělost. Série dokázala v deseti dílech nejen neuvěřitelně plasticky vykreslit tuto postavu, ale rozehrát také paralelní děj okolo mysteriózního osudu města Castle Rock, který má minimálně stejnou váhu a komplexitu. Scénáristická lahůdka. ()

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama