Reklama

Reklama

Dark - Season 3

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2020, 8 h 28 min (Minutáž: 57–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Carlotta von Falkenhayn, Claude Albert Heinrich, Karoline Eichhorn, Hermann Beyer, Peter Benedict, Nils Brunkhorst, Barbara Nüsse, Natascha Paulick (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zběsilé cestování v čase spěje k vyvrcholení. V podivném novém světě jsou některé věci povědomé, ale jiné znepokojivě neznámé. (Netflix)

Recenze (72)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu ten fenomén, obrovsky respektuju německé tvůrce za to, že se jim povedlo prorazit v globálu a já to docela se zaujetím sledoval, ale zvláště ta třetí řada pro mě už byla moc a dost dílů jsem celkem protrpěl. Závěry dílů s nějakou chytlavou hudbou jsem si většinou dost užil, ale ta stopáž, dost často stoupající i nad 60 minut, pro mě byla zkrátka ubíjející a kvůli pauzám jsem se opět až do konce ztrácel i v postavách. Nicméně na další, již potvrzený, projekt těchto tvůrců na Netflixu jsem zvědav...60% ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato 3. serie mi přijde jako už trochu zbytečné rozpatlávání děje. Po 3. dílu se mi nelíbí, přijde mi zbytečná. Naproti tomu stále mě zajímá, jak to bude dál. Po dokoukání posledního dílu - opravdu jsem dala nejhorší hodnocení? Nicméně se za to nestydím. Ukončení mi přišlo dost zcestné. A celá tato serie moc vyumělkovaná, kdy něčí dcera je vlastně matka své matky. No tak to ať se na mě nikdo nezlobí. Po naprosto dokonalé 1. serii a slušné 2. je tato poslední pro mě zklamáním. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dá se to vůbec popsat? Já myslím, že ne. Těžko se to popisuje. Seriál totiž nikdy nebyl jednoduchý. A s každou sérií to bylo jen a jen horší. Teď to není výjimka. Poslední série je těžká. Velmi. Už jenom z principu, že ani já nechápu asi ani 30 % z toho, co bych měl. Dokonce i když se dívám na dvaceti minutové video, která má vše vysvětlit, chápu asi jen 40 nebo 50. Moc jsem si nepolepšil. Lidé se mohou ptát, proč tedy tak pozitivní hodnocení. Jednoduše a subjektivně. Pocit. Pro ten pocit jasné kalkulace příběhu a směru. Přesné vědění tvůrců seriálu, kteří věděli, že seriál bude mít nějaké přibližné tři sezóny, že seriál se bude ubírat nějakým směrem... prostě jednoduché. Ale vlastně velmi složité. Přeci jen seriál si servítky nebere. A což o to, je nutno to celé vidět od začátku do konce třeba dvakrát, abychom mohli říct, že nějak víme a tušíme. Normálně by to bylo odsouzeníhodné a nepřijatelné. Ale tady na vás dýchá promyšlenost. Kvalitní filmařina především. Vymazlení obrazového detailu, který vytváří silný celek. V celku chápu silnou kritiku, ale poté záleží na svědomí, kdy tito lidé hodnotili různé bludy, které i ke kvalitě zpracování měli daleko asi jako Babiš k pravdě. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád marně přemýšlím, zda tvůrci třetí řadu ještě víc zamotali schválně, nebo se z ní spíš nemohli vymotat, protože ten deus ex machina, který přišel v posledním díle, mohli zakomponovat do jakéhokoliv předchozího a nic by se nestalo. Ten zvrat byl sice nabitý emocemi, ale jinak celkem nelogický. Škoda, ale alespoň je to série poslední a autoři neždímají vše zbytečně dlouho. ()

choze

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série bohužel pokračuje v duchu té předchozí, když dosavadní složitost hned na začátku doslova zdvojnásobuje a místo atmosféry a záhadnosti se tlačí na přesouvání a plky milionu postav, které do zblbnutí opakují, jak je vše propojené a co je podle nich potřeba udělat, aby se ne/zabránilo apokalypse, a rozčilují se, že jim pořád někdo lže a manipuluje s nimi. Velmi rychle jsem se v tom ztratil, takže mi to celé bylo dost ukradené, posledními díly jsem se vyloženě prokousával a vyvrcholení se mnou nic neudělalo. Nehodnotím, protože netuším jak, a první série pro mě zůstává nejlepší. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (9)

  • Ke konci epizody zazní píseň „Inside“ od Chrise Avantgardea. (Doomcourier)
  • Ke konci epizody hraje skladba „Bad Kingdom“ od německé hudební skupiny Moderat. (Doomcourier)

Reklama

Reklama