Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 1

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (296)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Séria Saw ma vždy svojim spôsobom bavila. Hlavne prvé štyri diely. Zvyšok série sa ale tiež dal dopozerať. Najviac ma nebavil asi Spin-off Jigsaw, ktorý mi prišiel dosť nudný a úplne zbytočný. No táto séria je ako burina a zla zelina nevyhynie, takže po štyroch rokoch od Jingsaw tu máme ďalší voľné pokračovanie. Na režírsku stoličku sa vracia režisér Darren Lynn Bousman (Saw 2,3,4) a za chrbtom ma producentov, ktorý za týmto vraždami stoja od začiatku (Wan/ Wahnnell). Špirála má síce mizerné hodnotenie, ale ja som jej prišiel na chuť. Bavil Chris Rock v úlohe detektíva a bavil aj jeho tatko Samuel L. Jackson. No najviac ma zaujal príbeh a jeho rozuzlenie, ktoré je celkom dobré a s môjho pohľadu aj zaujímavé. Brutálne krvavé vraždy znova nechýbajú a tak labužníci, čo sa radi kúpu aspoň raz za týždeň vo vani napustenej krvou svojich obetí, si prídu na svoje. Na prvé diely sa tento určite nechytá, ale je lepší ako tri predošlé. 60% - 3* ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě potěšilo, že se Spiral zaměřuje více na krimi vyšetřování, ale nadšení mě velice záhy přešlo. Je to strašná nuda. Chris Rock je miscast jako prase. Ten člověk neumí normálně hrát - xichtí se děsně nepřirozeně a vypadá jak přeleštěný leštěnkou. Děj netáhne, vizuál vypadá lacině a filmařsky je to neambiciózní, jak 10 let staré televizní béčko. Bousman si samozřejmě neodpustil ani to jeho charakteristické klipovité šaškování se střihem. A ve finále ani ty pasti za nic nestojí. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $22,304,427 ║Tržby Celosvetovo $36,042,645 ▐ Veľmi ubolený návrat, ku krásne drsnej tradícii. Má to vôbec zmysel? Asi ťažko! Veľmi prekérny krkolomný dejový mišung, bolestný výtvor, ktorý len klope o dno nejakej únosnosti. A to vo všetkých smeroch. Klincom je ale obsadenie Chrisa Rocka, to je normálne na facku, to ich ako že čo napadlo tam dať už teraz tohto ošuntelého komika. Neviem ako zakopol o tento príšerne zlý projekt Samuel L. Jackson asi musel poriadne nudiť. Kedy tomuto bez hlavému blbnutiu bude koniec? /20%/ ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka, která toho moc nenabídne a spíše než zábavu čekejte otravu, jejíž zvraty a finální odhlení je vám jasné hned od prvních minut. Herecky nezajímavé a až amatérské, příběhově tragické a celá slavná Spirála postrádá cokoliv, co by dávalo argument proto film vidět. Těžce podprůměrný horor který bledne i ve srovnání s nejhorším dílem série na kterou navazuje. Tohle se prostě nepovedlo ani trochu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ať už bývala pointa předvídatelná, šokující, zdrcující nebo zoufale překombinovaná a neférově si půjčující charaktery z jiných dílů, vždycky dokázala něčím překvapit. Saw nikdy nenudilo, ať už se hodnocení konkrétního přírůstku motalo v libovolných hodnotách. Až právě Spirála je kouskem, který sice v jádru dává v rozuzlení logiku, ale nepřekvapí a ve vyšetřovacích pasážích téměř uspí. Odhalení vraha je navíc smutně předvídatelné, protože už dlouho před ním scénář (dokonce hned několikrát) identitu pachatele naservíruje téměř na stříbrném podnose. Slabá druhá hvězda za Samuela L. Jacksona a s velkým přimhouřením oka díky skutečnosti, že jde záměrně o spin-off a ne o plnohodnotné Saw. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Podle režiséra musela být z filmu odstraněna scéna s pastí, kde si někdo odřezává obličej, aby film získal rating R. Všechny předchozí pokusy totiž vedly k hodnocení NC-17, tedy úplnému zakazů vstupu mladistvým do 17 let. (Kudly4)
  • Ve scéně, kdy se detektiv Banks (Chris Rock) natahoval do auta pro balíček, tak ho bral rukou, ale v dalším záběru ho vyndává pomocí hadru. (Ondra.Simmer)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama