Reklama

Reklama

Záhadná bouře

  • Španělsko Durante la tormenta (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V den pádu Berlínské zdi se nad Španělskem točí zvláštní bouře a malý chlapec slyší v domě přes ulici hluk souboje a jde se do obydlí sousedů podívat. Tam spatří muže s krvavým nožem stojícím nad mrtvou manželkou. Chlapec v panice prchá a venku na ulici ho přejede auto. Po mnoha letech přichází identická bouře a Vera Roy (Adriana Ugarte) najde ve svém domě starou kameru a televizor. Když si chce se svým manželem pustit staré nahrávky, ještě netuší, že působení nevyzpytatelného přírodního jevu jí několikrát změní život takovým způsobem, jaký si do té chvíle nedokázala ani představit. (C0r0ner)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (155)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem, nádhera! Ano, kdyby někdo byl takový hnidopich a začal se v tom šťourat, možná že by našel něco nelogického v těch změnách a pozměňování minulosti. Ale proč by to proboha dělal, když ten film je tak dobrý? Napětí, skrytá tajemství a krásné zvraty v ději a já bych měl zkoumat, jestli tam něco nesedí? Kdepak a kdyby to nebylo od začátku (respektive od té první změny) jasné, jak to skončí, dal bych pět hvězd. Přál bych si remake s trochou temnoty a méně romantiky. Spokojenost však nejméně 80ti procentní. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Spanielska filmova tvorba je z roka na rok lepsia a lepsia,potvrdzuje to aj tymto vyborne natocenym mysterioznym thrillerom,ktory ma hlavu aj patu a krasne do seba zapada,k tomu vsetkemu skvely namet i spracovanie,fajn herci a Adriana Ugarte by stala za hriech,jednoducho povedane je to inteligentny film,cestovanie v case je super,to sa mi lubi...:-) ()

Reklama

mirekem 

všechny recenze uživatele

Oriol Paulo nám po filmech El Cuerpo (Tělo) a Contratiempo servíruje další z řady dnes už klasických španělských thrillerů a Durante la tormenta je z nich bezesporu největší mindfuck. Jen mě překvapuje, že to stále vidělo tak málo lidí, asi špatná reklama. :-D V hlavní roli se nám představí talentovaná a krásná Adriana Ugarte, dále třeba Javier Guttiérez známý ze skvělé kriminálky Mokřina (La Isla mínima) a nechybí ani známá a slavná Belén Rueda (Los ojos de Julia, El cuerpo). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to nelíbilo, nevím proč. Možná proto, že to bylo takové chtěné. Vypočítavé. Nebo proto, že se tam vlastně celou dobu nic nedělo a celý ten příběh je roztahaný na dvě hodiny a devět minut zcela zbytečně, stačilo by čtyřicet minut nějakého mysteriozního seriálu. Navíc vlastně ten konec není dořečený - doposud se divákovi vše až doslovně snášelo pod nos, a najednou nevíme, co ten kluk udělal nebo neudělal, jak to zpětně celé zafungovalo (Vím, holka to někde v rychlosti vysvětluje včetně všech souvislostí, ale popravdě, pamatovat si celé není v možnostech obyčejného diváka.), a vlastně ani ten paradox, proč si ty linie pamatuje (všechny!), zatímco ostatní ani ťuk. Ta bouřka jsem doufal, že také bude mít mystičtější přesah, ale prostě se jen blýská a dojde k propojení minulosti s přítomností. V jednu chvíli mi pak už dokonce přišlo směšné, jak je tahle ženská vlastně pro tři muže (protože to vypadá, že nakonec skončí s tím pilotem letadel, že?). Navíc jsem těm postavím ale ani za mák nevěřil, přišly mi hrozně neživotné, všechny, jen figurky na šachovnici. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Já jsem tě zachránila. Teď jsi na řadě ty. Večne strapatý Oriol je majster sveta v kombinovaní, ba až prekombinovaní. Počas tejto búrky sa ale podľa mňa krotil, pretože to cestovanie v čase je celkom prehľadné. Príbehovo je to hutné, miestami atmosferické a všetky postavy sú zaujímavé. Odporúčam. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Když se Vera (Adriana Ugarte) vloupe do domu, lze si na zdi všimnout kalendáře, který zobrazuje rok 2017. Děj filmu se ale odehrává v letech 1989 a 2014. (vojacekr)

Reklama

Reklama