Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 760)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Slabší Tarantino, ale co znamená slabší Tarantino jiného, než plné hodnocení? Vždyť je to nehorázná pecka plná fantastických dialogů, úžasné pohodové atmosféry a hereckého megakoncertu Lea a Brada v životních rolích a rozkošné Margot Robbie. Každý tu má svou chvíli slávy. Obzvlášť momenty, kdy Brad vzpomíná na střeše, nebo když Leo vede konverzaci s tou malou holkou (která je naprosto úžasná), Brad na farmě, tady je prostě každičká scéna, každičký moment, veliká lahůdka a délka filmu ve výsledku překvapivě není vůbec tak vražedná, jak by se mohlo zdát. Tohle byla prostě radost sledovat. Každý záběr, každý detail. Zavěrečná hodina pak nabrala vražedné tempo a přinesla něco, co byl čistokrevný Tarantino s fůrou nápadů (plamenomet!) a humorem tak černočerným, že takový žádná Tarantinovka ještě neměla. A to je fakt. Krásné to bylo. 90%. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Tenkrát v Hollywoodu je klukovsky nadšené vyznání čiré lásky k filmu a jeho nejslavnější éře. Vyznání, které proto dokonale funguje, je až hystericky zábavné a vtipné, vizuálně nádherné a podtržené bez nadsázky fantastickými výkony Brada Pitta a Leonarda DiCapria. Je to meta a geniální. Jeden z nejlepších Tarantinových filmů. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Tarantino dokáže nabídnout pohled na staré časy, které byly elegantní a Hollywood byl přitažlivým místem. Leo i Brad výborní. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Oční víčka mi padají pod tíhou únavy, mé myšlenky unikají do všech směrů a ve skleničce se mi už od večera točí zvětralá cola. Asi tak bych popsal pocity, které jsem prožíval u snahy sledovat tento film - nejhorší Tarantinovku, jakou jsem dosud viděl. Film byl z dobrých 95 % absolutně o ničem. Neměl žádný poutavý děj, ani konverzačky, vše se točilo okolo celkem běžných životů herce, kaskadéra a pár lidí v jejich okruhu. Jediné, co mě opravdu bavilo, tak postava Cliffa (kaskadéra), zastoupená výborným a zde obzvlášť charismatickým Pittem. A samozřejmě závěrečný, dost najetý obrat, který svou brutalitou nicméně působil vůči prázdnému a bezvýznamnému zbytku jako silná pěst na oko. Zbytek stál za vyližvěnec, absolutně nechápu, co bylo smyslem celého snímku a kam se vytratila režisérova genialita. Přes 3 hodiny pěkně natočené nudy, kterou si rozhodně znovu nedám. Je dle hvězdného obsazení vidět, že když má režisér věhlas, padá mu každý k nohám nehledě na to, jakou srajdu se rozhodl zčistajasna natočit. 3/10, těžké zklamání, skoro jsem u toho usnul. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tarantino se několikrát vyjádři,, že si tenhle film natočil sám pro sebe. Jsem rád, že jsem mu na něho mohl přispět, ale stejně si myslím, že abych ho mohl plně docenit, tak bych se musel narodit v padesátých letech a na druhé straně Atlantiku, nebo bych se musel na pár let někam zavřít a sledovat dávno zapomenuté béčkové seriály a céčkové filmy. Z hlediska řemesla se snímku nedá vytknout téměř nic. Děj se sune nenuceně dopředu a buduje atmosféru šedesátých let, která je pravděpodobně stylovější, než jak si ji historie pamatuje. Sharon Tate reprezentuje bezstarostnost a jistou nevinnost tehdejší doby. Rick Dalton naopak prožívá své soukromé drama, odtržené od okolních událostí. Ale je to Tarantino, takže kdo viděl libovolný film režiséra, tak ví, že se může kdykoliv ostře zlomit do násilné scény. A kdo zná i temnější stránky historie Hollywoodu, tak je mu jasné, že se k tomuto okamžiku nevyhnutelně přibližuje. Závěrečná pasáž je patřičně brutální, přesto se mi u ní ulevilo. Tarantino by ji totiž klidně mohl natočit stylem, že by u ní půlka kina včetně mě úplně vypsychla. Herci jsou do jednoho výborní. DiCaprio ukazuje svou extratřídu, Brad Pitt je přirozeně vynikající a Margot Robbie svou stěžejní, přesto prakticky mlčenlivou roli uhrála s velkou bravurou. Once Upon a Time in Hollywood je výborný film, ale ne pro každého. To se říká docela často, ale málokdy je to tak pravdivé, jako v tomhle případě. Top 10 za rok 2019. ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Škoda, že už Manson nežije. Tu poslední půl hodinu bych mu hned pustil, aby viděl jak by to dopadlo, kdyby vedle Polanskiho žil Dicaprio. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Stojí za vidění. Nejlépe nic nečekat, jen tak plachtit s nimi. Vmontovat tam alternativní příběh tragického konce Sharon Tate byla umělecká chyba, ale evidentně to prošlo. ()

mikestiff 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale na filmy chodím do kina kvůli ději. Tady ho Quentin někde zapomněl. Dvě hvězdy za super herecké výkony, kameru a na to, že i když se tam vlastně nic nestalo, tak to ani moc nenudilo. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Tarantinovské, hollywoodské, filmařské, nadsázkové, vtipné, milé. Nenáročný Tarantinův snímek o Hollywoodu plný hipísáků, chlastu a pozlátka. Herecké výkony skvělé, Pitt s DiCapriem naprosto okouzlující. Hudba jako vždy dokonale sladěná. A konec? To bylo taková paráda! Za mě dobrý. Já se fakt bavila. ..já toho kluka filmařskýho prostě můžu.. ()

Mr.Marcellus 

všechny recenze uživatele

Tato óda na kinematografii je pro mě absolutní špičkou tohoto roku a jeden z nejlepších filmů několika posledních let! Bohatý a vrstevnatý film, který ukazuje, dokazuje a oslavuje kouzlo filmu a připomíná nám, proč ho tolik milujeme. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Zjišťuji, že filmy od Tarantina nejsou můj šálek kávy. Poslední, co mě od něho docela bavilo byl Nespoutaný Django. U tohohle jsem trpěl a navíc jsem si film pěkně natáhl. U skoro tříhodinového filmu jsem minimálně 10x usnul a vracel jsem si to, tak jsme z toho šesti hodinový snímek, který už nechci nikdy vidět. Dávám 30% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Nejklidnější Tarantinovka! Quentin je můj miláček, a každý jeho film si užívám, a nikdy mi nepřišlo, že by natočil něco slabého. Tenkrát v Hollywoodu je poklidný film, který má skvělou hudbu, strašně dobře se to poslouchalo, Tarantino si zkrátka umí vybrat. KAMERA! Úžasná! To stejný režie. Dvojice DiCaprio a Pitt hrají bravurně, a každý dodal své postavě šťávu. Božský Leo hraje Ricka Daltona, herecká hvězda z westernů. Pitt hraje jeho kaskadéra, válečný veterán Cliffa Bootha, který se o sebe dokáže postarat, zkrátka je to frajer. Margot Robbie se tady moc neohřeje a někdo by mohl říct, že je tam zbytečná, já si myslím, že není zbytečná. Její scény jsou hrozně fajn, například když je v kině, a dívá se na svůj film, a během toho pozoruje diváky, kteří se náramně baví. Jediný kdo se mi moc nelíbil, je Bruce Lee. Ten tam je spíše k smíchu, a Tarantino z něho udělal boxocací pytel, ale i tak, jeho scény jsou zábavné. Samozřejmě se tady objeví Tarantinovi oblíbenci z jeho předešlých filmů. Tempo filmu je pomalejší, ale je to hrozná pohoda. Čeho jsem si všimnul, je, že lidé říkají, že je to nuda a až ve finále se něco konečně děje. TO NENÍ PRAVDA! Je tady několik skvělých scén, ať už je to Leo a malá holčička, kteří natáčejí, Pitt a hipíci, Margot v kině, scény z filmů ve kterých vystupuje Rick Dalton, Rick zapomíná text, Pitt a jeho pes, a k tomu všemu, je to krásně natočený, se skvělou hudbou. Zkrátka celý film je parádní. Finále? To je vrchol filmu!! Zfetovaný Pitt nemá chybu, smál jsem se tak moc, že mi tekly slzy. Neskutečná pecka! Kdyby tenhle film trval další 2 a půl hodiny, vůbec bych se nezlobil. Tenkrát v Hollywoodu je jeden z TOP filmů roku. Tarantinovi budu na oscarech držet palce, on si to zaslouží, aspoň za ten scénář! :-D ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím v tomhle filmovém retro mixu co si pamatovat a jak to celé hodnotit! Krásně udělaná dobová atmosféra, na tyhle pohledy se dobře kouka a to Tarantino umi! Občasné hlášky pobavili a dialogy celkem usli. Bohužel musím říct že Brad Pitt možná trochu víc zaujal než DiCaprio. Navíc byl ve výborný fyzicky kondici, což asi ocení jeho fanynky! Souboj s Bruce Leem byl víc než vtipným a myslím že i lehce urazejici na poctu tak dobrého bojovníka jako Bruce byl! Hned po pár scénách mne zaujala Margot Robbie, která byla jak kouzelné zjevení a dobře se na ni koukali! DiCaprio samozřejmě také výborný, az na ty jeho brečíci deprese, ale na druhou stranu hezky ukazaby pohled na pomalu vyslouzileho herce v depkach.. Závěr jak z jiného filmu, oprava jak z poctiveho Tarantina, krev, rozmlacene obličeje no prostě hipikum odplata kvůli kámošovi co dostal po kebuli nevysla. Jako celek hodně utahane, dlouhé a vůbec se to nezarylo pod kůži jako jiné filmy. 50% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tarantina mám ráda. Není to pro mě úplně jeho TOP film. Je to zajímavé - to rozhodně. Je to unikátní - každopádně. Závěr je bravurní - čekáte něco a ono to nepřijde :) Na jednu stranu jsem byla ohromně ráda, protože pokud inspiraci filmu znáte, tak se “bojíte”, jak to ztvární. Dvojice Pitt x DiCaprio - skvělé :) Ti dva mě ohromně sedli pospolu a zaslouží si za to podle mě patřičné ocenění. Ale jiné, větší ocenění pro celý film - to za mě ne. Myslím si, že v roce 2019 vznikly v mnoha směrech lepší a za mě zajímavější filmy. Hvězdičky 3-4. Třeba tomu postupně přijdu na chuť :) ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Navzdory zástupu hvězd první velikosti, navzdory i jejich skvělým výkonům, je to zdaleka nejnudnější a nejsamoúčelnější tarantinovka, v níž má spád a smysl! pouze posledních 20 minut. Jinak se jedná o koncentrovanou bezpointovou nudu, až se člověku nechce věřit, že scénář psal sám velký QT. Mimochodem, během první (půl)hodiny jsem v kině regulérně několikrát usnul, což se mi u tarantinovky nikdy nestalo. Suma sumárum - do kina na to nemá smysl chodit, stačí doma, kde rovnou většinu filmu přeskočte na finále. Nebojte se, že o něco přijdete - první dvě hodiny s finální čtvrťhodinkou téměř vůbec nesouvisejí, takže si je v poho můžete odpustit. Smutné. ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama