Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Filmový přepis výborného románu Johna Grishama dostal oproti knižní předloze pár změn, ale spojení poctivé režie Sydneyho Pollacka a hvězdného hereckého obsazení nijak kvalitu námětu nesráží. Asi nejvíc prvotní nadšení začínajícího právníka Mitche McDeereho v Cruisově ztvárnění symbolizuje scéna, kdy na ulici jen tak udělá s malým klukem hvězdu. Ke konci filmu nešťastný a frustrovaný už jen kolem hocha předvádějící svoje akrobatická čísla bez zájmu přejde. Přidejte si výborné herce ve vedlejších rolích a opravdu fantastickou Grusinovu hudbu, kde každý tón na klavír přidává na dramatičnosti příběhu, že vám ani nepřijde ta dlouhá stopáž. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s mladým Cruisem. Ten jako nadějný mladý právník nastoupí do firmy, která je hodně zvláštní. Je kolem ní mnoho záhad a vše jde jak po másle. Po čase zjistí, že je to jen zastíračka pro mafiánskou organizaci a on neví, jak ven. Cestu mu sice ukáže FBI, ale ani u nich to není zadarmo. Snaží se tedy kličkovat jak jen to jde, aby z toho i se svou rodinou vyšel ve zdraví. Ze začátku je trochu pomalejší tempo, ale konec stojí za to. Najdeme tu i více známých herců. "Firma to zařídí." ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I'M A FEDERAL AGENT, YOU KNOW WHAT THAT MEANS YOU LOW-LIFE MOTHER FUCKER? YOU GOT NO RIGHTS, YOUR LIFE IS MINE!" -------- Filmov o právnikoch nie je nikdy dosť, navyše tých lepších už vôbec. Počas prvej polhodiny som mal chuť povedať, že to bude jeden z najlepších, avšak ako minúty ubiehali, mal som skôr pocit, že ešte aj Pakulov Pelican Brief bol lepší. Na Filadelfiu a Diablovho Advokáta sa Firma nechytá ani omylom. Film sa samozrejme nemohol zaobísť bez klasicky patetickej manželky, ktorá dostáva silnejší hysák pri nevere, ako pri zistení informácie, že ona a jej muž sú v ohrození života. Aké typické! Nikdy ma toto zmýšľanie neprestáva udivovať. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Román Firma spisovatele Johna Grishama podle kterého je film natočen jede od začátku do konce neuvěřitelně "nakažlivým" a strhujícím tempem. O filmu se to bohužel říct nedá. Pollack tu nádhernou atmosféru knihy nedokázal zachytit. Předělal nebo nahradil spousty klíčových a skvělých scén. Nejsem fandou otrockého přepisu ale tady se to zdá spíše ke škodě, celkový výsledek tak působí zbytečně průměrným dojmem. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nesnáším, když se na nějaký film velmi těším, v tomto případě od skvělého Sydneyho Pollacka, a v hlavní roli s Tomem Cruisem, a začnou se mi u něj zavírat oči. Docházím k závěru, že některé filmy s dlouhou stopáží, kvalitním zpracováním a slibným námětem na Vás mohou občas v pozdní večerní hodině za doprovodu projevů únavy, začít působit poněkud rozvlekle. Ač za to vlastně mnohdy ani nemohou. Jen na Vás prostě někdy začne dopadat únava při té nejnevhodnější chvíli. V případě Firmy ani nemám dojem, že je to chyba Sydneyho. Ale i tak mám pocit, že přes všechny kvality, které "Firma" nabízí, se jedná jen o lehce nadprůměrné dílo. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (13)

  • Film len za 23 dní priniesol do pokladníc v USA 100 miliónov dolárov. (pravo)
  • Vo filme dostane Mitch od firmy Mercedes, hoci v románe mu dajú BMW. Po skončení filmovania ho ako dar získal Tom Cruise. (pravo)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama