Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

matezzz 

všechny recenze uživatele

Film se neubránil některým klišé v rámci tohoto žánru, podle mě je to ale pořád ještě dost dobrá podívaná, která mohla dopadnout mnohem hůř. Napnutí k prasknutí asi nebudete, ale nuda to taky není. Krokodýl je jaksepatří velký (krávy pojídá k obědu :-) a herci jsou vesměs sympatičtí. Vyjádřeno čísly je to podle mě 60%. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

[obsahuje spoilery] Trochu horor a trochu komedie. Čekal jsem, že se budu bát jak u filmu Aligátor, který mě straší dodnes. Ale nakonec se tak nestalo. Jediná scénka, která mě trochu vyděsila byla ta, jak plují na lodi a najednou se vynoří to obrovské monstrum a během jedné vteřiny ukousne jednomu týpkovi hlavu! Model krokodýla je dokonalý a velmi klidné jezero, které je úplně bez vln, působí děsivě. Hodně mě pobavila ta scénka, jak policisté pozorovali babku, která zavázala oči kravám, a vodila je pro toho krokodýla. Probíhalo to tak, že krávu dovedla úplně k jezeru, kde stál krokodýl a na jedno skousnutí krávu snědl! Takže vlastně vyšlo najevo, že za to, jak je krokodýl přerostlý může ta babka, která nechtěla, aby krokodýla zabili, protože ho brala jako svého domácího mazlíčka. Nu což, někdo chová psy a kočky a najdou se i lidé, kteří mají doma v bazénu krokodýla:-). Film končil záběrem na stařenku, jak sedí na molu a krmí malé krokodýly:-). Takže se možná dočkáme i druhého dílu. Myslím si, že film je čistý průměr, ale jelikož mám úchylku na přerostlé potvory, tak musím dát za 80%. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pro Lake Placid a místního makrokrokodýla mám slabost. Třeba pohlceného méďu si jako jednu z mála filmových scén skutečně pamatuju a dokonce si ji ve vzpomínkách i správně řadím k tomuhle filmu. Alzheimer je totiž svině. V poslední době se tedy, ještě než se mi definitivně setmí, vracím k zamilovaným flákům, abych na ČSFD vyryl alespoň náznak svého skutečného filmového vkusu, v posledních letech pošramoceného setkáním i s kvalitativně hodnotnější filmovou tvorbou. U podobných béček však slintám blahem, ne snad proto, že bych u nich tzv. vypínal mozek a relaxoval, to bych si lhal do kapsy, ale proto, že se v nich cítím jako ryba ve vodě a všemu dokonale rozumím. Nádherná příroda, převeliký krokodýl, dobrodružství, spousta legrace a i nějaké to napětí. Jooo, velmi osvobozující návrat ke kořenům jednoduché komentařiny přímo od srdce! Kdybych byl býval, debil, v ní byl vytrvalejší, mohl jsem to tu třeba mít i za sedm litrů jako golfista. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Poměrně vydařená horrorová komedie. Kdyby v tomto filmu chyběla nadsázka, spadl by do kategorie jednohvězdičkových, ale humor tady zkrátka funguje dobře. Herci ze scénáře vyždímali, co se dalo a jakkoliv nejde o žádný "megafilm", lze se u něj dobře pobavit (zvláště pokud máte rádi sarkastické hlášky a absurdní ujetost). 65% EDIT: Druhá podívaná po letech výrazně slabší, ale degradovat budu jen procenta, frčky ponechám. 51% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Keď sa v pokojnej lokalite s krásnym jazerom ocitne niečo čo požiera nielen zvieratá(a sú to riadne zvieratá, taký jeleň a medveď nie je pre našu príšeru problém), ale aj ľudí tak je to veľký problém. Ten krokodíl vyzeral naozaj ako živý a vidno, že ľudia čo ho robili svoju robotu vedia vynikajúco. Efekty boli hlavnou stránkou filmu a keď sa obetou stal obrovský grizly, poviem vám bolo načo pozerať. Prekvapivé bolo to, že pri tzv. krvavých scénach, kamera neuhýbala a ukázala nám to čo sme aj chceli. Odhryznutie hlavy, telo vytiahnuté z vody(no ale iba jeho horná polovica :) všetko by sa dalo zobraziť tak, aby sme nevideli až toľko... no Steve Miner má s horormi už skúsenosti a tak nám ukázal ako sa patrí všetko. Nie je to akčný film, nie je to komédia. Je tam strach aj romantika, proste taký poriadny guláš, z ktorého napokon vyšiel solídny pozerateľný triler. Samozrejme s popcornom s colou to pozerať musíte, pretože by ste sa až tak nebavili ako sa dá. Tento rok Ajova Piranha krásne upgradovala Minerov zámer. Celá recenzia: TU ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • „Veľká zbraň“ šerifa Keougha (Brendan Gleeson) bola falošná zbraň vyrobená špeciálne ako rekvizita pre tento film. Dokonca jej dali falošné meno a nazvali ju „Jednotka vzdušných zariadení pre prednú oblasť s nízkou hmotnosťou“, čo je samo o sebe paródia na vojenský žargón. (Arsenal83)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 81. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama