Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Můj manžel zemřel, už to budou dva roky. Ale v mém oddělení o tom nemáme žádný záznam. To je mi líto, chybějící záznam, to mě děsí! A víte, jak zemřel? Ó, ano! Zabila jsem ho. Zabila jste ho? Anoo. Praštila jsem ho pánvičkou a pohřbila na pobřeží. Parádní jízda začíná příchodem bohatého profesora mytologie. V mžiku je jasné, že s místním šerifem nebude vycházet a třenice mezi nimi dají vzniknout úžasným výměnám. Všichni jste tu pracovně, tohle není žádnej mejdan! No, ale do teďka byl! A hledání „božské bytosti“ začíná. Ochránce živol, městská hysterka, šílený excentrik a luďácký dobromysl připraví rozmanité pasti, luxusní jídelníček až po vynalézavý aport helikoptérou. Tak moje pusinky, mám vás ráda, pojďte večeřet, no, cucejte palečky... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Poměrně vydařená horrorová komedie. Kdyby v tomto filmu chyběla nadsázka, spadl by do kategorie jednohvězdičkových, ale humor tady zkrátka funguje dobře. Herci ze scénáře vyždímali, co se dalo a jakkoliv nejde o žádný "megafilm", lze se u něj dobře pobavit (zvláště pokud máte rádi sarkastické hlášky a absurdní ujetost). 65% EDIT: Druhá podívaná po letech výrazně slabší, ale degradovat budu jen procenta, frčky ponechám. 51% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Jezero“ je klasickým filmem, který si můžete pustit v podstatě kdykoli a většinou vám ani nezkazí náladu. Není to velká zábava, myslím v tom smyslu, že se asi nebudete moc smát, ale neunudí vás to k smrti, pokud vám tedy tenhle styl filmů nevadí. So musím ještě říct, tak na ok 1999 neskutečně dobré efekty, a tak ani nepřekvapí, že se na snímku podílel Stan Winston. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V jednej z Kanadských rezervácii sa z ničoho nič objaví Japonský krokodíl, ktorý žerie všetko čo mu príde do cesty. Skupinka vedcov na čele s tamojším šerifom má za úlohu zistiť, ako je to možné, že dokáže prežiť v tamojších vodách. No tak úprimne povedané, toto som ani omylom nečakal. Samotný snímok sa na nič seriózne nehrá, suchý humor mi absolútne vyhovuje, no a keď k tomu prirátam zopár snaživých (aj keď možno trošku smiešne nepodarených) efektov, nemôžem fakt inak, iba vyjadriť obrovskú spokojnosť. Na záver by som už len rád divákovi zdedil, že tento snímok je úplná blbosť, tak nech sa s tým zmieri omnoho skôr, ako na svojej klávesnici stlačí "enter ". Berte "Lake Placid" odľahčene a budete v úplnej pohode - 60% ()

matezzz 

všechny recenze uživatele

Film se neubránil některým klišé v rámci tohoto žánru, podle mě je to ale pořád ještě dost dobrá podívaná, která mohla dopadnout mnohem hůř. Napnutí k prasknutí asi nebudete, ale nuda to taky není. Krokodýl je jaksepatří velký (krávy pojídá k obědu :-) a herci jsou vesměs sympatičtí. Vyjádřeno čísly je to podle mě 60%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Aby otestovali účinnosť bábky krokodíla vo vode, štáb ju vzal do jazera Castaic Lake v Los Angeles National Forest. Mechanik Richard Landon poznamenal: "Tá vec skutočne plávala. Funkcie jeho hlavy vľavo/vpravo a chvosta vľavo/vpravo stačili na to, aby sa sám poháňal vodou. Do nakrúcania sme išli s plným vedomím, že voda vždy vyhráva. Voda vždy niečo rozbije. Voda je univerzálne rozpúšťadlo. Rozpadá sa v nej superlepidlo. Rozpadá sa v nej uretán. Rozpadáva sa v nej farba. Voda je nočná mora -- a my boli v nej celých šesť mesiacov počas nakrúcania." (Arsenal83)
  • Ve filmu Delores Bickerman (Betty White) řeknou, že by se lidé od PETA (Organizace bojující za práva zvířat) velice zajímali o to, jak krutě zachází s krávami. Ve skutečnosti je Betty White již od 70. let minulého století členkou mnoha organizací, které se zabývají ochranou a právy zvířat. (Stanislaus)
  • Devět metrů dlouhý krokodýl vznikl ve studiu Stana Winstona, které stojí také za filmy Terminátor (1984), Avatar (2009) nebo například Predátor (1987). (Terva)

Reklama

Reklama