Reklama

Reklama

Sedmilhářky

(seriál)
  • USA Big Little Lies (více)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 11 h 48 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Předloha:

Liane Moriarty (kniha)

Scénář:

David E. Kelley

Hudba:

Sam Williams

Hrají:

Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Parker Croft, James Tupper, Sarah Baker (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Minisérie Sedmilhářky je adaptací stejnojmenné knižní předlohy australské spisovatelky Liane Moriartyové, která obsadila první místo prestižního žebříčku bestsellerů New York Times. Temné komediální drama, v němž několik předních hollywoodských hvězd podává mimořádné herecké výkony, se odehrává v kalifornském městečku Monterey a začíná podezřelou vraždou na benefiční akci základní školy. Přestože totožnost oběti i pachatele zpočátku zůstává záhadou, vše nasvědčuje tomu, že v pozadí zločinu stála rivalita a tajemství obklopující trojici matek – Madeline (Reese Witherspoon), extrovertní a živelnou ženu v domácnosti, která v srdci chová zášť vůči exmanželově nové mladší ženě Bonnie (Zoe Kravitz), instruktorce jógy se zenovým přístupem k životu; dále Madelininu nejlepší kamarádku Celeste (Nicole Kidman), bývalou právničku žijící ve zdánlivě dokonalém manželství s mladším mužem (Alexander Skarsgård); a Jane (Shailene Woodley), svobodnou matku s temnou minulostí, kterou Madeline a Celeste vezmou pod svá ochranná křídla. Děj příběhu je prokládaný scénami z výslechové místnosti, v níž ostatní rodiče a školní zaměstnanci vypráví zákulisní drby o spojenectvích a rivalitách mezi místními obyvateli, především pak o Madeline a její úhlavní nepřítelkyni, vlivné a úspěšné pracující matce Renatě Kleinové (Laura Dern). V průběhu sedmi napínavých, černě humorných epizod vychází najevo, jaké tajemství každá z žen skrývá, a postupně se dostáváme až k oné osudné noci. (HBO Europe)

(více)

Recenze (330)

Disease 

všechny recenze uživatele

V Monterrey se to evidentně pošukama jen hemží, takže jsem si připadal (hlavně ze začátku, než jsem si zvykl) jako při sledování nějaké zoo, ale postupný vývoj a vynikající finále mi všechno vynahradily. ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

Na prvni pohled (po prvni pul hodine) typicke drama urcene zenskemu publiku, plne znamych archetypu a predvidatelneho scenare. Pri blizsim zkoumani se z toho ovsem vyklube naprosto skvele natocena zalezitost s nadpozemskymi hereckymi vykony od vsech akteru - a to vcetne deti, ktere maji v pribehu prekvapive dulezite role. Samotne zakonceni je pak absolutni bomba, ktera tuhle miniserii po pravu katapultuje na predni mista zebricku nejlepsich serialu. [--] “I love my grudges. I tend to them like little pets.” Madeline Martha Mackenzie ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Sedmilhářky jsou prostě povinnost pro všechny milovníky detektivních příběhů ve stylu Agatha Christie a spol. Děj je navíc konstruován poměrně zábavně tak, že divák nejen neví, kdo je vrah, ale musí také uhodnout, co se vlastně stalo. A není to žádné jednoduché hádání, oběť se totiž určit dá, ale dopátrat se vraha, přeci jen může být celkem oříšek :) A o to tady jde. Za nápovědu slouží život několika matek novopečených školáků, který je asi trochu divočejší, než je obvyklé, ale přeci jen uvěřitelný. Když k tomu připočtu fungující psychologii všech postav, hodně povedený soundtrack a moc pěkné prostory natáčení, můžu Sedmilhářky směle zařadit do seriálového vrcholu. ()

Mikeowka 

všechny recenze uživatele

Za mě dílo, které mě dostalo obsazením a úvodním songem, takže jsem i přes pomalý rozjezd vydržela až do konce a hodnotím to jako téměř dokonalý počin. Femi, Ženy! ()

geimz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Predovšetkým vynikajúco natočené, s hviezdným castom, ktorý podáva nadpriemerné výkony (hlavne Kidman, Witherspoon, Skarsgard, ale aj ostatní) a detailným vykreslením hlavných postáv, ktoré nie sú jednodimenziálne. Zobrazenie a narábanie s domácim násilím je tu pôsobivé, rovnako ako aj atmosféra snobského malomesta so všetkými jeho klebetníckymi obyvateľmi. Mám však dva problémy so seriálom, ktoré súvisia s rozuzlením murder mystery - v prvom rade mi príde nepravdepodobné, že by Jane, za všetky mesiace, ktoré v Monterey bývala, ani jedenkrát nestretla či nevidela na fotke Perryho. Jasné, neustále chodil na služobky, ale jedna z jej najlepších kamarátok bola zaňho vydatá. A druhý problém - odmietam veriť tej náhode, že Jane sa rozhodla presťahovať do mestečka, kde zrovna býva aj jej násilník, a spriatelí sa s jeho ženou. To sú tak neuveriteľné náhody, že celý zvrat pôsobí hrozne vykonštruovane. Napriek týmto chybám má však seriál nesporné kvality, ktoré ťahajú obdivuhodným spôsobom predovšetkým herci. ()

Tomu.Ver 

všechny recenze uživatele

Takzvané rodičovské psycho, ktoré ťa nenechá len tak chladným. Za predpokladu, že je divák rodič, pravdepodobne. Dej každou časťou tlačí na pílu a odkrývajú sa jednotlivé identity, ktoré nie sú až tak ďaleko od dnešnej reality. Herecky aj celkovo naozaj veľmi podarené. Lájk it. ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Hodně vysoko seriál. V druhý sérii Meryl Streep a Nicole Kidman? Jejich scény v soudní síni pecka, neskutečný herectví. Celou hodinu při každém dílu jsem jak zamražená. ()

Teringer 

všechny recenze uživatele

Baví mě spojení Reese, Nicole a Shaliene, a baví mě - pro mne - netradiční zpracování v tom smyslu, že zpočátku neznáme ani vraha, ale ani oběť. Těším se na další díly a na závěrečné rozuzlení. Edit: jediné, co mě fakt nebaví, je intro. Edit 2: Rozuzlení super, ale nemůžu říct, že by mě to zvedlo ze židle. Očekávání ohledně celého serálu bylo asi trochu větší. ()

Danny 

všechny recenze uživatele

Další mistrovský počin z dílny HBO. Ačkoliv jsem nikdy nebyl fanoušek dívčích krimi příběhů, stylizací a lehkostí, s jakou byl vyprávěn příběh pěti hlavních aktérek, si mě tato minisérie získala. Skvělá záležitost k oddechovému sledování během deštivých (letních) večerů. Vyzdvihnout ale musím soundtracky a obsazení, ve kterém se sešly opravdové hvězdy a mé oblíbenkyně současné kinematografie. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Zeny zenam. Serial ma nadprumerne kvality. Ale tak bych rekl trochu prilis prvoplanovity, osekany na zivotni zajimave archetypy, zjednodusene na cernibilou, zdanlive hluboke a pritom tak ploche. Ale pro zenske mysleni dokonale, bych rekl.. ()

Krayo 

všechny recenze uživatele

Dobre obsadenie a celkom dobre som vnimal aj "alternativne" rychle prestrihy kamery, voci comu tu ma par ludi vyhrady. S cim mam ale ja problem je ze som sa vacsinou nudil, zenske zvasty, zenske problemy, hysterie, toho milujem nemilujem, moje deti su lepsie jak tvoje deti, blablabla kvakvakva a toho tu je bohuzial vacsina, je to proste viac zenska zalezitost. Bez krimi-drama zapletky by som dal max jednu hviezdu. Co moze oslovit aj muzske pokolenie je samozrejme krimi drama zapletka, ktora sa za mna ako tak da, taky priemer (preto davam 3*) ale je to dost roztahane a oproti inym kvalitnejsim filmom/serialom som tu skoro vobec nebol v napati co sa stane, alebo teda v absolutne minimalnom. K tomu este bolo +- jasne ako to skonci cca po druhej casti. (hodnotim zatial prvu seriu.) ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Pěkné, těšila jsem se na každý další díl, oblíbila jsem si snad všechny postavy. Konec jsem ale čekala o dost víc šokující. ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Čo sa deje? Kde som to? Kedy sa takéto veci začali točiť do telky? Nevídané... a Reese Witherspoon je na staré kolená úžasná herečka? Dafaq!? ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

24.4.2017: Výborné herecké obsazení dodává tomuto jinak vcelku tuctovému seriálu punc luxusu a noblesy. Navzdory tomu, že scénář je v podstatě velmi jednoduchý, se tvůrcům díky obsazení povedlo vytvořit minisérii, která se může pochlubit propracovanou atmosférou, postavami, které se postupně vyvíjejí a slušnou porcí dramatičnosti, které neubírají na kráse ani poněkud místy toporné dialogy a hluchá místa. Přesto všechno seriálu nelze upřít jistou hloubku a hlavně excelentní herecké výkony, kde protagonisté dokázali z ničeho vydolovat maximum. Závěr mne příliš nenadchnul, kdo je obětí, bylo jasné už ve čtvrtém dílu i jak to dopadne. I tak jsem zvědavá na drzhou řadu, buď bude lepší, nebo to půjde do kopru. Za mne 75%. 11.11.2020: Tak po shlédnutí druhé řady musím konstatovat, že se bohužel naplnila druhá část mého očekávání a šlo to do toho kopru. Je až s podivem, že při té plejádě takových hereckých es, jako je Witherspoon, Streep, Woodley a další se v druhé řadě nepodařilo zachovat napětí, nějaký dějový posun (největší průser) a vůbec je to celé zoufalé. Dialogy ubohé a prázdné, jednání vetšiny postav nelogické a mdlé. Za mne obrovské zklamání a jsem upřímně ráda, že další řadu již točit nebudou. Jediný kdo v tom něco převedl a vlastně to celé táhl, je naprosto skvělá a talentovaná kráska Reese, bez jejíž účasti bych to ani nedokoukala. Za mne 35%. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalé desivé a poriadne záhadné tajomstvo o jednej vražde ktorá nám je na začiatku skryte ukázaná...vieme,že sa na jednom večierku stala vražda ale nevieme kto je obeť ani kto je vrah. Seriál o medziľudských vzťahoch v jednom meste a jednej komunite ľudí ktorá je trošku viacej ako stredná trieda. Snobstvo, nevera, nedôvera, závisť, politická korektnosť, psychická labilita....atď...zoznámime sa s postavami medzi ktorými je....obeť....aj vrah....indícii bude veľa...nestavíte na nikoho...každý má dôvod vraždiť a aj byť zavraždený...fantastický je to pomiešané ale ani na chvíľku sa nestratíte a budete mať vždy jasno čo sa zrovna deje...vždy sa vynorí niečo nové a vy si poviete,že aha...tento..táto by vraždili toho...tú.....je to ako šach...temný krvavý šach a zrkadlo spoločnosti. Jednoznačne odporúčam ako ďalšiu skvelú produkciu HBO. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Nebyť tak kvalitného a podareného castingu, tak to mohlo s týmto seriálom dopadnúť naozaj zle. Našťastie sme ale dostali dospelejšie a reálnejšie Desperate Housewives, ktorých dej sa neťahal niekoľko storočí, no i napriek tomu mám pocit, že minimálne skrátenie a nahustenie deja najviac na 6 epizód by seriálu pomohlo. Ináč whodunnit detektívka naozaj kvalitná s logickým a pochopiteľným vyústením s malým twistom ako čerešničkou na torte na konci. 7/7 - 85% ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Ó, ja, jaj. Seriál roku? Kam se hrabou série roztahané na 10 sezón. Sedmilhářky využívají na 100 % prostor, který se jim dostává. U jednoho dvouhodinového filmu by se divák pravděpodobně tak dobře nevcítil do strachu a běsů hrdinek - zároveň je to uzavřený příběh, který nepotřebuje další pokračování. Skvělí herci, dusná atmosféra, ženské tlachání (překvapivě bavilo) a ženy/matky/dcery, které trpí. ()

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Drama v pozadí úspěšných Sedmilhářek

Drama v pozadí úspěšných Sedmilhářek

13.07.2019

Kabelovka HBO našla v seriálové adaptaci Sedmilhářek od autorky Liane Moriarty nečekaný hit. A to až do takové míry, že po úspěchu na Emmy přemluvila spisovatelku, aby vymyslela pokračování. Hlavní… (více)

Reklama

Reklama