Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (599)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Podle hodnocení ostatních jsem předpokládal a i se tak trochu těšil, že mi tohle sedne víc jak slabý a průměrný první díl. Bohužel jsem se mýlil. Opět dávam slabé 3 hvězdy – čistý průměr. Rozdíly mezi tímto a předchozím filmem jsou, ale je mi to prd platný, když mě to neoslovilo. Oproti jedničce má tento snímek akci. No, čekal jsem jí více, ale nevadí. Podstatné je, že mě nezaujala. T5eba až konečné pronásledování - to bylo dobře natočené, nuda nebyla, ale furt jsem neměl pocit, že by nastala situace, která by mě vytrhla. Prostředí bylo zvládnuté dobře, atmosféra byla avšak nulová. Hudba celkem ušla. Mel Gibson mě zde teda bavil víc než v předchozím snímku, kde byl nevýrazný. Zde teda toho moc opět nenamluvil, ale to bylo asi součástí jeho postavy. Rozhodně má tato dvojka víc scén, které by mě mely bavit, ale mě to prostě nechytlo. Ani záporáci mě nějak neděsili. Vyloženě špatný film to není, ale víc jak čistý průměr to fakt vidět nemůžu. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Apokalyptická budúcnosť – kôli palivu sa zabíja a nájdenie náboja do Maxovej brokovnice sa rovná malím vianociam. Kde sú tie krásne časi 80tych rokov - drsných akčných filmov. Mladý Mel v jednej zo svojej prvej kultovej úlohe Šialeného Maxa, ktorý sa dočkal slušného nadupaného nonbrain pokračovania. Naviac George Miller exceluje – naháňačky majú svoju nezameniteľnú dynamiku, Mel Gibson za volantom je cool a ani veľmi nevadí, že nemá čo hrať pretože aj to minimum, drsný desperád ciest „nechajte ma na pokoji“, zvláda na výbornú. ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Děsivá představa o budoucnosti. Až dojde ropa, krev země, vypukne válka. Jen stěží si dokážeme představit život jako pouštní lidé. Zabíjet jeden druhého, aby mohl člověk přežít. Tento snímek vystihl post - apokalyptickou budoucnost lidstva. Šílený Max je opravdu šílený. Nebezpečná závěrečná akční honička brala dech. Mel Gibson sice toho moc nenamluvil, ale za to předvedl bravurní výkon. Akční film , kde hrdina není nesmrtelný a neporazitelný. Ale ze všech sil bojuje do posledního dechu. Na začátek 80 -tých let to není špatné. Tehdejší tvůrci měli, řekl bych, reálnou představivost. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Na projekt přes stříbrné plátno si můžu nechat zdát, tak přecházím na domácí projekt, který byl pro mě velkým zážitkem. Mel Gibson je výborný a baví mě. Šílený Max v prostředí písku, nedostatkem nafty, jídla a koncem civilizace na tomto světě v prostředí akční jízdě na MAXIMUM je velká podívaná! Klasika, která Gibsona vynesla do první ligy! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu víc akce a lepší honičky, nicméně nějaká logika se z filmu jaksi vytratila. Vždycky když tenhle film vidim, tak v něm najdu nějakou další nelogickou věc. Nechápu, kde třeba uprostřed pouště berou jídlo a vodu. Sice tam pěstujou nějaký prasata a slepice, ale ty žerou co? Asi písek. Nebo jak je možný, že Humungus je tak namakanej. Těžko tam má někde za rohem posilovnu. A těch věcí je mnohem víc. Dávám tomu nakonec taky 4 hvězdičky, ale pro mě je teda první díl lepší (jsem asi vyjímka). Neni to špatný, ale hlavně v tom nehledejte žádnou logiku :-) update 21.3. 2007 To samý jako u Mad Max 1... Taky jsem se tentokrát u toho chvílema nudil, ale 4 hvězdičky ponechávám. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Když gyrokoptéra odlétá se dvěma lidmi, jeden z nich je figurína, protože dva lidé by byli pro stroj příliš těžcí. (-bad-mad-wolf-)
  • Ve scéně v čase 0:46:00 muž nastoupí do auta a odjíždí bez nastartování. (dc125)
  • Pes, který se objeví po boku Maxe (Mel Gibson), je australský honácký pes, v době natáčení filmu ne tolik známé plemeno vyšlechtěné z dinga, psovité šelmy obývající Austrálii a některé oblasti jihovýchodní Asie. Toto plemeno se dnes těší veliké oblibě i u některých filmových hvězd. Australského honáckého psa mají například herci Matthew McConaugheyOwen WilsonLuke Wilson. (Tony.cs)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama