Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 1

(série)
USA, (1972–1973), 10 h (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Larry Gelbart

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Hrají:

Alan Alda, Wayne Rogers, McLean Stevenson, Loretta Swit, Larry Linville, Gary Burghoff, G. Wood, George Morgan, Patrick Adiarte, Timothy Brown (více)
(další profese)

Epizody(24)

Zajímavosti (129)

M*A*S*H - M*A*S*H - Úvodní epizoda (1972) (epizoda) (S01E01)

  • Trapper (Wayne Rogers) říká v českém dabingu: „A jak seženeme těch tisíc klacků?“ Slovo klacek je ve slangu označení pro tisíc, ale oni shánějí v souhrnu tisíc amerických dolarů, takto by to byla částka milion dolarů. (sator)

M*A*S*H - Requiem pro lehkou váhu (1972) (epizoda) (S01E03)

  • Major Houlihanová (Loretta Swit) odvelela sestru Cutlerovou (Marcia Strassman) z jednotky, ale personál může převést pouze velící důstojník jednotky a takový přesun by muselo schválit velitelství pluku, velitelství divize nebo I. sbor. Navíc by takový proces zabral poměrně dost času a nebyl účinný okamžitě, jak je vylíčeno. (sator)

M*A*S*H - Requiem pro lehkou váhu (1972) (epizoda) (S01E03)

  • Když Trapper (Wayne Rogers) trénuje, používá jako boxovací pytel vojenský vak s nápisem MJ. FRANK W. BURNS RA 98672412, což je chyba, neboť celé Frankovo (Larry Linville) jméno je Franklin Delano Marion Burns a identifikační číslo ER61109398. RA znamená „Regular Army“, tedy řádný voják, zatímco ER „Enlisted Reserve“ je aktivní záloha. (Dr. Hawkeye)

M*A*S*H - Kovboj (1972) (epizoda) (S01E08)

  • Poté, co Henry (McLean Stevenson) opustí bažinu, se Hawkeye (Alan Alda) a Trapper (Wayne Rogers) rozhodnou, že na něj budou dávat pozor, protože se ho někdo evidentně pokouší zabít. Když vyjdou z bažiny, Henryho stan je vidět v pozadí zcela nedotčený, i když ho jen před pár minutami zničil uprchlý džíp. (sator)

M*A*S*H - Kovboj (1972) (epizoda) (S01E08)

  • Henry Blake (McLean Stevenson) uvádí, že má problémy s kreditními kartami. Ale během korejské války nebyly žádné kreditní karty. (sator)

M*A*S*H - Nenávidím tajemství (1972) (epizoda) (S01E10)

  • Když je Ho-John (Kim Atwood) odhalen coby zloděj a vysvětluje, proč kradl, říká: „Abych dostal svou matku a sestru na sever.“ To je ovšem nesmysl, protože jak Ho-John, tak i celý MASH je v jižní části Koreje. Není pravděpodobné, že by se měl Ho-John snažit přesunout příbuzné na stranu nepřítele, zvlášť, když se sám chystá na studium v USA. Po vysvětlení se ptá Hawkeye (Alan Alda) Ho-Johna: „A teď už máš dost, abys dostal matku a sestru sem (tedy na jih)?“ Z toho opět plyne, že Ho-John nechtěl posílat příbuzné na sever, nýbrž na jih. Jedná se buď o chybu v dabingu, nebo v originále. (pjotri)

M*A*S*H - Nenávidím tajemství (1972) (epizoda) (S01E10)

  • Když Henry (McLean Stevenson) předává sestře krabici s navijákem, ukáže se, že krabice je prázdná. Přitom naviják váží alespoň čtvrt kila. Je nepravděpodobné, že by Henry necítil, že krabice je prázdná. (pjotri)

M*A*S*H - Nenávidím tajemství (1972) (epizoda) (S01E10)

  • Když Margaret (Loretta Swit) zavolá generála Barkera (Sorrell Booke), poruší řetězec vojenské subordinace. V ošetřovatelském sboru nemá žádnou velitelskou pravomoc s výjimkou ošetřovatelského personálu. V 50. letech ji převyšoval i ten nejmladší důstojník v hodnosti podporučíka. (sator)

Reklama

Reklama