Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 3

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (296)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Chris Rock” hral doposiaľ v 114 filmoch, pričom v 113 zo seba robil solídneho kokotka na pohľadanie. Obsadiť do hlavnej role kultového hororu o sériovom vrahovi takéhoto nímanda, to svedčí o riadnej dávke dementnosti na strane kompetentných. Ja si skutočne nepamätám, kedy naposledy mi nejaký herec, takto extrémne znechutil sledovanie nejakého (hocijakého) filmu. Každý jeden divák by mal dostať medajlu zato, že musel 90 minút strpieť pohľad na tohto extrémne afektovaného mahagóna, ktorý gestikuluje ako nejaký 13 ročný hip-hoper z Fiľakova. Čo však bola ďaleko bolestivejšia skúsenosť ako jeho gestá, je jednoznačne mimika jeho ksichtu v pasážach, kedy sa prižmúrením očí, snažil všemožnými silami o zanechanie dojmu tvrdého chlapa, ktorý by bez bolestne zvládol “čertovo kolo” s tromi doživotne odsúdenými trestancami v Leopoldove. Grcať sa mi chce, ako to skurvyli, pričom absolútne jediné čo v tomto snímku stojí za pozornosť, je gore a originalita mordovačiek. Otras .. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Devítka - stejně jako osmička - nevytyčuje pro sérii žádný nový zajímavý směr a je dalším, sotva průměrným dílem. Námět s trestáním zkorumpovaného policejního oddělení dobrý a scény mučení ucházející (hlavně létající střepy), ani Chris Rock nebyl tak pekelně otravný, jak si ho pamatuju ze Smrtonosné zbraně čtyřky a bez problémů jsem to dokoukal. A to i přes slabý scénář, nevýrazný vizuál a Rockův naprosto tragický herecký výkon, který by zahanbil i poleno po lobotomii. Fakt jsem takhle otřesně špatné hraní v hlavní roli studiového filmu už dlouho neviděl. Asi ani nemá cenu se chlubit tím, jak rychle jsem uhodnul identitu vraha. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Už to Saw fakt nechte odpočívat. Spirála strachu je vlastně banální thriller o pomstě na prohnilých policajtech, který by žádné spojení na původní sérii ani mít nemusel. Saw značka je jen ospravedlnění toho, aby sem tvůrci mohli narvat pár krvavých pastí. Které jsou opět tak technicky vyspělé, že divák jen žasne, jak je ten záporák byl schopnej vyrobit - a jestli mu to za to vlastně stálo. Nicméně nic proti nim, neboť těch pár krátkých krvavých scén je na filmu nakonec to nejlepší. Zbytek je těžká policejní nuda s postavami neuvěřitelně otravnými (hlavní postava Zeke) nebo neuvěřitelně směšnými (šéfová) a také s hrubě čitelným rozuzlením. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Policajný zbor v New Yorku sa stane terčom neznámeho maniaka, ktorý sa rozhodol očistiť ho od všetkých zlých členov. Jeho taktika sa podobá na štýl, akým zabíjal už dávno mŕtvy vrah John Kramer, prezývaný Jigsaw. - Netuším, akým omylom sa toto dostalo do kín, lebo to má horšie technické spracovanie, ako niektoré TV horory. Ďalej to má totálne katastrofálny strih, ktorý ''intenzívne'' scény prenesie na nejaký tupý flashback a o obsahovej stránke radšej ani písať nebudem. Celé to zaklincuje odporná hip-hopová hudba. Je mi strašne lúto, že zo série, na ktorej som vyrastal, sa stalo toto, pretože sa na to nedá pozerať a fakt tu nie je ani jediná scéna, ktorá by bola na úrovni. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ty herecké výkony jsou hrozná opičárna, to vám povím... Nový Saw ale selhává i v budování napětí a minimu prostoru, který dává jednotlivým "hrám". Než se stihnete rozkoukat už je konec. V samotné zápletce paradoxně vidím docela dost potenciálu, protože tohle mohlo fungovat jako velmi solidní a zábavná detektivka. Jenže nefunguje... A z těch rádoby cool "atmosférických" střihů mám osypky ještě teď. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Při loupeži drog hraje píseň „You Ain't Hard“ od Young Nudy. (Duoscop)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama