Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

Dr.Cilka 

všechny recenze uživatele

Kvalita prvej serie ked bol sucasny premier Jim Hacker este iba ministrom ostala v plnej miere zachovana. Navyse sa putavost pre divaka snad aj zvysila, kedze epizody po tematickej stranke ziskavaju nove moznosti - hlavna postava je uz jednou z top person sveta :) Zbohom "nudne" (a velmi vymyslene:) Ministerstvo administrativnych zalezitosti, teraz sa ide na velke temy akymi su medzinarodne vztahy, zbrojenie ci veci narodnej bezpecnosti. Samozrejme, ze s takym vtipom a sarmom, az by jeden neveril :) ()

pursulus

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení obou řad ("Jistě, pane ministře" a "Jistě, pane premiére") scénáristy J. Lynna v režii P. Whitmoreho a S. Lotterbyho a můj názor na ně jsou ZDE. (Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".) ()

Reklama

mcleod 

všechny recenze uživatele

Přestože se v pokračování Jistě, pane ministře styl humoru moc nezměnil, je v lecčem odlišný. Vše vlastně vychází z povýšení Hackera z ministerské funkce do úřadu premiéra. Jednotlivé díly se tak zabývají větším rozsahem politik, nikoli pouze úzkou oblastí administrativy a dalších agend mnohdy nelogicky přidělených Hackerovu ministerstvu. Premiér navíc nemusí svá rozhodnutí přizpůsobovat politické linii výše postaveného politika, tudíž je jeho konání mnohem volnější. Ale především, vzhledem k silnější pozici premiéra vůči siru Humpreymu, než měl jako ministr, dává Hacker státní správě mnohem častěji pořádné kapky. Jen nevím, jestli je seriál po těchto změnách vtipnější. Spíše je to stejné, ale o trochu víc mě přecejen baví ministerská verze sitcomu. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Je příjemné zjištění, že pokračování mile cynického seriálu Jistě, pane ministře neztratilo nic z kvalit svého předchůdce. Vtipy neztratily nic ze své štiplavé chytrosti a místy nevím jestli se mám smát, nebo smekat scénáristům, za geniální charakteristiku politického prostředí. Vlastně mě napadlo jak málo by stačilo k tomu, aby se tento sitcom stal z komedie dramatem. Stačilo by jen vyměnit herce, nařídit jim herecký projev ala kamenná tvář a seriál by klidně mohl být smutným politickým thrillrem. Naštěstí je "premiér" natočen tak, že může divák vysmát nejen účinkujícím postavám, ale i jejich reálnám protějškům ze skutečného politického života. ()

GordonCZ 

všechny recenze uživatele

I když o několik let starší a už v kanceláři předsedy vlády, jsou pořád všichni tři hlavní hrdinové ve skvělé formě. Sir Humphrey se stále snaží svou "kreativní netečností" zajistit přetrvání toho, co udělalo Británii Británií, Jim Hacker i přes získané politické zkušenosti stále nedokáže prosadit svůj Velký plán a Bernard? Opět blábolí. Koneckonců, je to jeho práce... Zkrátka opět perla mezi sitcomy, kterou už třeba jen kvůli epizodě Klíč rozhodně stojí za to vidět. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)
  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno