Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

  • Česko Hvězdné války: Epizoda I - Skrytá hrozba (více)
Trailer 2

V Galaktické republice přibývají neshody ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která zcela zablokuje mírumilovnou planetu Naboo. Zatímco kongres vede o těchto dramatických událostech zdlouhavé rozhovory, nejvyšší kancelář tajně vyšle dva rytíře Jedi, aby konflikt zažehnali. Na pomoc ohroženým se vydávají mistr Qui-Gon Jinn a jeho mladý chráněnec Obi-Wan Kenobi. Poté, co muži zachrání mladou královnu Amidalu, ztroskotají na pusté planetě Tatooine. Tam objeví devítiletého Anakina Skywalkera, mladého otroka, který vládne neobyčejnou silou. Anakin zvítězí v napínavém závodě kluzáků, tím získá svobodu a stane se učedníkem řádu Jedi. Všichni se pak vrací do Naboo, kde musí Anakin s královnou čelit masivní invazi, zatímco oba Jediové se střetnou se zákeřným nepřítelem jménem Darth Maul. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 298)

Dudek 

všechny recenze uživatele

A je to tu, Hvězdné války pokračují, či spíše začínají. George Lucas se ukazuje jako schopný obchodník, nové přírustky do své hvězdné ságy uvádí jako nutnou část příběhu, kterou je ještě třeba dovyprávět, zároveň je však jasné, že útočí zejména na komerční potenciál. Nemám mu to za zlé, jen je škoda, že se pod přívalem nových efektů ztrácí kvalita příběhu. Rozhodně nechci tvrdit, že nejsem spokojen, neboť tento díl je vcelku slušný a mám ho rád, přesto nesnese srovnání se svými staršími předchůdci, v němž vyznívá jen jako velmi slabý příbuzný. Mezi jeho největší klady patří krom skvělého zpracování vizuálních efektů zejména vykreslení minulosti některých starých známých, zejména pak Obi-Wana Kenobiho a mladého Anakina Skywalkera, který tu však zatím figuruje na velmi trapné úrovni (avšak je zřejmé, že seznámení se s touto jeho etapou života je nutné zejména k uvědomění si jeho vztahů s matkou a dalšího vývoje postavy). Na druhou stranu jsou zde postavy nové, které jakoby měli nahradit původní hrdiny, jenže neuvěřitelně ubohý Jar Jar Binks na Chewbaccu prostě nemá (a to ani omylem); lepší je to pak s Darth Maulem, kterého jsem si velmi oblíbil a je mi docela líto, že moc dlouho nevydržel. Dalším kladem jsou zejména souboje, které získaly oproti předchozím dílům na dynamičnosti a jsou velmi zábavné. Každopádně chápu důvody natočení této nové trilogie a ačkoli se nevyrovná té původní je nutné poznamenat, že má očekávání i celkem splňuje, navíc co čekat od prví epizody, která je okolním dílům na míle vzdálená. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

První díl Lucasovy nástavbové trilogie drží nad vodou hlavně Qui-Gon Jin Liama Neesona, öpravdu skvěle obsazená role. Co ale platí jak pro Skrytou Hrozbu, tak pro Klony - oba díly jsou zcela zjevně zamýšleny hlavně jako živná půda pro zápletku Pomsty Sithů, která funguje tak skvěle právě díky svým "prequelům". Na kolik to ospravednuje fakt, že je Hrozba plná vaty, přihlouplých Gulganů (toho jednoho radši ani nejmenuju) a obsahuje "jen" několik velkolepých scén... posuďte sami. Já - a NEJSEM velký fanoušek Star Wars - jsem nebyl nijak zvlášť zklamaný a finále mě dokonce docela nadchlo (jakkoliv je v porovnání s tím v Sithech slaboučké)... 70% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve své době možná nejvíce očekávaný film všech dob. Takhle to tehdy začlo .... a co bylo dřív, by mě taky docela zajímalo. Tenhle díl možná byl kdysi trošku zklamáním, ale jeho kvality nejlépe určil až čas. Nejsou zde jen jedny z nejlepších (Závod kluzáků, Darth Maul) scén, které se kdy ve Star Wars objevily. Tenhle díl zkrátka časem uzrál a možná lepší zahájení novější trilogie jsme si ani nemohli přát. 85% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

3D zazitok v kine sice nedopadol tak, ako som si ho predstavoval, ale to neovplyvnilo skvely zazitok v kine hlavne vdaka subojom, akcnym zaberom a kvalitnemu zvukovemu vybaveniu. Uz som na tuto prvu epizodu takmer zabudol a bolo prijemne si ju pripomenut po tolkych rokoch nie doma v obyvacke ale priamo pred velkym platnom a som rad, ze som mal tu moznost. Ako fanusik fantasy a sci-fi nemozem dat ine, ako plne hodnotenie. Star Wars som mal vzdy radsej, ako Star Trek a asi to tak aj navzdy zostane. _________ Liam Neeson - (Qui-Gon Jinn) +++ Ewan McGregor - (Obi-Wan Kenobi) +++ Natalie Portman - (Kralovna Padme Amidala) +++ Jake Lloyd - (Anakin Skywalker) +++ Frank Oz - (Hlas Yody) +++ Terence Stamp - (Supreme Chancellor Valorum) +++ Samuel L. Jackson - (Mace Windu) +++ Sofia Coppola - (Sache) +++ Keira Knightley - (Sabe) +++ Produkcia: George Lucas, Rick McCallum +++ (Videl v 3D kine 12.02.2012) +++ ()

Galerie (291)

Zajímavosti (170)

  • Veľa detailov pretekov podracerov pripomína nórsku animátorskú klasiku Flaklypa Grand Prix (1975). Sabotáž, porucha motoru, neférové triky a dokonca aj práca kamery. A obidva pripomínajú otváraciu scénu z Grand Prix (1966). (klayman)
  • Při souboji Obi-Wana (Ewan McGregor) a Darth Maula (Ray Park) na konci filmu, přetne Obi-Wan Maulovu tyč a srazí ho k zemi. Když Maul vyskočí, utíká a Obi-Wan za ním pouze švihne mečem, ozve se zvuk „střetnutí“ dvou světelných mečů, i když k němu nedojde. (johnnymay)
  • Když Obi-Wan (Ewan McGregor) zachrání Jar Jara (Ahmed Best) a pak se potkají s Qui-Gonem (Liam Neeson), má Obi-Wan mokré vlasy. Když jim Jar Jar ukazuje cestu, tak je má na okamžik suché. Pak u bažiny jsou opět mokré. (Patrik256)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

01.04.2021

Jen pár dní poté, co studio Lucasfilm odhalilo kompletní obsazení nadcházejícího seriálu s Obi-Wanem Kenobim, přichází ze světa Star Wars další zpráva. Nového seriálu na streamovací službě Disney+ se… (více)

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama