Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

  • Česko Hvězdné války: Epizoda I - Skrytá hrozba (více)
Trailer 1

V Galaktické republice přibývají neshody ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která zcela zablokuje mírumilovnou planetu Naboo. Zatímco kongres vede o těchto dramatických událostech zdlouhavé rozhovory, nejvyšší kancelář tajně vyšle dva rytíře Jedi, aby konflikt zažehnali. Na pomoc ohroženým se vydávají mistr Qui-Gon Jinn a jeho mladý chráněnec Obi-Wan Kenobi. Poté, co muži zachrání mladou královnu Amidalu, ztroskotají na pusté planetě Tatooine. Tam objeví devítiletého Anakina Skywalkera, mladého otroka, který vládne neobyčejnou silou. Anakin zvítězí v napínavém závodě kluzáků, tím získá svobodu a stane se učedníkem řádu Jedi. Všichni se pak vrací do Naboo, kde musí Anakin s královnou čelit masivní invazi, zatímco oba Jediové se střetnou se zákeřným nepřítelem jménem Darth Maul. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 302)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Měl sem trochu chut dát tomuto veledílo 3 hvězdy, ale že to režíroval Lucas, že tam byl ten skvělý závod a souboj Neesona (resp. McGregora) s darthem Maulem za tónů stále úžasné Williamsovy hudby, nechám ty 4. Nejsou to ale takové 4 jako u Návratu Jediho, tam to byly 4 těsně pod pěti, tady to jsou 4 těsně nad 3. Jar Jar Binks neskutečně otravný, vizuál se mi po první trilogii ani za mák nezamlouval, dokonce mi přišel mnohem víc umělý a strojený. Velké bitvy díky zmiňovanému Binksovi v háji, malý Anakin nic moc a někdy i otravný. Pozitiva: obsazení McGregora do Obiwana a moje první střetnutí s ním. Charismatický Neeson, krásna Natalie Portman, která hraje stejně dobře jako v Leonovi a později se stala dokonce oporou nové trilogie tam, kde kolísala a nudila. Stačí jeden pohled na ní a hned je dobrá nálada zpět. Jinak tady ještě protivníci až na totálně cool Maula jdou v šlépějích Trapnosti a Unylosti, ještě že se to v těch dalších dílech zpravilo. Stejně jako se spravily triky, zpočítačoval Yoda, vyrostl Anakin, zmoudřel Obi-Wan a přibyly lepší postavy a atmosféra blížící se zkázy. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ten pocit si vybavuju dodnes. Okouzlen světem Star Wars už během jejich československé premiéry, sedím o deset let později pln očekávání kině, s nostalgickou vzpomínkou na vzdálenou galaxii, rebely, zlé Impérium, princeznu, Hvězdu smrti, ..... úvodní titulky a ..... zdanění obchodních cest? blokáda? republikový kongres? chamtivá Obchodní federace? WTF?!? Co se odehrávalo potom, kvůli čemu je první díl tolik nenáviděn, už nemohlo překonat amputaci toho podstatného, co pro mě Star Wars znamenaly a já se prostě jen smířil s jejich novou podobou. Netušíc, že na ten kýžený pocit si počkám dalších skoro dvacet let. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

První díl Lucasovy nástavbové trilogie drží nad vodou hlavně Qui-Gon Jin Liama Neesona, öpravdu skvěle obsazená role. Co ale platí jak pro Skrytou Hrozbu, tak pro Klony - oba díly jsou zcela zjevně zamýšleny hlavně jako živná půda pro zápletku Pomsty Sithů, která funguje tak skvěle právě díky svým "prequelům". Na kolik to ospravednuje fakt, že je Hrozba plná vaty, přihlouplých Gulganů (toho jednoho radši ani nejmenuju) a obsahuje "jen" několik velkolepých scén... posuďte sami. Já - a NEJSEM velký fanoušek Star Wars - jsem nebyl nijak zvlášť zklamaný a finále mě dokonce docela nadchlo (jakkoliv je v porovnání s tím v Sithech slaboučké)... 70% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jar Jar Binks, kterého miluje jen Komiksák ze Simpsonů, poprvé na scéně. Nová trilogie, přitočená na přelomu milénia, disponuje vynikajícími digitálními triky, má poutavý příběh a špičkové herecké obsazení. Jen už tady (s výjimkou Pomsty Sithů) tolik necítím takové to osmdesátkové nadšení pro věc, které z tvůrců doslova pryštělo při filmování původní ságy. Maličko chybí ono kouzlo. Pouze průměrný film, takže průměrné hodnocení, ale pod tři hvězdičky nepůjdu - pořád jsou to Star Wars! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jestliže tahle sága měla někdy nějaké charisma a kouzlo (kouzlo sci-fi pohádky pro dospělé), tak v nových dílech ho definitivně ztratila - respektive bylo nahrazeno dokonalými počítačovými efekty a filmovými triky. Z dospělácké pohádky se stala vizuálně dokonalá filmová infantilnost... ()

Galerie (291)

Zajímavosti (171)

  • Spoločnosť 20th Century Fox zverejnila prvý trailer s prísnymi pokynmi, že nesmie byť premietaný pred určitým dátumom. Keď ho jedno kanadské kino omylom premietlo o deň skôr, prišlo o práva na premietanie filmu. (klayman)
  • Když Obi-Wan (Ewan McGregor) zachrání Jar Jara (Ahmed Best) a pak se potkají s Qui-Gonem (Liam Neeson), má Obi-Wan mokré vlasy. Když jim Jar Jar ukazuje cestu, tak je má na okamžik suché. Pak u bažiny jsou opět mokré. (Patrik256)
  • Toto je jediný Star Wars film, v ktorom Anthony Daniels neovláda pohyby C-3PO. Namiesto neho je to bábkar Michael Lynch. (klayman)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

01.04.2021

Jen pár dní poté, co studio Lucasfilm odhalilo kompletní obsazení nadcházejícího seriálu s Obi-Wanem Kenobim, přichází ze světa Star Wars další zpráva. Nového seriálu na streamovací službě Disney+ se… (více)

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama