Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 078)

Ivo 

všechny recenze uživatele

Exhumátor - aneb přitepleně dojemná důchodcovská jízda z recyklovaného a silně vymačkaného sáčku předchozích dílů. Jediný sympaťák tady byl Mr.Rev-9. Celé zjevně vytvořeno ve stejné second hand produkční stanici jako nedávný temný bratr Rambo 5 ... Arnold T-800 jako stárnoucí, silně polidštěný romantický otec rodiny s mužným fousem (jak to ten kovový chlapec dělá?), křehce nadopovaná mužatka, přihlouplá mexická barbína (proč zrovna ta by měla cosi spasit ?) spolu s depresivní drsnou babkou v rychlé, zběsilé a poněkud impotentní digitální akci (včetně dieselovských létajících autíček, padajících letadel a zázračně nezranitelné posádky).Takže bych spíš řekl - Terminator: Dark Fart ... ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Veľa pozitív aj negatív. Rozhodoval som sa medzi 3* a 4*, zatiaľ mi to vyšlo po prvom pozretí na silné 3*. Začnem pozitívami - konečne je tu viac-menej regulérny nástupca pôvodného Terminátorovského konceptu, je vidieť, že sa späť vrátil ako producent James Cameron a dosť pomohlo, že sú s ním opäť na palube aj Arnie a Linda. Potešili rôzne nápadíky, celkový koncept a aj silné ženské postavy. Avšak trošku sa tu recykluje už raz videný formát a zamrzia nie úplné vydarené dialógy. Takže story concept imho fajn, dialógy sklamanie. Najmä pri niektorých scénach to už dosť bolelo, navyše keď to bolo znásobené zlým hraním Natalie Ryes. Práve tá je pre mňa najväčším sklamaním filmu, pretože som ani trochu neuveril jej prerod do nového "Johna Connora". Toto považujem za castingový fail. Naopak, na rozdiel od trailerov ma veľmi potešil výkon Mackenzie Davis, ktorá to dala na jedničku. Arnie bol parádny ako vždy a Linda aj po toľkých rokoch vrátila späť životom poznačnú Sarah Connor. Potešilo R-ko, ale ja by som na mieste Tima Millera kľudne ešte pritlačil na pílu. :) Čo ma ešte zarazilo boli triky, ktoré v niektorých scénach boli vymakané a v iných úplne zlé. Neviem, či na tom robili iné teamy, ale niekedy to CGI bolo ako z počitačovej hry z 90. rokov. :) Celkovo ani veľké nadšenie, ale ani sklamanie. T:DF otvára novú kapitolu, ktorá je pozerateľná a kľudne by som prijal ďaľší diel, ale zamrzia detailíky, ktorých nebyť, mohla to byť úplná bomba. Každopádne v kinách to až taký veľký hit nie je, čo je troška škoda, lebo je otázne, či vôbec dáke pokračovanie bude. 7/10 ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Musim říct, že jsem po nepřesvědčivejch trailerech a plakátech nebo fotkách z natáčení, odkud na mě koukaly prazvláštní ženský hrdinky, hodně mile překvapenej. Ani jednou jsem se nakonec nepřištih, že bych přemýšlel nad tim, jak by bylo fajn poslat ženský do kuchyně a nasadit místo nich nějaký akční borce. Potěšil taky dostatek pěkně nakroucený akce (z trailerů jsem se akce docela obával), několik údernejch hlášek, sympatický zasazení Arnolda a Lindy Hamilton do příběhu nebo nepříliš hollywoodskej závěr. A hlavní záporák Rev-9 taky nebyl marnej, jak se ze začátku zdálo. Na jednu stranu bych tomuhle Terminátorovi za jeho zábavnost a oldschoolovej feeling přál kasovní úspěch, na druhou stranu jsem vlastně trochu rád, že další díl s největší pravděpodobností nevznikne. Tenhle díl totiž pěkně funguje jako decentní rozlučka s celou sérií a nerad bych v budoucnu viděl nějaký trapný pokračování. Čtvrtá hvězda za akci, návrat Arnolda a solidní příběh. ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Terminátor už také naskočil na současnou feministickou vlnu, protože hlavní hrdinky jsou tu hned 3. Linda má pořád co hrát a asi bavila nejvíc, na Natalii se dobře kouká, Mackenzie nic moc, ale svoje si odehraje. Arnold je klasika a proto by film měl každý fanoušek Terminátorů vidět. Příběh není úplně mimo, ale je to samozřejmě už mnohokrát nastavovaná kaše. A také si myslím, že nevěrohodnou a nepřehlednou (navíc drahou) scénu v letadle si mohli odpustit. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Cameron tentokrát fakt nekecal a nový Terminátor naozaj nerobí legendárnemu T2 hanbu. Adrenalínová naháňačka z úvodnej polhodiny ma svojou nekompropisnou intenzitou a fyzickosťou odrovnala na zvyšok filmu. Pre mňa osobne najlepšia akčná sekvencia za posledné roky, lebo to konečne pôsobilo ako naozaj, nie ako by sa spolu mlátili jednotky a nuly. Nič ďalšie z filmu sa na túto scénu bohužiaľ nechytá a tempo už nikdy nenaberie také obrátky. Najviac ma mrzí, že finále ten realistický look opustí a naplno sa vrhne do trikového digibordelu, ktorý má podstatne menšie gule. Herecky veľmi v pohode (s výnimkou Natalie Reyes, ktorej som tú veliteľskú polohu vôbec nežral), ale cítim tam súčasnú spoločenskú objednávku na silné ženské postavy a multikulti casting. Ako labutia pieseň série dôstojný film na uzatvorenie jednej filmovej kapitoly, ale povedzme si úprimne, táto séria sa vyčerpala už druhým dielom a neustále opakovanie konceptu posielania robotov do minulosti už dnes nemá čo povedať. Ale za znegovanie otrasného Genysis (ktorý zas negoval Cameronove klasiky) aj tak vďaka. 7+/10 ()

beckham- 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak než za 5*. Jinak nezaujatě o hvězdu méně. Arníího hlášky jsou stále IN. Za jeho formu v takovém věku klobouk dolů. Terminátor je jeho životní role a je pro ní dokonalý. Ostatní postavy nevadí až na "super bojovnici", ta mně osobně vůbec nesedla a nehodila se tam. Vyvážil to záporák Gabriel Luna, který toho "hajzla" hraje perfektně. Efekty jsou zde na maximální úrovni, pak se nemůžeme divit takovému rozpočtu, pokud to byl ale závěr Arnolda jako T, tak pak je nám jasné, proč tomu tak bylo... Epické zakončení? ()

MrBabany 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem utrpení!!! Chvílema jsem nevěděl, jestli to mám vypnout, nebo se rovnou střelit do hlavy! Jak by řekla Greta: You ruined my childhood!!! ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem moc, ale tohle pokračování má dost grády. Tempo je téměř nepolevující už od samého začátku. Setkání starých postav je hodně fajn a celkově tam funguje i nějaká ta chemie. Záporák je taky fajn mašinka. Akce je více než solidní a vybrány jsou zajímavé lokace. No asi to dnes bude na plný počet, 5* ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Povedzme si to otvorene, dejovo už budú všetky filmy o Skynete či Legion o tom istom. Neviem si predstaviť, žeby tvorcovia prišli s niečím novým. Je to taký mišmaš, že si z toho robí srandu skoro každý. Ale stále to dokáže svojim spôsobom baviť. Akcia bola slušná a práve tá a v pohode herci to ako tak vytiahli na prijateľnú úroveň. Mám pocit, že toto nebol posledný návrat do tohto sveta. Zdá sa, že ani neochota divákov ísť na to do kina ich od tohto zámeru neodradí. ()

Narayan 

všechny recenze uživatele

Kouknout se na to dá, tedy už to je určitý kvalitativní posun od posledního filmu o chodícím kovošrotu. Nicméně dokud se tahle "pokračování" budou točit tímto stylem, asi není šance se z těch sraček, kam to spadlo, někdy vyhrabat. Tím stylem myslím přístup, kdy autoři prostě vezmou to co fungovalo v úspěšných předchůdcích, lehce ale jen lehce to namixují, přidají nějaké ty cool akční scény, a šup s tím do kin. Ani špetka dobré invence, když už tam nějaká je, je to spíš jen taková křeč, často postrádající logiku. To je prostě strašně málo. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Slušné. Ve všech významech. Akční část našlápnutá a natažená k nevydržení. Nejlepší části samozřejmě již viděny v traileru. Sympatické a zábavné bylo občasné pomrkávání na předchozí díly, hlavně dvojku. Údajný alkoholismus Sáry Connor zůstává trestuhodně nevyužit. Děj je asi tento (achtung spoiler): Z nebe spadne nahatá holka se spasitelským syndromem. Nejbližšímu lokálovi svlíkne kalhoty. Není to žádná mrcha, nechá mu alespoň trenky. Takže zbytek filmu běhá nejspíš naostro. Pak už se zejména hodně utíká. A když se náhodou neutíká, brzy se začne. I když je spasitelka upgrejdnutá, na Reváka je dost krátká. Zavolá si na pomoc strarouše (Enšpígl nezná Marka Stonea, takže neví, že i robotům mohou růst vousy). Revák svoje supernanoschopnosti využívá dost sporadicky. Občas si vytvoří dubla nebo si na ruce vyrobí vidličky. Sem tam hackne vizáž nějakého nešťasníka. Hackování jiných strojů, jak by člověk čekal, se neděje. Velká část děje se potom děje v padajícím letadle. Závěr v megahrdinském stylu. Nechybí povinné emoce a vééélké loučení. Moc jsem nepobíral, proč se ve finálním fightu ty dvě plechovky z budoucnosti dole váleli jak párek důchodců na manželské posteli. Jako vyvrcholení celé ságy každopádně... nečekané. Celkový dojem: V zásadě důstojné a konzervativní zakončení ságy s Arnišem. Mohlo to dopadnout podstatně hůř. Ale také o dost lépe. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Můj bratr Vojta zhlédl všechny díly, já viděl jen 2. díl. Tohle je podle mě o dost horší než 2. díl a podle Vojty nejhorší díl. Velký podprůměr. Bylo to úplně jinak natočené. Postavy byly všechny nesympatické. Jediná postava, která se mi líbila, byla vtipná a NECHTĚL JSEM, ABY ZEMŘELA!, byla Sarah Connorová. Její vtipy byly dobré, ale Grace to občas zabila nějakým trapným dialogem. A takových nebylo málo. Mluvila hrozně trapně, jako by měla mít vždycky pravdu, dělala ze sebe moudrou, chytrou a bůh ví, jak silnou, i když byl totálně slabá. Místo ní měli opravdu poslat opravdu někoho jinýho, protože ona by neochránila ani sáček bonbónů, natož pak holku, co má mít v budoucnu nějakou roli! Mně i dost vadil ten její povýšený a chtrácký hlas. Začáteční scéna mohla být více tragická, bratr chvíli nechápal, jestli s jí to zdá nebo ne. Ale i tak dobrá, ale jak říkám, kdyby byla více tragická, tak to by bylo! Celkově jsou ve filmu zbytečné scény. Průběh filmu je dost náhodný a nelíbí se mi. Zlý terminátor je takovej trapnej a přijde mi těžko uvěřitelný, že by úplně na pohodu zapadl mezi armádu a poldy a k tomu se zeptal, kde jsou vrtulníky. Některé scény nedávají reálně a fyzikálně smysl. Konec filmu je jako OK, ale mohl být lepší. Nechápu, proč nějakou věc neřekla Grace mnohem dřív. Pomohla ve filmu aspoň jednou věcí a to u konce, ale stejně mě vytáčí, že to neřekla dřív. Takový hrozně nezáživný film a dost podprůměrný. Ale koukalo se na to dobře. SPOILER! SPOILER! SPOILER! Fakt jsem tak sakra rád, že Sarah nezemřela! Kdyby zemřela, film by mě tak na*ral, že bych dal 1 hvězdu! Naštěstí se to nestalo! VYHODNOCENÍ: GRACE JE SLABÁ A UBOHÁ TRUBKA, CO SI HRAJE NA TERMINÁTORKU, ALE NIKDY JÍ NEBUDE ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Nesmazal jsem to po prvnich dvou minutach (kdy uz bylo jasny, ze to bude nekoukatelna zrudnost), jenom abych videl Arnieho. Kvuli tem par scenam s nim jsem musel vytrpet sledovani tech tri krav. Jenom za nej nedavam odpad. ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Lacný priemer, ktorý do celej ságy Terminátora neprináša nič nové a nápadité a jeho jediným cieľom je vytrieskať peniaze z populárnej značky. Hlavné postavy nesympatické, takže by mi vôbec nevadilo, keby ich ten vylepšený supersterminátor všetkých pozabíjal. Aspoň by film skôr skončil. K tomu, aký zmysel v tomto snímku nabrala ústredná postava celej ságy sa radšej ani nebudem vyjadrovať, aby som nespoileroval. Dúfam, že to už bol naozaj posledný diel a tvorcovia ešte viac nezhovadia kvalitnú trilógiu z deväťdesiatych rokov. 2/5 ()

guri 

všechny recenze uživatele

Skor to bolo na 3 hviezdy, ale z nostalgie som tu stvrtu predsa len pridal. Hlavne ked som si spomenul, co bol predosly diel zac. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Rychle by měli z budoucnosti poslat dalšího Terminátora, protože až Linda, nebo Arnold natáhnou brka, už to bez nich nebude ono. Tyhle filmy zrovna nevyhledávám, ale ty první dva byly hodně povedený, tenkrát něco novýho. S dalším a dalším pokračováním šla ale kvalita dolů, Temný osud ale tu přímku zase jemně zvednul. Akce střídá akci, spousta triků a efektů. Za mě, jako nefanouška sci-fi filmů, vcelku dobrá podívaná. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Tož taková pohádka........po díle 2 v tom má chaos. Nejsem příznivce toho, že někdo dělá 5 nebo šestý díl. Takže podobně jako u rychle a zběsile. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Nie že by bol Terminátor 4 :Doom`s day burritos" zlý film, ale ako zavŕšenie ságy to nebolo to čo som čakal,Najviac ma sklamala prehnane sprostá mluva.Astala vista Carl von Banhof. ()

ViktorS 

všechny recenze uživatele

Ja síce nie som najväčší fanúšik terminátora, ale videl som všetky diely. No a tento diel mi spravil v tejto ságe tak trocha guláš. Takže príbeh moc ohodnotiť neviem dokedy si nepozriem všetky diely odznova. Ale akcia bola celkom dobrá, lenže keď to porovnám s dielom predtým a predtým a ešte predtým, tak sa to vlastne stále opakuje len je iné prostredie. Príde tekutý terminátor na scénu, tam sa ukáže ako je nezničiteľný, naháňa hlavného hrdinu, potom ho stratí. Zasa ho nájde. Hlavný hrdina ho na chvíľu zneškodní. Zasa ho nájde a hrdina ho zničí úplne. Keď si filmy pozriem odznova tak komentár a hodnotenie možno zmením. ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama