Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (317)

Fr 

všechny recenze uživatele

„RACCOON CITY – UZAVŘENO, ZABEZPEČENO!…“   Nákaza ve městě, kterýmu zbejvá do úplnýho zničení několik posledních hodin. Díky tomu, že za to může firma Umbrella Corporation, zde máme další díl Resident Evil - jinak by to byl horor jako každej druhej. Slušně natočenej, podotýkám. A protože problém můžou vyřešit jen zbraně a hodně munice, je to v podstatě hororová akčňárna. Navíc se zbytečně nevykecávaj, takže slušný akčně hororový béčko. V ničem nečekejte nějaký novum, ale utíká to a nudí jen tím, jak je to všechno vohraný. Snad proto to nevoživý ani doktor s šesti očima…P.S.: Obsazeni Toma Hoppera beru jako fajn ftípek!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že žrát zbytky po mrtvým parchantovi se nevyplácí. 2.) Vím kdo je Ada Wong.  ///  Thx za titule „saurix“.                PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Béčko jak blázen, samozřejmě. Ale dobrá kamera, naprosto výbornej soundtrack (tam je vinyl must to buy), fajn triky (ok, digitální oheň sucks, ale co už) a v rámci žánru solidní herecký výkony. Příjemně překvapilo, že je to oproti ostatním dílům série rozhodně spíš horror, než akční jízda. Za mě naprosto spokojených 60% a určitě to někdy za pár let rád protočím na placce doma. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Člověk by jim i věřil, že se pokoušeli udělat opravdu věrnou adaptaci hry a ne to, co z relativně nadějného pokus vzniklo do obludných rozměrů s Milou Jovovich. Bohužel snaha o to něco udělat a to něco opravdu udělat není to samé. Nová verze filmového RE vybírá ty legendární kulisy, momenty, postavy a převádí je do filmové podoby, avšak celé to působí přinejlepším úsměvně a krajně amatérsky. Snaha naroubovat první dva díly do jednoho filmu je hezká, stejně jako fanouškům dopřát hned několik stálic herní série, nicméně tím to tak končí. Horor to není ani omylem, triková stránka byla laciná i v době vzniku prvního dílu s Milou, atmosféra možná vzdáleně má připomínat ty momenty z herní předlohy, díky mrzké práci s kamerou a herci však příliš nefunguje, ty momenty co mají být cool a "na oko" jsou přinejlepším hodně laciné a scénář připomíná spíše vlhkou fan fiction než vážně myšlený pokus. Nejhorší je ovšem casting, kde snad jediná postava nefunguje. Blbé repliky s vážnou tváří nedokáže prodat absolutně nikdo z ansámblu a celý film jsem se nemohl zbavit neustále se vyvstávající otázky "Proč je tady Leon k***t?". Tohle je prostě špatné, a více než film to připomíná fanouškovský klip, kde si někdo moc chtěl natočit pár scén z jedničky a dvojky a to všechno mezi je pak výplň aby se trochu natáhla ta stopáž. Pokud tohle někomu stačí k radosti, pak gratuluju a přeji aby celá nová série fungovala (nebo si to alespoň tvůrci na základě titulkové scény přejí). Pro ty ostatní doporučím dát raději dalších pár hodin třeba právě remaku RE2. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady asi nemám žádný větší problém. Cca první třetina se může pochlubit solidní, skoro až duchařskou atmosférou a pak se to zvrhne do klasické zombie střílečky, která nenadchne, ale ani neurazí. Nicméně to se dá říct o všech RE filmech. Pár nadprůměrných momentů se tu najde, masky ujdou a finální monstrum rozesměje, což sice nebyl záměr, ale co už. Nenudil jsem se, ale i tak si myslím, že jakékoliv další pokračování série by bylo zbytečné. 60% ()

TheEvilTwin odpad!

všechny recenze uživatele

Nový RE je rozhodně jedinečný, nicméně nikoliv v tom, jak je dobrý, ale naopak v tom, že jsem snad poprvé v životě měl chuť z kina odejít. Těžko pro film hledám slova, protože na něm není doslova jediná pozitivní věc, ale naopak o negativech bych zde mohl psát hodiny. Celý příběh je kompletně hloupý a vytažený z prdele, postavy by měly dostat cenu blbci roku a herecké obsazení v čele s mexikáncem Leonem je naprosto katastrofální. Akce je nudná, nezajímavá, zombíci jsou směšní (zombie řídící vrtulník, zombie vrána…), komická hudba při wannabe horor scénách taky nepůsobí dobře a ten absurdně trapný závěr je už jenom třešnička. Nenechte se zlákat myšlenkou “ale ono to určitě nebude tak špatné, to přece nemůže!” a opravdu věřte, že může a ušetřete si peníze i čas. Otravné béčko, u kterého jsem nevěděl, zda se smát, či brečet a počítal jsem minuty do konce. Katastrofální film, ostuda celé RE série a oněch původních 34% bylo rozhodně daleko víc přesnější, než momentálních 50. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Když vejde hořící řidič do policejní stanice, hraje píseň „Crush“ od Jennifer Paige. Během hraní hada pilotem na telefonu hraje „What's Up“ od 4 Non Blondes. (Duoscop)
  • Původní nepoužitý scénář Grega Russoa měl být silně inspirován sedmým herním dílem „Resident Evil VII - Biohazard“ (2017), který stejně jako původní záměr pro tento film fungoval jako částečný reboot dosavadní herní série a mnohem více se zaměřil na hororové aspekty než na akci, pro které byly známé nejen do té doby poslední herní díly, ale také filmová série od Paul W.S. Andersona. (S.U.E.S.)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedná scéna. (Varan)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama