Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející thriller, pomalé vyprávění, rád bych dal tři. Ale nemůžu. Celý film mě neuvěřitelně s**ala úděsná hudba, která mi drásala nervy a do filmu se absolutně nehodila. To snad nahráli večer před finální úpravou v hospodě, když si vzpomněli, že nemají žádnou hudbu. Jedna * dolů a už nikdy víc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Víte, jak se pozná na právníkovi, že neříká pravdu? Když hýbá rty.. Čistokrevná žánrová lahůdka, která se může opřít o čtyři nosné sloupy. Pollackovu staromilskou režii, účelné převedení Grishamovy předlohy, herce ve vedlejších rolích (Hunter, Strathairn, Harris) a hudbu Davea Grusina (jak v dramatické, tak „odlehčené“ rovině). Hrál někdy Joe Viterelli nějakou postavu, která by neměla ve zvyku jíst špagety a zalívat nepohodlné lidi do betonu? ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Vyjma stopáže nemám vůbec nic, co by se dalo vytknout, protože Grisham opět nezklamal a režie a herci zvládli svoje úlohy taktéž skvěle. Příběh to byl bezvadně načrtnutý, mnohovrstevný a zajímavý, takže mě nakonec vážně mrzí těch dvě a půl hodiny času, protože bez nějakých třiceti přebytečných minut by to byla špička. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Knihu som necital, takze neviem nakolko ju film domrvil, ale samotny film je neskutocne natahovany a strasne nudny. Najviac mi je luto skvelych hercov, ktori tu nemaju co hrat. Cela ta myslienka so vsemocnou firmou mi pripadala dost hlupa. Cruise bol teda fakt velka megahviezda, ze z tohto urobil taky megahit. 4/10. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mitch McDeere se ve škole výborně učil, jeho zánovní diplom se správně červená a již se poohlíží po odpovídajícím zaměstnání. Zaměstnavatelé nabízejí různé firemní výhody, ale stravenky zdarma ani hodinová pauza na oběd nejsou tím, co Mitch hledá. Ovšem luxusní vůz, vila a pohádkový plat - na to pilný student slyší. Brzy však přijde na podivné nesoulady v předkládaných číslech, vážené firemní zákazníky z řad organizovaného zločinu i na to, že jediným důvodem ukončení pracovního poměru je úmrtí pracovníka. S těmito detajly nebyl při podepisování pracovní smlouvy seznámen a je rozhodnut dát věci do právního souladu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (13)

  • Veta "They don't run me, and you don't run me (Nedobehnú ma a ty ma nedobehneš)", ktorú povedal Mitch, sa spomína tiež vo filme Thief z roku 1981, kde ju hovorí Frank (James Caan) za podobných okolností. (pravo)
  • Jedným z režisérových pôvodných plánov bolo, aby mal Mitch McDeere milostnú pletku so staršou kolegyňou, ktorú mala hrať Meryl Streep. (pravo)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama