Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 1

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (295)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ty herecké výkony jsou hrozná opičárna, to vám povím... Nový Saw ale selhává i v budování napětí a minimu prostoru, který dává jednotlivým "hrám". Než se stihnete rozkoukat už je konec. V samotné zápletce paradoxně vidím docela dost potenciálu, protože tohle mohlo fungovat jako velmi solidní a zábavná detektivka. Jenže nefunguje... A z těch rádoby cool "atmosférických" střihů mám osypky ještě teď. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že zrežírované to není vůbec zle a vlastně je tu všechno správně. Jenom je to zkrátka pořád to samé, ba snad ještě nechutnější a to jsem viděl jenom původní Wanovu jedničku a Jigsaw. Vlastně jsem na to koukal hlavně kvůli Samuelovi, jelikož toho můžu vidět kdykoliv a všude, ale i přes nechutně useklej konec si myslím, že už by to s touhle sérií měli zabalit (jo, asi se to říká už od druhého dílu :D). ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dávná koketérie Darrena Lynn Bousmana se sérií Saw nabrala povedený rozměr a nepříliš záživné díly, které má na svědomí právě on, jdou do ztracena. Na scénu vpochodovalo solidní herecké obsazení, do celé věci se angažoval produkčně Chris Rock, který dokázal, že nedělá dobře ten, jenž ho má zažitého coby jen a pouze komika se slušnou kadencí slovní zásoby. Rázem je jeho užvaněnost vítaným prvkem, načež by v torture porn subžánru jen málokdo čekal vtipnou analýzu toho, proč vlastně nikdy nevzniklo pokračování Forresta Gumpa.  A Samuel L. .Jackson coby jeho otec je vítanou hereckou posilou. Chris Rock jako detektiv, který je čestný až do morku jeho kostí a mezi policejním sborem se paradoxně netěší přílišné oblibě, je originální volba. A tahle volba mě bavila. A vůbec celkové obsazení kolem něj, Max Minghella a Marisol Nichols, má zajímavý rozměr. Pete Goldfinger a Josh Stolberg scenáristicky upekli předchozí reminiscenci Saw, co si dala mírný odklon. Jigsaw je dávno po smrti, tudíž se nutně musí objevit nějaký jeho následovník, který instruuje důmyslné pasti, tentokrát na členy policejního sboru, s jejichž neférovými charaktery a postoji není tak úplně spokojen. Celému vyšetřování velí Chris Rock a chce se dobrat pravdy, dožít příštích policejních zítřků a odhalit záškodníka. Rozuzlení je příjemně neodhadnutelné, detektivní pátrání je proloženo porcí příslušného gore a celé to má rychlý spád. Je až k nevíře, že jsme se s krvežíznivými pastičkami setkali už celkem devětkrát. A když nezaschne krev a kreativita tvůrců definitivně, je možné, že vyhlídky na jakési pomyslné jubileum budou celkem reálné. 10/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Znovu jsem doplatil na svůj filmový přehled, kdy člověk po zhlédnutí tisíců filmů už zkrátka dokáže na první dobrou odhadnout nejenom scénáristicky vhodného záporáka, nýbrž už jsem to posunul do bodu, kdy už přesně vím, které scénky budou později použité do závěrečného pseudo šokujícího odhalujícího závěru, který bývá v rámci série Saw pravidlem. Zdejší nízké hodnocení mě trošku odrazovalo, ale nebylo to nakonec v rámci žánru až tak strašné. Jasně, jsou zde věci, se kterými si tvůrci mohli podstatně víc vyhrát. Zejména mě iritovalo to, že snad všechny postavy stejným způsobem nakráčely do zcela očividné pasti, o které celou dobu věděli, přesto v určitý moment všichni měli potřebu odložit zbraň a zatelefonovat si někomu na záznamník, aby mohli být zezadu překvapeni a uspáni. Už poprvé to bylo debilní a v tomto filmu to vidíte asi tak 4x. Tento díl bezesporu nedosahuje ani vzdáleně atmosféry prvních dílů. Přesto děj nebyl vyloženě nudný, i když jsem znovu celý díl správně tušil, kdo za vraždami stojí. Chris Rock opravdu nebyl dobrý a rozhodně to nebylo jen tím, že jej má asi každý zafixovaného jako komediálního herce. Nic proti kampani "Dejme šanci černým", ale jsem pevně přesvědčený, že dokonce i v černých řadách se jistě dali najít vhodnější herci. Nejméně kvalita poklesla v rámci jednotlivých vražd, které byly velmi rozmanité a dostatečně brutální. [65 %] ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když člověk vidí počáteční a vlastně i stávající recenze musí si myslet, že ho čeká naprostý a nesnesitelný brak, který je strašně nepovedený a jen parazituje na známé značce. Když jsem se dočetl o téhle ''předělávce'' a viděl, že hlavní roli bude hrát mizerný komik Chris Rock, tak mi jako velkého fanouška série vystřelil tep někam ke stropu. Roztomilé je, že ani jedna věc není pravda. Film si nezaslouží 47% ani omylem. Reboot to není ani náhodou, je to normálně regulérní pokračování a Chris Rock je skvělej. Problém není v produkčním zázemí, ani v hercích. Do obojího se nasypalo dost peněz aj e to vidět. Pasti jsou skvělý, nechutný a brutální. Zabití šéfky jsem nerozdýchal a snad poprvé u téhle série jsem se na nějakou past nedokázal dívat. Příběh o zkažených policajtech je super a Chris Rock mě uzemnil, jelikož jsem si myslel že na to absolutně nebude mít, ale dává si policajta v drsném příběhu s prstem v prdeli. Bavilo mě to mrtě, ostatně jako každý díl série. Problém je neskutečně předvídatelný scénář. Vrah je jasný asi každému po pár minutách, jelikož vám děj nenabídne žádné zamotané postavy, všechny charaktery jsou tak ploché a nalajnované, že vám sám děj přihraje vraha během pár minut....spoiler (asi ve 20. minutě říkám ženě, ''ten mladej nemá ženu ani dítě, to pouštěl jen nahrávku děcka ) navíc jeho smrt jako jedinou neukážou, takže by to bohužel došlo i mrtvýmu koni bez mozku. Takže nemám problém s herci, ani příběhem, ale bohužel scénář je slabší a poslední pětiminutovka, která vlastně dělá Saw Sawem je špatná, poprvě tam Chris Rock herecky totálně selhává a jelikož víte kdo je vrah, chybí tam ten epický wow moment, chybí tam to překvapení a celé je to prostě takové jednoduché. Ale tuhle sérii miluju, její ikonickou znělku taky a patřil jsem k těm, kteří na film hudrovali jak krocani už jen když se oznámil jeho vznik a hlavní herec, přesto mě to na jeden večer luxusně zabavilo, pasti jsou neskutečný, herci (až na finální rozzuzlení, kdy všichni hrajou děsně) dobrý, škoda té předvídatelnosti. Bousman prostě není dobrý scénárista ani režisér. Jestli další díl napíše Whanell budiž, jinak už to ale asi nemá cenu.60%: ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Úvodní píseň k filmu složil britský raper 21 Savage. (Shizle)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu od 8. července do 26. srpna 2019. (Leopard105)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama