Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (234)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pro Lake Placid a místního makrokrokodýla mám slabost. Třeba pohlceného méďu si jako jednu z mála filmových scén skutečně pamatuju a dokonce si ji ve vzpomínkách i správně řadím k tomuhle filmu. Alzheimer je totiž svině. V poslední době se tedy, ještě než se mi definitivně setmí, vracím k zamilovaným flákům, abych na ČSFD vyryl alespoň náznak svého skutečného filmového vkusu, v posledních letech pošramoceného setkáním i s kvalitativně hodnotnější filmovou tvorbou. U podobných béček však slintám blahem, ne snad proto, že bych u nich tzv. vypínal mozek a relaxoval, to bych si lhal do kapsy, ale proto, že se v nich cítím jako ryba ve vodě a všemu dokonale rozumím. Nádherná příroda, převeliký krokodýl, dobrodružství, spousta legrace a i nějaké to napětí. Jooo, velmi osvobozující návrat ke kořenům jednoduché komentařiny přímo od srdce! Kdybych byl býval, debil, v ní byl vytrvalejší, mohl jsem to tu třeba mít i za sedm litrů jako golfista. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Na pondělní noc jsem čekal film odpadních kvalit, ale příjemně mě překvapil. Ucházející, místy dobré herecké výkony, nepředigitalizované zvíře, uvěřitelný děj, klasická oddechovka - měly by jí dávat jako příklad. Sem tam se bojíte, dialogy se dobře poslouchaj a na Bridget Fondu a Natassiu Malthe se taky dobře kouká. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Hravé, príjemné, vtipné a svieže - to sú tie najväčšie klady tohto filmu. Tradičný hororový príbeh o obrovskom záhadnom stvorení (v tomto prípade aligátorovi), ktorých sa v minulosti natočilo požehnane, je v tomto filme zobrazený samoparodicky a s nadhľadom. Našťastie sa z filmu nedýcha trápnosť a gýč, ale celkom príjemných 82 minút jednoduchej priamej zábavy. Taký filmík na odreagovanie. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak celkem mi to přišlo jako zábavný film na jedno pohodové shlédnutí. Film zas tak drsný nebyl, měl obyčejný příběh, nepředvídatelnost, dobré herecké obsazení, kde mě bavil především Brendan Gleeson. Film není velkou peckou, ale rozhodně pobaví. Jinač toho pochopitelně chybí dost. Není se co nějak rozepisovávat. Film vidím tak na 58% = *** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Od Stevea Minera, hororového klasika, bych čekal trošku lepší výsledek. Jezero je notně krátký film o takovém podivném domácím mažlíčkovi. Mezi hororovými scénami v některých okamžicích probleskuje humor, o který se stará Oliver Platt. Nejvíce zbytečnou postavou ve filmu je bezkonkurečně Bill Pullman. Naopak když už si divák moc neužije obřího krokodýla tak potěší alespoň špičkování mezi Plattem a Gleesonem. V žánru monster hororu je Jezero mírně pod hladinou průměru. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Hector v jednom momente žartuje, že krokodíla spláchol do záchoda nejaký idiot v Hongkongu, čo je odkaz na film Aligátor (1980), v ktorom chlap spláchne mláďa aligátora do záchoda a vyrastie z neho v kanalizácii monštrum. (Arsenal83)
  • Aby otestovali účinnosť bábky krokodíla vo vode, štáb ju vzal do jazera Castaic Lake v Los Angeles National Forest. Mechanik Richard Landon poznamenal: "Tá vec skutočne plávala. Funkcie jeho hlavy vľavo/vpravo a chvosta vľavo/vpravo stačili na to, aby sa sám poháňal vodou. Do nakrúcania sme išli s plným vedomím, že voda vždy vyhráva. Voda vždy niečo rozbije. Voda je univerzálne rozpúšťadlo. Rozpadá sa v nej superlepidlo. Rozpadá sa v nej uretán. Rozpadáva sa v nej farba. Voda je nočná mora -- a my boli v nej celých šesť mesiacov počas nakrúcania." (Arsenal83)

Reklama

Reklama