Reklama

Reklama

Vice

  • Česko Muž v pozadí (více)
Trailer 1
USA, 2018, 132 min

Režie:

Adam McKay

Scénář:

Adam McKay

Kamera:

Greig Fraser

Hrají:

Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell, Alison Pill, Eddie Marsan, LisaGay Hamilton, Jesse Plemons, Bill Camp, Don McManus, Lily Rabe (více)
(další profese)

Příběh Dicka Cheneyho, nejvlivnějšího viceprezidenta, jehož politika významně ovlivnila průběh dějin. Životopisné drama Vice získalo osm nominací na Oscara včetně kategorie za nejlepší film. Christian Bale ztvárňuje Dicka Cheneyho v tomto epickém příběhu o tom, jak se obyčejný washingtonský úředník nepozorovaně dostal až po bok amerického prezidenta George W. Bushe a stal se nejmocnějším mužem planety, který zásadně změnil zemi i celý svět. V dalších rolích této temně komediální sondy do zákulisí americké politiky se představují Amy Adamsová, Steve Carell a Sam Rockwell. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (171)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Fenomenální herecký chameleon Christian Bale jako Dick Cheney, šedá eminence prezidenta USA. Režisér Adam McKay nám tento mimořádný životní příběh servíruje na netradičním, komediálně laděném filmovém podnose s lehkým nádechem satiry, což má za následek velmi detailní podívanou, plnou údajů, jmen a konspirací. A právě tento atribut je největší slabinou snímku Vice, jelikož člověku neznalému fungování politiky USA většina oněch údajů neřekne téměř vůbec nic. Ve finále tedy dostaneme perfektně zahranou, avšak "humpolácky" podanou záležitost, na níž si za pár měsíců málokdo vzpomene. Škoda. „I can feel your incriminations and your judgment, and I am fine with that. You want to be loved? Go be a movie star. The world is as you find it. You've gotta deal with that reality that there are monsters in this world.“ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velmi líný film, který hledá zkratky a výpustky právě v těch chvílích, kdy by mohl přinést něco zajímavého - a nejzajímavější je, jak okázale se tím chlubí. Zajímavý pokus udělat ze záporu klad. Co se týče Balea - přijde ještě někomu herecky zajímavý? Myslím, že už celkem dávno zaparkoval v kategorii nudných superherců, kteří za každou roli dostanou dvacet nominací na ceny, ale upřímně je každýmu dávno ukradený. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V úlohe hlavnej postavy, teda Dicka Cheneyho, sa tu predstavuje Christian Bale. Chvíľami sa ocitáme v prítomnosti (tj v období 11. septembra 2001) a chvíľami sa vraciame do Cheneyho mladších rokov a obdobia, kedy začínal a sledujeme, ako sa postupne vyšplhal takmer na špičku. Miešanie týchto dvoch rovín, v ktorých sa navyše mieša protagonistov osobný život a profesijná dráha, pôsobí občas trochu chaoticky a ľahko sa v ňom strácame. Na druhej strane však drží McKay neustále našu pozornosť vďaka skvelým hercom a ešte lepším maskám. Druhej významnej role sa potom chopil Sam Rockwell, ktorý sa tu predstavuje ako bývalý prezident USA George W. Bush. Ten je, ako mladý Bush, tiež autentickou kópiou svojej predlohy. Už od jeho prvej vety vieme, že je to skrátka ten Bush, ktorého si pamätáme. Autentický a kvalitný zážitok potom vytvárajú hlavne herecké výkony a masky spolu s kostýmami, ktoré sú ich neoddeliteľnou súčasťou. (13.6.2022) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zajímavý film. Dozvěděl jsem se tam spoustu věcí. Bohužel je dost podhodnocený. Každému asi tohle téma nesedne. Christian Bale se do role Dicka Cheneyho neskutečně položil. Mapuje to jeho život od počátků politické kariéry až po samotný konec. Celou dobu měl ostré lokty a dělal si věci tak nějak po svém. Jeho funkce prezidenta už je kapitola sama o sobě. Pokud je to pravda, tak je to vážně síla, co se tam tehdy dělo... "To není práce viceprezidenta. Teď už je." ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Dobrej i špatnej film. Tam, kde byl Big Short zábavnej a svěží, tak tam je Vice trapnej a otravnej. Jeden by mohl argumentovat, že je to McKayův režijní styl, ale tou svojí sugestivní montáží si akorát neúspěšně hraje na Ejzenštejna 21.století (furt vám bude cpát, jak se máte cejtit a jaký asociace máte mít... ) . Je to škoda, protože ten film se tváří intelektuálně, ale v podstatě je strašně primitivní. Všichni herci hrajou samozřejmě skvěle, jen teda ten hyperrealistický make-up možná víc škodí než pomáhá. Připadám si teď jak nějaká konzervativní republikánka (což nejsem), hejtit takhle ultra liberální film (čehož si je ten film samozřejmě sám vědom a snaží se to zahrát do outu meta humorem). Je to prostě jako dívat se na dokumenty Michaela Moora. Je to všechno strašně poutavý a člověk by tomu chtěl věřit. Ale je jen jeden úhel pohledu. Ach ta politika. Sorry, mrzí mě to:( McKayi, natoč raději Anchormana 3, prosím. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Bill Pullman natáčel scény pro film jako Nelson Rockefeller, ale jeho scény byly vystřiženy z finálního sestřihu filmu. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. prosince 2018 v Los Angeles. (BMW12)

Související novinky

Novinka Adama McKaye má hvězdné obsazení

Novinka Adama McKaye má hvězdné obsazení

16.10.2020

Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Himesh Patel, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Kid Cudi, Matthew Perry a Jennifer Lawrence. Málokdy se vidí až takto hvězdné obsazení,… (více)

Christian Bale končí s nabíráním váhy

Christian Bale končí s nabíráním váhy

10.11.2019

Přestože zní titulek spíš bulvárně, ujišťuji vás, že se jedná o ryze filmovou zprávu. Oscarový herec Christian Bale (Fighter, Dokonalý trik) v novém rozhovoru oznámil, že už nadobro končí s… (více)

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

19.03.2019

26. ročník Mezinárodního filmového festivalu – Febiofest přiveze do Prahy francouzského herce a režiséra Louise Garrela, který 25. března osobně uvede svůj nejnovější film Věrní nevěrní. Komediální… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama