Reklama

Reklama

Zlomek sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Nix 

všechny recenze uživatele

Skvělé béčko, které jsem neznal a překvapilo mne. Rutger je tu povedený drsňák, který chytá "predátora". Co si budeme, efekty jsou na béčko tak akorát, ale atmosféra je tu boží, všechny ty krysy a různé kanály a všelijaké kulisy jsou povedené a dotváří to právě ten šmrnc. Mohlo by být i více nechutných scén, ale tak beru to tak jak to je. Tohle stojí za podívání. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z kvalitních snímků s nízkým hodnocením. 57٪ procent je pro Zlomek sekundy opravdu málo. Co na tomto snímku zasluhuje vyšší hodnocení? Je to hlavně skvěle vykreslená atmosféra nedaleké budoucnosti a autentický hlavní hrdina, policista, ztvárněný skvělým R. Hauerem. Opravdu se na tu roli hodí, stejně jako jeho potrhlý kolega. Zajímavý nápad s vyrýváním zpráv do kůže, zřejmě dost bolestivá záležitost. : ) Boj v polozatopeném metru se mi taky moc líbil. Rozhodně bych film nepovažoval za epigona Predátora 2. Sice se v obou dvou filmech střetávají drsní policisté s „monstry“, které s nimi chtějí hrát bizardní hru na jejímž konci by měl zákonitě jeden z jejich hráčů zemřít, ale samotná hra a kulisy, ve kterých se hraje, jsou úplně jiné. ()

Reklama

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Užiť si vo filme možno nanajvýš naozaj odpudivú víziu Londýna (tú sám za seba musím ale patrične vyzdvihnúť, je skutočne pôsobivá). Ak si na to divák potrpí, vidieť sa tu dajú taktiež síce menej realistické, ale nemenej nechutné kvantá krvi a vnútorností. Hauerovi a akémusi Neilovi Duncanovi to pred kamerou na rozdiel od iných postáv, ako sú barové tanečnice či lovci potkanov, vcelku "sekne", avšak tým výpočet pozitív končí. Monštrum za sebou zanecháva nejaké astrologické pseudoodkazy, nad ktorými sa vo filme medituje, ale nedozvedáme sa vlastne, s kým máme tú česť (ufo, satan či geneticky zmutovaný šialenec, ktorý si myslí, že je satanom [posledné dve možnosti sú vo filme nadhodené, samozrejme, nezáväzne])? Rovnako je scenáristicky odfláknutá štruktúra deja. Väčšinu stopáže čakáme, čo za milú osôbku to ten vrah bude, no čakanie nám spríjemňuje iba banálne potulovanie sa dvoch detektívov po meste. A keď dôjde k záverečnej konfrontácii, tá nie je ani akčná, ani logická (náznak SPOILERU: najskôr je nepochopiteľne statický Hauer, potom pre zmenu beštia), ani patrične vygradovaná. Hrozné béčko; sklamanie, ktoré je pre mňa o to horšie, že som na zhliadnutie celého filmu čakal viac ako 15 rokov. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Bomba překvapení, nevěděla jsem o tom filmu vůbec nic a vyklubala se z toho super zábavná ujetá řežba. Styling Londýna ve chmurný budoucnosti mi připomínal Blade Runnera, samá tma a neony a nápisy, Hauer hraje totálního pošuka, ale v kombinaci s Alastairem Duncanem alias jeho slušňáckým novým poskokem tvoří neuvěřitelně vtipnou dvojku. Je to teda hlavně zásluha Duncana, má komediální talent, třeba jak v pitevně vybafne na borce, míří mu pistolí na kebuli a vyhrkne: "Ani hnout. Co to jíš?" načeš borcoj vypadne z huby sendvič, to jsem se řezala smíchy. Nebo když Harleymu rozstřílí kuchyň kvůli kryse, paráda. Navíc jejich protivník je umě pod rouškou tajemna, ukážou z něj téměř prd až do konce a mordy jsou řádně krvavý. Je úplně fuk, že je to celkem dost přeprsklý, právě proto je to taková zábava. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Opět film odehrávající se při globální katastrofě či spíše při jejích následcích hladina vody stoupá, jsem zvědavý jestli s tím taky už někdo něco bude dělat. Byt samozřejmě kdyby to tam nebylo nic by se nestalo na děj to vlastně nemělo žádný vliv. Naprosto šílený polda vyšetřuje záhadné vraždy, kdy obětem je vyrváno srdce a musí mu v tom přes nechut pomoci mladý policista, to už tady bylo asi xkrát. Velký plus je že je to jedna velká akce, ten jeho byt byl teda děsný neskutečný bordel. K tomu přijemná Kim Cattrall. Obluda taky ušla a atomosféra solidní. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama