Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Recenze uživatele filmmovier k tomuto seriálu (4)

Série 1 (2018) (S01) 

Nejlepší seriál roku 2018. Naprosto úžasná atmosféra, fantastické obsazení (Kiernan Shipka je naprosto úžasná a já ji miluju), úžasné postavy... V tomhle seriálu je všechno. Satanské rituály, jiné rituály (ve jménu Satana), černý humor, normální humor a více než malá špetka úžasněho hororu. A to, že je to všechno hozené do tmavých barev, tomu ještě hodně přidává. Já jsem si užil každou epizodu naprosto dokonale, seriál má tempo, ani jednu slabou chvilku a je to prostě radost sledovat. Tahle Sabrina je neskutečná seriálová lahůdka, která má neskutečnej styl, super vizuál, prostě naprostá špička. Moje nadšení je nemalé a nemůžu se dočkat druhé série. Kam se hrabou Stranger Things a moje těšení se na finále GOT: Sabrina si mě prostě omotala kolem prstu. Nebo to snad byl sám pravý Bůh, Satan? 100%. ()

Série 2 (2019) (S02) 

První série byla naprosto perfektní, řekl bych až dokonalá. Druhá řada už taková není. Opadlo mé nadšení a ani dějově už to není tak zajímavé. Ale pořád je to jedna z nejlepších věcí, která je pořád krásně zábavná i temná zároveň. A Kiernan Shipka je ještě lepší a krásnější, než v první řadě. Linka kolem Blackwooda je bezchybná, díl Doctor Cerberus's House of Horror absolutně dokonalý, stejně tak jako úžasné Michelle Gomez a Miranda Otto. Hlavní děj opět šlape jako hodinky a mix temného hororu a černé komedie jakbysmet. Vztahové věci a vedlejší zápletky obecně už tak dobré nebyly, zejména mně strašně štve Theo, která oproti první řadě, ve které i tak byla hodně, dostala ještě víc prostoru. Ve výsledku je to ale pořád na plný počet, protože takový seriál jako je Sabrina na trhu prostě není, takže v zásadě platí to, co jsem napsal k první sérii, jen už to není prostě ono. I tak se ale těším na třetí sérii, bude to jistě luxusní a já budu opět nadšený. A na Kiernan je prostě radost koukat. 95%.. ()

Série 3 (2020) (S03) 

Mně to prostě pořád nehorázně baví. Jistě, první řada byla totálně nejlepší, ale nová řada mi zase přišla o něco lepší, než ta minulá, která mi zase místy přišla poněkud zmatená, a děj mně rozhodně víc vtáhnul. Kiernan je pořád absolutní jednička a kdyby v tom seriálu byla úplně sama, určitě by mi to nevadilo. Ale výborní jsou samozřejmě všichni, zejména Michelle Gomez, která je prostě zase špičková. Nové postavy jsou moc fajn, děj je zajímavý, zvraty krásně vypointované a zejména druhý díl je snad ten úplně nejlepší z celého seriálu. Ostatně stejně jako celá soutěž mezi Sabrinou a Kalibánem. Finále bylo parádní. Opět je to vizuálně skvostné, s fantastickou atmosférou a naprosto božím zpracování, a tentokrát jsem ani nenašel žádnou dějovou vatu, jsem tedy náramně spokojen. 95%. Vypadá to, že čtvrtá série bude poslední. ()

Série 4 (2020) (S04) 

Sabrina odešla na vrcholu. To, že odešla blbě a že se mi ten úplný závěr nelíbí, to už je úplně jiná a nepodstatná věc, protože jinak mi to zakončení přišlo super. A to, co bylo předtím, bylo super rozhodně. Závěrečná série rozhodně nebyla nejlepší, ale zdaleka nebyla nejslabší, od začátku nám pomalu servíruje krásně osudové finále, které bylo radost sledovat. Skvělá návštěva původních devadesátkových tet a (mluvícího!) Salema, vynikající hudební čísla (fantastické covery), přeúchvatná, úžasná a kouzelná Kiernan Shipka, výtečná Michelle Gomez, skvělá hororová atmosféra... Vše je při starém, vše je stále skvělé a i samotný příběh i jeho vedlejší linky mi přišel dostatečně zajímavý. Užil jsem si to ohromně. Nejen tuto sérii, ale celý seriál. Nebudu lhát, tahle Sabrina mi bude fakt ohromně chbyět a nejspíš nějakou dobu potrvá, než ho nahradí nejen něco žánrově podobného, ale zároveň také srovnatelného. 90%. Kiernan samozřejme za 100. ()

Reklama

Reklama