Reklama

Reklama

Pod vedením Starfirea dokázali Mladí Titáni – Beast Boy, Raven, Blue Beetle, Robin a čerstvý navrátilec Nightwing – vybudovat nezlomný tým pro nikdy nekončící boj se zlem. Jenže nejnovější členka, tajemná a mocná Terra, tento stav nejspíše změní. Mezitím se probudí dávné zlo – Bratr Blood - a ve stínech číhá známý nepřítel Deathstroke. A oba se chystají udeřit. V příběhu plném nečekaných zvratů, intrik, dobrodružství a zrady budou Mladí Titáni nakonec muset svést bitvu s nepřáteli i svými vlastními pochybami, aby znovu stmelili tým a překonali temné síly kolem sebe. (Magic Box)

(více)

Recenze (34)

malylada 

všechny recenze uživatele

Mladí titáni jsou oživení DC universa a rozhodně mi seděli více, než počáteční příběhy Batmanova syna. První polovina na mě působila malinko dětinská, narychlo splácané jednotlivé vztahy a krom hláškujícího Garea to docela drhne. Druhá polovina více rozkryje zápletku, akce začne být našlapaná a výborně se začne pracovat s jednotlivými hrdiny. Závěr graduje až do epického konce, který podporuje výtečná hudba. Poslední pasáž patří rozhodně k tomu nejlepšímu, co DC vyprodukovalo a režisér zůstane v mém hledáčku.......8/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V 80. letech patřili Teen Titans mezi topky George Péreze. Věnoval se jim dlouhá léta a vedle Wonderky a Avengers pro Teeny vytvořil ty nejlepší věci. O filmové adaptaci se spekulovalo dlouho, takže současný animák musel překlenout hodně času. Zmizela studená válka, tým se změnil a zatímco dříve Teeni plánovali takové dospělácké společenské události jako svatbu, současní Teeni mají blíže k dětem, než k mladým dospělým. To ostatně opisuje dlouholetý trend v DC, které dělá vše pro to, aby juvenilní roky trvaly nejlépe navždy. Každopádně je skvělé, že česky vyšel původní komiks z roku 1984 i tento film a je tak možnost si pohodlně srovnat obojí. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nj, objektivně je to spíš za 3. Občas je to totiž zkratkovité a v akci nezáživné.. (ale chápu, že v rámci dramaturgie je nějaká ta zkratka nutná-tím spíš když to komiksový animák vpohodě unese..) Pro týmovku je ale důležité aby fungovaly především vztahy mezi charaktery a to se zde prostě daří. Ta vzájemná chemie je vlastně ústředním motivem filmu a díky Teřře je přítomna napříč různými kombinacemi postav. Každý člen týmu si ssebou táhne jinou osobní zátěž a díky tomu je jeho interakce s ostatními více uzavřená či otevřená. Sledujeme několik poměrně složitých vztahů které jsou psychologicky známé a uvěřitelné (ikdyž cynismem kovaný divák je může vnímat spíše jako teenagerovskou banalitu). Každou tu postavu chápu, o žádné nemůžu říct, že řeší nějaké pseudo emo voloviny a díky tomu vnímám soudržnost týmu jehož vnitřní problémy tentokrát s přehledem zastínily i hlavního záporáka který působil, že tam byl jen proto aby si lidi užili i trochu té akce...... Jo a nakreslit tak výraznou postavu jakou je Kevin Smith tak, že si je podobný jen podle čepice a hokejového dresu je hrozná ostuda. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sam Liu natočil pár dobrých animákov a toto vyzerá v akciách tiež celkom dravé a nápadité, akurát mám problém s postavami. Mňa mladí titani moc nebavia. Okrem Nightwinga ma nikto nezaujala a ani ten tu nemal moc priestoru a záporáci alebo príbeh ma tiež úplne nestrhli. Taký lepší priemer, ale baví akciou. 65% - 3* ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Komiks mně vyloženě nadchnul a když jsem po jeho přečtení objevil existenci filmové verze, program byl jasný. A ačkoliv Jidášova pomsta je jedním z těch vůbec nejlepších DC animaků, v porovnání s předlohou se přece jen dostavilo mírné zklamání, protože tak dobrý jako komiks film ani zdaleka není (to ale není problém jen tohoto filmu, ale snad všech animovaných adaptací) a trochu mi tam scházela i ta pořádná osudovost. Ovšem užil jsem si to moc a Jidášova smlouva je rozhodně filmový nadprůměr. 75%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (4)

  • Komiksová předloha „Judas Contract“ byla již dříve zpracována ve 2. sérii seriálu Teen Titans (2003). (Caszidy)
  • Postava Terry se poprvé objevila v komiksu „New Teen Titans #26“ v prosinci 1982. Autorem textů je Marv Wolfman a George Pérez se postaral o kresbu. (Caszidy)

Reklama

Reklama