Reklama

Reklama

Dark - Season 3

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2020, 8 h 28 min (Minutáž: 57–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Carlotta von Falkenhayn, Claude Albert Heinrich, Karoline Eichhorn, Hermann Beyer, Peter Benedict, Nils Brunkhorst, Barbara Nüsse, Natascha Paulick (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zběsilé cestování v čase spěje k vyvrcholení. V podivném novém světě jsou některé věci povědomé, ale jiné znepokojivě neznámé. (Netflix)

Recenze (71)

KlárkaS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

You just wrinkled my brain! a teď lehké spoilery. Jo, everything is connected, ale tohle incestní městečko je už fakt crazy! Preferuju sice model jedna epizoda týdně, ale tohle je pro netflix jako dělaný, protože nebýt toho jednodenního binge watchingu, tak budu ještě víc ztracená než teď. Jinak teda klobouk dolu tvůrcům, že i přes těch několik (desítek - pokud počítáme i verze z různých dekád) postav se divák dokáže pořád ještě orientovat. Nicméně na mě už bylo těch časových skoků v týhle řadě moc, a často tady chyběla ta vizuálně/emoční odměna ve formě splitscreenů, jako tomu bylo v předchozích řadách (ale konec E6 s Block Party se k tomu božsky vrátil, dokonce to poslal úplně na jinej level!). Co mě ale vlastně nejvíc štvalo, tak to, že Jonas a Martha (a ostatní) jsou ve většině případů strašně pasivní postavy, kterým většinou říká jejich starší já, co mají udělat nebo do jakýho času a světa jít. Což je pak přesně případ Claudie, jako takový finalový deus ex machiny. Není to masterpiece jako byla první řada, ale pořád je to těžkej netflixovskej nadprůměr. Soundtrack top. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevydržel jsem tomu už věnovat tu počáteční pozornost, vytratila se snaha tomu rozumět, jenom to už pro mě jen jaksi plynulo a další a další uplakané postavy pronášely svoje hlubokomyslné existenciální repliky. Těšil jsem se na povinný happy end, protože takový nánosy bahna, špíny, mlhy a všeobecného zmaru se na mě z televize v takových kvantech ještě nikdy nevalily. Bylo to odvážné, chytré, promyšlené, ale už nechci ani jedinou další minutu, mám toho až takhle... Děkuji, ale do prdele s tím. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předchozí dvě série nastavily laťku opravdu hodně vysoko a potřetí za sebou se ji nepodařilo překonat. Třetí řada seriálu ostudu rozhodně nedělá a stále se jedná o nadprůměrnou podívanou s uspokojivým zakončením. O nové postavy a další časové linie tu není nouze, ale opravdu reálně hrozí, že se nepozorný divák může v ději ztratit. Herecké obsazení nemá obdoby, protože často bylo nutné obsadit jednu roli třemi herci různého věku a casting odvedl mimořádně dobrou práci. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejspíš jeden ze všech seriálů s nejlepším zakončením. Velká škoda, že poslední dva díly nenatáhly ještě o tu jednu sérii víc. Až moc se k tomu přímo vybízí. Takhle je to bohužel strašně urychlené a pár menších otázek stále nezodpovězené. Ale naštěstí to nejdůležitější víme a jak už Dark známe, dává to naprostý smysl. Něco podobného se asi zase dlouho nenatočí. 96/100 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu ten fenomén, obrovsky respektuju německé tvůrce za to, že se jim povedlo prorazit v globálu a já to docela se zaujetím sledoval, ale zvláště ta třetí řada pro mě už byla moc a dost dílů jsem celkem protrpěl. Závěry dílů s nějakou chytlavou hudbou jsem si většinou dost užil, ale ta stopáž, dost často stoupající i nad 60 minut, pro mě byla zkrátka ubíjející a kvůli pauzám jsem se opět až do konce ztrácel i v postavách. Nicméně na další, již potvrzený, projekt těchto tvůrců na Netflixu jsem zvědav...60% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (9)

  • Ke konci epizody zazní píseň „Inside“ od Chrise Avantgardea. (Doomcourier)
  • Ke konci epizody zazní píseň „The Labyrinth Song“ od Izraelského hudebníka Asafa Avidana. Název i text písně jsou odkazem na divadelní představení, které hrála Martha (Lisa Vicari) a zároveň na „Ariadninu nit“, kterou našel Jonas (Louis Hofmann) ve Windenské jeskyni. (Doomcourier)
  • V závěru epizody je použita skladba „Broken Sleep“ od Agnes Obel. (Kokosak91)

Reklama

Reklama