Reklama

Reklama

Dark - Season 3

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2020, 8 h 28 min (Minutáž: 57–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Carlotta von Falkenhayn, Claude Albert Heinrich, Karoline Eichhorn, Hermann Beyer, Peter Benedict, Nils Brunkhorst, Barbara Nüsse, Natascha Paulick (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zběsilé cestování v čase spěje k vyvrcholení. V podivném novém světě jsou některé věci povědomé, ale jiné znepokojivě neznámé. (Netflix)

Recenze (71)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série není dokonalá. Rozjíždí se jak auto zaparkované přes zimu v garáži a i když nakonec nastartuje, běží pořád tak nějak na tři čtvrtě výkonu. A pak přijde cílová rovina, závěrečný díl a vy sedíte, nevydáte ani hlásku a po skončení jen nevěřícně krouíte hlavou, jak to do sebe celé nakonec dokonale zapadlo. Takový pocit, co mám po skončení Darku, se dostaví jen párkrát za život, tak si ho hodlám co nejvíc vychutnat. Pak jdu sehnat soundtrack, při jehož poslechu si připomenu, co jsem za těch 26 dílů všechno zažil. Potom už budu jen tiše doufat, že se tvůrci nenechají zvyklat penězi a nenatočí přes tenhle perfektní konec nějaké další pokračování. Ale to jsem si u Stranger Things říkal taky a stejně to dopadlo úplně jinak. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečné vyústění seriálu není až tak šokující, a ani tak originální, jak by třeba mnozí očekávali, ale i tak se jedná o velmi epické vyvrcholení celého děje. Nových otázek už zde logicky tolik není, ale pochopit všechny odpovědi na první dobrou prostě nelze. Většinu času tak budete stále zírat na obrazovku, co se to tam vlastně děje, a mozek vám bude pracovat na 200%, aby se snažil pobrat aspoň polovinu toho, co právě vidí. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdy první série byla výborná, atmosferická a šokující, druhá už o něco horší a rozvíjející události z první série, tak třetí série jen tápe na místě, vycucává si z prstu nezajímavé, nesmyslné a přemrštěné scénáře. Nic nedává smysl a právě z toho tvůrci těží - mohou si vymyslet doslova cokoliv a nikdo se nad tím nepozastaví, protože v té kombinaci nelogických prvků už nikdo smysl hledat nebude. Za mě někonečná nuda a utrpení a výsměch první řadě. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevydržel jsem tomu už věnovat tu počáteční pozornost, vytratila se snaha tomu rozumět, jenom to už pro mě jen jaksi plynulo a další a další uplakané postavy pronášely svoje hlubokomyslné existenciální repliky. Těšil jsem se na povinný happy end, protože takový nánosy bahna, špíny, mlhy a všeobecného zmaru se na mě z televize v takových kvantech ještě nikdy nevalily. Bylo to odvážné, chytré, promyšlené, ale už nechci ani jedinou další minutu, mám toho až takhle... Děkuji, ale do prdele s tím. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna seriálu „Dark“ je z mého pohledu pozitivní hlavně v tom, že je to zároveň sezóna poslední, která ukončila seriál, jenž začal celkem dobře, ale pak se stal zbytečně komplikovaným. Nemyslím si, že je až tak chytrý, je však možné, že jsem jen na něco podobného neměl náladu. Přesto jsou zde stále určité kvality, proč rozhodně stojí za to seriál dokoukat do konce. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (9)

  • Ke konci epizody zazní píseň „The Labyrinth Song“ od Izraelského hudebníka Asafa Avidana. Název i text písně jsou odkazem na divadelní představení, které hrála Martha (Lisa Vicari) a zároveň na „Ariadninu nit“, kterou našel Jonas (Louis Hofmann) ve Windenské jeskyni. (Doomcourier)
  • V závěru epizody je použita skladba „Broken Sleep“ od Agnes Obel. (Kokosak91)
  • Ke konci epizody zazní píseň „Inside“ od Chrise Avantgardea. (Doomcourier)

Reklama

Reklama