Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 1

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (297)

tron 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušné pokračovanie, ktoré síce na predchádzajúce diely nijako mimoriadne detailne nenadväzuje, ale berie ich do úvahy a postavy vedia, že existoval Jigsaw a čo robil. Tvorcovia každopádne prišli s novými postavami a s novým príbehom, ktorý tradične sawovsky zamotali (legendárne záverečné štvorminútovky). Samozrejmosťou je, že následne do kašičky pridali nechutnosti, odpornosti, krvaviny a zvrátenosti. Samuel L. Jackson mal skôr väčšie cameo. Chris Rock (Smrotnosná zbraň 4) mi vôbec nevadil; ak by ľudia nevedeli, že je prevažne komik, ani by im nenapadlo kritizovať jeho výkon. Je to proste ukecaný detektív, určite film neposúva smerom ku komédii. Hlavného záporáka som každopádne odhalil hneď na začiatku. Trezor v policajnom sklade vyrobila firma Vincent a Jules, čo je samozrejme zjavný odkaz na legendárne Pulp Fiction s Jacksonom. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako v mnoha případech i tady se tvůrci snaží přitáhnout diváka parazitováním na původní sérii a i když chápu, že ortodoxní fandy to rozčiluje, mě to ani tak nevadilo. Z mého pohledu se jednalo o jednoduchý thriller, ve kterém někdo vynalézavým způsobem vraždí křivé policisty. Tečka. A celkem to ušlo. Má to tempo, fajn vraždy a několik výživných chuťovek. S čím jsem měl problém bylo až moc okaté a brzké vyzrazení vraha a asi největším šlápnutím vedle byl Chris Rock. Jeho podání hlavního hrdiny by se kolikrát hodilo spíš do nějaké ztřeštěné policajtské komedie a i když se postupem času jeho výkon podroboval žánru, nedokázal jsem si na něj zvyknout. S jiným obsazením bych neměl problém jít s hodnocením výš. 60% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Chris Rock” hral doposiaľ v 114 filmoch, pričom v 113 zo seba robil solídneho kokotka na pohľadanie. Obsadiť do hlavnej role kultového hororu o sériovom vrahovi takéhoto nímanda, to svedčí o riadnej dávke dementnosti na strane kompetentných. Ja si skutočne nepamätám, kedy naposledy mi nejaký herec, takto extrémne znechutil sledovanie nejakého (hocijakého) filmu. Každý jeden divák by mal dostať medajlu zato, že musel 90 minút strpieť pohľad na tohto extrémne afektovaného mahagóna, ktorý gestikuluje ako nejaký 13 ročný hip-hoper z Fiľakova. Čo však bola ďaleko bolestivejšia skúsenosť ako jeho gestá, je jednoznačne mimika jeho ksichtu v pasážach, kedy sa prižmúrením očí, snažil všemožnými silami o zanechanie dojmu tvrdého chlapa, ktorý by bez bolestne zvládol “čertovo kolo” s tromi doživotne odsúdenými trestancami v Leopoldove. Grcať sa mi chce, ako to skurvyli, pričom absolútne jediné čo v tomto snímku stojí za pozornosť, je gore a originalita mordovačiek. Otras .. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Už to Saw fakt nechte odpočívat. Spirála strachu je vlastně banální thriller o pomstě na prohnilých policajtech, který by žádné spojení na původní sérii ani mít nemusel. Saw značka je jen ospravedlnění toho, aby sem tvůrci mohli narvat pár krvavých pastí. Které jsou opět tak technicky vyspělé, že divák jen žasne, jak je ten záporák byl schopnej vyrobit - a jestli mu to za to vlastně stálo. Nicméně nic proti nim, neboť těch pár krátkých krvavých scén je na filmu nakonec to nejlepší. Zbytek je těžká policejní nuda s postavami neuvěřitelně otravnými (hlavní postava Zeke) nebo neuvěřitelně směšnými (šéfová) a také s hrubě čitelným rozuzlením. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ty herecké výkony jsou hrozná opičárna, to vám povím... Nový Saw ale selhává i v budování napětí a minimu prostoru, který dává jednotlivým "hrám". Než se stihnete rozkoukat už je konec. V samotné zápletce paradoxně vidím docela dost potenciálu, protože tohle mohlo fungovat jako velmi solidní a zábavná detektivka. Jenže nefunguje... A z těch rádoby cool "atmosférických" střihů mám osypky ještě teď. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Úvodní píseň k filmu složil britský raper 21 Savage. (Shizle)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama