Reklama

Reklama

Zdivočelá země - Série 2

(série)
Česko, 2001, 7 h 4 min (Minutáž: 52–54 min)

Režie:

Hynek Bočan

Předloha:

Jiří Stránský (kniha)

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Martin Dejdar, Jana Hubinská, Jiří Langmajer, Jakub Wehrenberg, Václav Chalupa, Jiří Schmitzer, Oldřich Vlach, Petr Vacek, Jiří Strach, Rudolf Hrušínský ml., Tomáš Hanák, Otakar Brousek ml. (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (3)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak někdo psal v komentáři, chvíli lágr, chvíli statek (kam občas někdo přijede vyhrožovat). I když je někdy cítit scénáristická snaha natahovat, přesto se pořád něco dělo a zážitek byl stejně kvalitní jako v první sérii. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (14)

  • Natáčeno ve dvoře Chýnov u Radiče, věznici Tábor, obci Úterý, vojenském Újezdě Hradiště. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Maděra (Martin Dejdar) je strážným odchycen, když se vrací z krejčovny, kam si podle vlastních slov šel nechat „vyfutrovat vopičárnu“. Vopičárna byl stejnokroj, který nosili muklové celý rok a de facto neobsahoval žádné zimní doplňky. Takže někteří vězni si našli cestu jak neumrznout tak, že měli svetry z domova, jiní, kteří měli známé v krejčovské dílně, si je nechali podšít další látkou. Že za obojí byly drakonické tresty je nasnadě. Stejně nedokonale oblečeni – tedy jen v blůze a kalhotách, byli i vězni v koncentračních táborech – ti často ještě chodili v dřevácích. Situace se zlepšila až počátkem 60. let 20. století. (sator)
  • Natáčeno v obci Úterý, dvoře Chýnov u Radiče, bývalém povrchovém dole Příbram, Praze na Albertově, vojenském Újezdě Hradiště. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama