Reklama

Reklama

Dark - Season 3

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2020, 8 h 28 min (Minutáž: 57–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Carlotta von Falkenhayn, Claude Albert Heinrich, Karoline Eichhorn, Hermann Beyer, Peter Benedict, Nils Brunkhorst, Barbara Nüsse, Natascha Paulick (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zběsilé cestování v čase spěje k vyvrcholení. V podivném novém světě jsou některé věci povědomé, ale jiné znepokojivě neznámé. (Netflix)

Recenze (71)

KlárkaS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

You just wrinkled my brain! a teď lehké spoilery. Jo, everything is connected, ale tohle incestní městečko je už fakt crazy! Preferuju sice model jedna epizoda týdně, ale tohle je pro netflix jako dělaný, protože nebýt toho jednodenního binge watchingu, tak budu ještě víc ztracená než teď. Jinak teda klobouk dolu tvůrcům, že i přes těch několik (desítek - pokud počítáme i verze z různých dekád) postav se divák dokáže pořád ještě orientovat. Nicméně na mě už bylo těch časových skoků v týhle řadě moc, a často tady chyběla ta vizuálně/emoční odměna ve formě splitscreenů, jako tomu bylo v předchozích řadách (ale konec E6 s Block Party se k tomu božsky vrátil, dokonce to poslal úplně na jinej level!). Co mě ale vlastně nejvíc štvalo, tak to, že Jonas a Martha (a ostatní) jsou ve většině případů strašně pasivní postavy, kterým většinou říká jejich starší já, co mají udělat nebo do jakýho času a světa jít. Což je pak přesně případ Claudie, jako takový finalový deus ex machiny. Není to masterpiece jako byla první řada, ale pořád je to těžkej netflixovskej nadprůměr. Soundtrack top. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu jak moc se mi líbily první dvě řady a jak moc jsem se na tu závěrečnou těšil je třetí řada bohužel trochu zklamání.Pořád je to seriálový nadprůměr,ale díky extrémní překombinovanosti sem v něm zkraje tápal i přes to,že jsem si poctivě zopakoval předchozí řady a hlavně na mě třetí řada prakticky nefungovala po stránce emocí.Pořád sice nabízí scény podle podobného klíče jako dřív,ale je to takové poloviční a osobně jsem nebyl schopen se nechat vtáhnout do děje a být tím vším pohlcen jako předtím.Postav je sice pořád stejně a není problém se v nich orientovat,ale tím jak k cestování časem přibyl ještě paralelní svět,cestování mezi světy a navíc ještě cestování časem napříč těmi světy je třetí Dark místy zbytečně nepřehledný.Velké štěstí,že pak ale přijde poslední díl,který je z celé série nejlepší a všechno v něm do sebe (skoro až překvapivě) zapadne.I přes rozpaky,které ve mě třetí řada vyvolávala je každopádně Dark jedním z nejlepších seriálů posledních let a časem si ho velmi rád zopakuji...80% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„ZAČÁTEK JE KONEC A KONEC JE ZAČÁTEK...“ /// Stejný postavy, jiný osudy. Zajímavý… (bych chtěl říct.) Nejde o to zachránit svět, ale kterej. Navíc tady každej lže, takže orientace v tomhle propletenci… Když dorazíme do finále, je rozuzlení nekonečnýho řetězce osudu vlastně celkem nudný vyprávění. Ale podařilo se jim to všechno rozumně ukončit. Tím myslím, jako že jsem to pochopil i já… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mým patronem je svatý Kryštof. 2.) Říkají mi „blesku“. (jsem totiž neuvěřitelně bysterej…) 3.) Thx za titule „Edna.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plný počet nie je mojim obvyklým hodnotením, ale záverečná séria si ho napriek niekoľkým slabším momentom zaslúži. Autori opäť raz ukázali že keď to niekto vie, tak je to brnkačka a v poslednej (???) sérii nasadili svojmu majstrovskému dielu kráľovskú korunu. Udalosti vo Windene 1.0 a 2.0 zvládli na výbornú, vysporiadali sa aj s Mikkelom (chlapec vyrástol a tak by do dejovej línie tretej série príliš nezapadol, na druhej strane je vidieť že koncept tretej série nebol jasný ani im pred tromi rokmi keď svoj projekt rozbehli) rovnako tak ako zo všetkými postavami a ponúkli jeden z najlepších seriálov dnešnej doby. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předchozí dvě série nastavily laťku opravdu hodně vysoko a potřetí za sebou se ji nepodařilo překonat. Třetí řada seriálu ostudu rozhodně nedělá a stále se jedná o nadprůměrnou podívanou s uspokojivým zakončením. O nové postavy a další časové linie tu není nouze, ale opravdu reálně hrozí, že se nepozorný divák může v ději ztratit. Herecké obsazení nemá obdoby, protože často bylo nutné obsadit jednu roli třemi herci různého věku a casting odvedl mimořádně dobrou práci. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (9)

  • Ke konci epizody zazní píseň „Pneumothorax“ od hudební skupiny Blueneck. (Doomcourier)
  • V epizodě hraje remixovaná skladba „The Pioneers“ od hudební skupiny Bloc Party. (Doomcourier)
  • Ke konci epizody zazní píseň „Inside“ od Chrise Avantgardea. (Doomcourier)

Reklama

Reklama