Reklama

Reklama

Lajna

(seriál)
  • Slovensko Lajna (více)
Trailer
Česko, (2017–2021), 9 h 32 min (Minutáž: 21–26 min)

Scénář:

Petr Kolečko

Kamera:

Jan Šťastný

Hudba:

Jiří Burian

Hrají:

Jiří Langmajer, Zdeněk Piškula, Norbert Lichý, Hana Vagnerová, Petra Špindlerová, Pavla Dostálová, Josef Kaluža, Marek Taclík, Václav Neužil ml. (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Elitní hokejový kouč Luboš Hrouzek, olympijský vítěz z Nagana a bývalý hráč NHL, má před rozvodem s manželkou Helenou a hlavně se rozchází také se svým klubem HC Slavia Praha. Rozhodne se odejít z Prahy a začít znovu na místě, kde by ho asi nikdo nečekal... v Havířově! A nejede tam rozhodně sám. Chce v Havířově stvořit novou hokejovou legendu, Hrouzka juniora. Jméno Hrouzek totiž nikdo nikdy na dres azbukou nenapíše, dokud je Luboš naživu. Jméno Hrouzek patří na dres NHL! (Obbod TV)

(více)

Recenze uživatele klukluka k tomuto seriálu (24)

Lajna (2017) 

Snový režijní debut a životní role hlavního představitele. ()

Únos (2017) (S01E01) 

Paráda! Životní role Jiřího Langmajera a maximálně příjemný překvapení! Jen tak dál- ryčím blahem! ()

Denisa (2017) (S01E02) 

Brečím smíchy. Fakt, regulérně. Tohle je velký. :))) ()

Láska (2017) (S01E03) 

Něco mi říká, že tenhle seriál si Vláďa Růžička do své TOP 10 nezařadí. Já teda asi taky ne, ale můžu si aspoň dovolit napsat, že se mi to líbí. Co, Vláďo, dáš to taky? ()

Pravda (2017) (S01E04) 

Furt dobrý. Už ne výborný, natož vynikající, ale drží si to lajnu. ()

Talkshow (2017) (S01E05) 

Perfektní! :) Langoš se tady (v Lajně) fakt překonává. A v kombinaci s Václavem Neužilem hotovej koncert. ()

Krize (2017) (S01E06) 

Hanka Vágnerová by mohla klidně trochu ubrat, ten její afekt mi to trochu kazí, ale ne dost na to, abych tomu nedal plnej kotlík. ()

Kladno (2017) (S01E07) 

Sháním bydlení. Zn.: Jedině Havířov. ()

Bůh (2017) (S01E08) 

Nemám slov!!! Dokonalý!!! Nejlepší českej seroš ever. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Řadím se ke skupině nostalgiků, kteří ve druhé sérii postrádali a postrádají kouzlo té první. Možná, kdybych Lajnu začal sledovat až od druhé série..? Na to si odpovídám, že bych si ji asi nikdy tak neoblíbil. Zkrátka už nemá ty kvalitativní parametry, tady se tentokrát nehrál tak dobrej hokej. Hlavně ale nepouštěli tolik na led svýho nejlepšího hráče Luboše Hrouzka, respektive oslabili JEHO (!) Lajnu Karlem Hrouzkem, kterej svýma šlehama zabíjel ty jeho. Ze sebevědomýho chlapa se stal ťunťa syn a to nesvědčilo ani Langmajerovi, ani seriálu. To je můj názor na jeho největší slabinu. Poslední díl zdařilej návrat ke kořenům, bohužel poněkud opožděnej. Slaboučký čtyři pecky. ()

Pacient (2019) (S02E01) 

Hrouzek nějak vyměkl, ale snad ta pauza nebyla andropauza a zase se pořádně ztopoří. Fandím Havířovu, Slávii..., hlavně ať tam mají Lajny. ()

Asistent (2019) (S02E02) 

Hrouzek is back! Tyhle čtyři slávistický hvězdy už nejsou z nostalgie, ty jsou poctivý. Příště už z nich třeba postavím celou Lajnu. ()

Estrogen (2019) (S02E03) 

Dám tomu ještě Chanci, ale jak chtějí vyhrát v Litoměřicích, když je i Neužil v takové křeči..? ()

Stanley cup (2019) (S02E05) 

Lajnu Seznam vypouští v úterý a já jsem si z úterků za poslední měsíc udělal nejoblíbenější den v týdnu. Navzdory tomu, že už to zdaleka není taková šleha jako první řada. Vtipný je to ale pořád a hlavně z toho cítím upřímnou snahu pobavit, což jsou body plus, bez ohledu na to, jak moc se to daří. Hrouzek zůstane už navždycky můj kámoš, i když už není takovej sekáč, jako když trénoval v Havířově. Tehdy byl z mých kámošů největší kabrňák, ve Slavii bohužel vyměkl, o tom žádná. Celkovej dojem ze druhé Lajny vylepšují Luptákovy vlogísky. Kdo jste je ještě neviděli, tak si je dejte, zejména dvojka je řádně vypečená. Holt Havířov... ()

Leningrad (2019) (S02E07) 

Ty vole, já se do toho musím fakt nutit. Vůbec mě to vlastně nebaví, pak Kouřil jednou něco kvákne a všichni z toho máme být (a jsme - 78%) happy. Pro mě je to ale málo. Je to sranda za každou cenu, vykrádá to samo sebe, vytratila se z toho lehkost, vytratila se z toho realističnost, vůbec tomu nevěřím a je to celý jak někde na divadle. Nejlepšího herce v republice nesmyslně vyztuží nějakým dědulou (nic proti Vám, pane Šárský, dáváte to dobře, jen jste tam jaksi navíc), další prvoligovej herec Suchoš tady má štěk, že o něm v podstatě nevíme, doktor zjevně nikdy nehrál a na základě Lajny ho nikdy nikdo neobsadí, protože je totálně topornej, hlavně tomu ale chybí snaha o lepší znalost prostředí, nový, smysluplný prvky a já to považuju za promarněnou šanci potvrdit, že úspěch první řady Lajny nebyla náhoda. Teď už vím, že byla. Jenom tvůrci vědí, co se pokazilo, co bylo jinak. Podle mě to uspěchali. Ta procenta jsou mimo, nikomu to ale neberu. Horší to ale bude se sledovaností. A ten propad má svůj důvod. ()

Baráž (2019) (S02E08) 

Vážení a milí tvůrci. Na tohle jsem čekal 7 dílů druhé série. Na Luboše - velkýho srdcaře. Konečně jste mu dali prostor, aby se projevil naplno, aby se odkopal, aby mi připomněl, proč jsem si ho v průběhu první série tak oblíbil. Bylo to pro jeho energii a pro jeho jedinečnost spočívající v protichůdných, zdánlivě neslučitelných povahových rysech- machismu kombinovanému s něžností. Škoda, že jste mě tak dlouho napínali. Ale lepší pozdě, než nikdy, to je fakt. ()

Série 3 (2021) (S03) 

U první série mě to nenapadlo, snad že v Havířově bývalo v ochozech víc lidí, než ve trojce na zápasech “mistrovství světa”, ale Lajna je bizárek. Vidět to nějaký cizinec, kterej má na háku Lajngoše, Džegra i celej slavnej hokej jako takovej, tak by si patrně klepal na hlavu, jak amatérsky můžou ještě působit seriály z produkce celoplošné televizní stanice. Pravděpodobně by nikdy nezměnil názor, protože by to v něm neprobouzelo ta emoční pohnutí, která se při sledování Lajny dostavují u mě. Trojka fakt vypadala, jak kdyby ji točili kluci odvedle, ale… Takže díky všem! ()

Nová lajna (2021) (S03E01) 

Dík! Skrz ten závěr se budu pecat pokaždé, když si na to jen vzpomenu. Lidi zlatý, Lajna je fakt výborná, Lajngoš je výbornej, kdybyste ho neměli, tak byste si ho museli vymyslet, je super, že se do toho tak položil. Těším se na další díly. 👍 ()

Omluva (2021) (S03E02) 

Od prvního dílu očekávám, že se ten hokejový antislovakismus jednoho dne překlopí o stoosmdesát stupňů, aby si to u nich pan Kolečko vyžehlil. Mám za to, že stvořil pseudoproblém, který v reálném hokejovém světě (snad ?) neexistuje..? Alespoň mně osobně tedy nedává moc smysl- s ohledem na to, že jsou Slováci poměrně nedávní mistři světa (2002) a stabilní součást áčkového šampionátu..? Takže zandat na to konto jeden fór- OK, ale postavit na tom celou jednu řadu..? To mi přijde jako hodně tenkej led… Ale uvidíme. Třeba se z toho vylžou se ctí, aniž by to muselo celý skončit nějakým laciným prozřením. Jinak co se týče druhýho dílu…vytratila se z toho ta počáteční lehkost. Z kdysi low cost hokus pokus projektu je dnes vlajková loď celé jedné televizní stanice a konkrétně já z toho cítím ten závazek bavit za každou cenu. Ale třeba je to jen o mně a jinak je to furt bezvadný. ()

Borovčík (2021) (S03E03) 

Po první sérce jsem začal fandit Havířovu, po druhé jsem si koupil permici na Slávku a teď abych se sháněl po slovenské vlajce. Luboši, ty děvko prodejná… 😊 ()

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

25.03.2022

Voyo svým předplatitelům od 25.3.2022 nabídne každý pátek dvě epizody nového komediálního seriálu ze sportovního prostředí, Národní házená. Děj osmidílného seriálu se točí kolem partičky značně… (více)

Reklama

Reklama