Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (504)

ad 

všechny recenze uživatele

Ve své době poměrně nedoceněný film, ale jinak rozhodně velmi krutý a silný film!!! Nesouhlasím s tím, že je nepochopitelný, ale souhlasím s tím, že kdo si neprošel seriálem, bude mít nejspíš problémy... Jinak je nutno podotknout, že dohromady je celý fenomén jménem Twin Peaks je neopakovatelným diváckým zážitkem!!! ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Výborný film plný napětí a mystérií. Film o středoškolačce Lauře Palmer (Sheryl Lee), která je od svých dvanácti let sexuálně zneužívaná svým otcem Lelandem (Ray Wise). A i když není schopna přijmout skutečnost, že je to její otec, ale jakási mýtická osoba Bob (Frank Silva), nenechává jí to v klidu a je ve světě drog jako doma, taktéž z toho vyplívající prodávání svého těla. Je to jen útěk z reality, které ale více než rád využívá zejména Kanaďan Jacques Renault (Walter Olkewicz), majitel nočního klubu v nedaleké Kanadě. Pohybuje se kolem ní Bobby (Dana Ashbrook), který jí dodává kokain a James (James Marshall), její studentská láska. Zajímavá je i postava Donny (Moira Kelly), která je Laurou tak fascinována, že se snaží být jako ona, ale snad brzy pochopila, že je to velmi náročná a útěková cesta z přijmutí reality. Objevuje se zde speciální agent Dale Cooper (Kyle MacLachlan), který už předtím v úchvatném seriálu zločin, či zločiny vyšetřoval, či bude vyšetřovat, dvojtou vraždu a zmizení speciálního agenta FBI. A kterému pomáhají mimosmyslová vnímání k odhalení pravdy. Zajímavá je i postava nahluchlého agenta FBI Gordona Colea, kterého zahrál sám režisér. Misteriózně úchvatné drama a školačce, kterou zabije její otec, schizofrenik. A to hned z několika důvodů: má strach, že Laura něco o něm ví, je znepokojen, že se ho jeho dcera štítí, ač byl přesvědčen, že ho chce a pak z důvodu, že byl zklamán z věcí, které jeho "hodná" dcerka dělala. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Upřímě řečeno nechápu tupounky typu TheMaker , kteří tvrdí, že film se dá i bez seriálu ... blbost, zajímalo by mě jak dotyčný co neviděl seriál ale jen FWWM vysvětlí BOBa, spojení Coopera a Laury, červenou místnost a natož Annie atd. Ale vlastně proč ne, vidět FWWM bez seriálu je asi jako nechat si vykouřit pře igelitovej pytlík, vyvrcholení přijde, ale bez ostatních požitků, navíc kdo se napřed mrkne na film tak si naprosto zazdí šanci užít si seriál. FWWM mi vlastně skoro nic nevysvětlil, jen ukázal jak to bylo a to včetně naprosto perfektně dojemnýho finále. ()

Kity162 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem asi nepochopila. Přijde mi to docela zbytečné a bohužel mě to i naštvalo, asi bych neměla zmiňovat to mé hnidopišství, ale prostě mě štve, že si tam pozměněj exteriéry i interiéry, nebylo to vono! (možný SPOILER:) A pak třeba proč nebyla Laura poďobaná od toho ptáka? ()

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Obvyklá nesmyslná Lynchova zhovadilost bez trošky logiky. Seriál mě minul a po tomhle "veledíle" mě nejspíš mine navždy. Někoho možná baví dívat se na věci, které nemají žádný řád, nicméně já takový nejsem a sledování podobných filmů mě akorát tak nasere, kurva! 10% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Serial jsem nevidel, od Lynche jsem zadny jiny film take nevidel a zacal jsem se snimkem Twin Peaks... Na ferovku reknu, ze jsem to moc nepochopil a nemyslim si, ze to mel reziser v planu. Pokud nekoho fascinuji filmy, ktere stejne nechape, OK. Me ale ne, 3* jen za vizualni stranku, herecke vykony a prvni pul hodinku. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Ak som aj niekedy myslel, ze si pozriem serial po zhliadnuti filmu, tak urcite neurobim. Proste klasicky Lynch, jednoducho nemusim. ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

Velmi mi tady chybí Lara Flynn Boyle... Bez ní hodnotím "pouze" 99%. Ta závěrečná scéna byla nádherná... magická... hypnotická... geniální... nikdy jsem nic podobného ve filmu neviděla a jsem si jistá, že ani neuvidím. Smekám před mistrem Lynchem a hudbou pana A. Badalamentiho. --- !POZOR! Nepouštět dříve, než seriál! --- Twin Peaks: Fire Walk With Me - The Voice of Love: http://www.youtube.com/watch?v=mgwtjVJmHtI ()

campix 

všechny recenze uživatele

My se s Davidem Lynchem potkáváme na stejné vlně bohužel pouze vyloženě sporadicky a u Twin Peaks si troufám tvrdit, že jsme byli asi nejdál, co se všech jeho děl týče. Nevím jestli je to tím, že jsem zatím neměl tu čest s celým seriálem, ale asi ani jeho znalost by mi vyloženě nepomohla. Na to, že u Lynche prakticky nevíte, co se před Vámi odehrává, jsem si tak nějak zvykl. Také na to, že některé jeho excentrické scény jsou až za hranicí vkusu, jsem si už téměř zvykl. Ale zde mi, oproti ostatním jeho dílům chyběla pověstná bezchybná atmosféra a jisté záchvěvy geniality. Dokážu pochopit, proč ho někteří naprosto adorují, ale já to bohužel nedokážu. ()

Ripper 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení nemůže být jiné než za *****, ta děsivá atmosféra, ty podivné postavičky, výborná hudba a ten pocit na konci filmu, kdy nevíte co si máte myslet prostě miluju. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Do geniality seriálu tomu něco chybí, ale.....Konečně máme možnost vidět události, o kterých se v seriálu jen mluví. Rozhodně ovšem nejdřív zkoukněte seriál. Přece jen některé scény byly lepší vypravované. Ale zase je to typická Lynchovina. ()

Davosh 

všechny recenze uživatele

Film mě docela hodně zklamal. Pokud člověk neviděl seriál a vůbec neví, o co se v něm jedná, poté zažije "lynchovku" v dobrém i špatném slova smyslu. Pro mě ale jako pro fanouška seriálu, film pouze odvypravěl to, co jsem už dávno věděl a skoro ničím nedokázal překvapit nebo alespoň zaujmout. Nic neříkající začátek byl úplně zbytečný (zaujala mě pouze tančící baba s modrou růží), poté co se děj přesunul do Twin Peaks jsem očekával víc detailů o tom, co vlastně Laura dělala a ne skoro jenom to, co už kdysi vypátral Cooper v seriálu. A tak jak jsem si vždycky u seriálu říkal, že Laura byla jen chudák holka, co měla prostě smůlu, tak zde jsem ji tu smrt přál téměř od začátku. Navíc jsem na filmu nenašel vůbec nic tak "lynchovského" jak jsem očekával - všechno už bylo v nějaké podobě v seriálu (trpaslík,Bob,vidiny věcí apod.). A navíc hlavní kostra filmu se pochopit dala narozdíl od jeho jiných filmů. Tímhle mě prostě Lynch nemůže nadchnout a musím říct, že i takový Lost Highway je 10x lepší film. Takže pokud se budete chtít dozvědět něco o Twin Peaks pusťte si raději prvních 17dílů seriálů a o nic nepřijdete. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Kdy se z nevinné dívenky stane objekt sexuální touhy? Kdy ji začne spalovat oheň sexuality, který ji v každé vteřině dne i noci šeptá: "Walk with me". Ale kam ji až zavede? Z některých míst už se totiž nedá vrátit zpátky k andělům, protože tam zbyde z duše mladé dívky jen troud. True love je už jen zoufalý sen na motorce a malé město je ohni uvnitř těsné tak, že hoří skrytě ještě silněji. Jenže co se děje v domech, když skončí vysílání TV a na obrazovce zbude jen zrnění? I otec rodiny ho není uchráněn a když vidí dceru s kamarádkou.../ Lynch dokázal okolo sexuálního probouzení teenagerů vybudovat mystickou horrorovou mytologii nebývalého rozsahu. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli je to tím, že jsem původním seriálem absolutně nedotčen, ale tohle mě ani trochu nevzalo. A přitom to ze začátku vypadalo slibně. Bohužel s tím, jak se děj přesunul k Lauře, jsem byl zavalen nekonečnými pocity nudy nad psychedelicky pitvornými obrázky (já vím, je to Lynch, takže "mám, co jsem chtěl"). Nj, takhle to dopadá, když nejen Laura, ale zjevně i pan režisér, jedou na tvrdejch. Seriál si s chutí odpustím. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

No prvých pár minút malo dej, hlavu aj pätu, no ani som sa nenazdal a Lynch je zase Lynch. Spleť nelogických a nedejových scén, nové postavy, zase všetko zamotané. Pri Lost Highway, aj keď som tomu nerozumel sa mi aspoň páčilo ako to bolo natočené, no tu sa mi to nepozdávalo. Ani hudba ma tu neoslnila. Ťažko sa mi rozhoduje o hviezdičkách. Príbehu, deju ani réžii * nedám, ale dávam 1* za hercov, 1* za vizuál (nasvietenie a kamera) a 1* za Lynchovu filmársku schopnosť a schopnosť dokonale zmiasť človeka. Film mi sa mi zdal ako Lynchov sen, ktorý si dokonale zapamätal a preniesol ho na plátno. 70% ()

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama