Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

choze 

všechny recenze uživatele

Krásně čistě natočený a rozhodně nadprůměrný mysteriózní thriller postupně filmařsky dospívajícího Sama Raimiho s opravdu lahůdkovou hereckou sestavou podávající vynikající výkony. Vzhledem k tomu, že jsem se ale ani trochu nebál a podobně jako třeba v Kingových románech mě zajímalo naopak všechno nehororové a nenadpřirozené a hlavně protože jsem vraha odhalil hodně dlouho před koncem, nemůžu jít na pět. Navíc si mnohem víc cením filmů z Raimiho puberty jako SMRTELNÉ ZLO II či DARKMAN a jeho umírněné thrillery a SPIDER-MANOVÉ mě už zdaleka tak neoslovují. Atmosféra pěkná, ale popravdě taková LEDOVÁ BOUŘE ji měla hlavně díky vynikající hudbě stokrát působivější (a to nešlo o horor). Kate Blanchett je nádherná ženská a fantastická herečka a filmu dává hrozně moc. Jinak nejlepší scéna - "pohled do modrého diamantu!" A na tu duchařinu na konci se měl Raimi vykašlat, je to jak z nějakého blbého pořadu typu Věřte nevěřte a trošku mi výsledný dojem shodila. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Čtyřka, jak vyšitá. A nechybělo mnoho a bylo lépe. K "dokonalosti" mi něco chybělo, více mystičnosti, více prostoru pro Reevese a ... a jo, klidně to mohlo být delší:-) Ale jinak velice příjemný krimi drama thriller s malilinkatou špetkou hororu. Vynikající C. Blanchett, pár lekavých scén a hutná atmosféra... 75% ()

Reklama

3497299 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem čekal od Raimiho víc. Téměř dokonalý zločin je formálně i obsahově zdařilý psychologicko misteriózní thriller, ale nic víc. Dobře odvedená práce se slušně vybudovanou atmosférou bez výraznější invence. S Raimiho humorem a nadhledem typickým pro jeho rané počiny Evil Dead a objevujícím se znovu v jeho novém filmu Stáhni mě do pekla zde nenajdeme – tady se Raimi tváří smrtelně vážně. Tuto charakteristiku lze brát samozřejmě i jako pozitivní střízlivost, způsob jak se zavděčit širšímu publiku, které bude spíše schopné číst nezáludně jasnou strukturu filmové řeči, než vyprávěcí konstrukci plnou aluzí, ale mě tohle bohužel nestačí. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Skvělý Keanu Reeves, který vypadá stejně jako jeho nejnovější hrdina z filmu Temný obraz a svůdná hruď Katie Holmes, to jsou nejspíš jediná dva důvody proč se na Dokonalý zločin podívat. Krom toho tu totiž máme průhledný příběh, nudnou Raimiho režii (ten chlapík mi prostě nesedne) a nezajímavé lokace. Jakožto thriller překvapuje svou absencí napětí a jakožto drama zoufalými hrdiny, jejichž osudy nejsou pro diváka ničím zajímavé. Dějové složce chybí gradace a tak se celý příběh od svého začátku řítí do propasti. Cate Blanchett a Giovanni Ribisi buď svou roli neuvěřitelným způsobem nezvládli nebo je zkazil dabing, ostatní postavy se pohybují již v rámci průměru. [TOP 19/15 75%] ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Tento film si zaslúži umňa 5 hviezdičiek a to s viacerých dôvodov. Jeden z nich je hrali tam moji obľubený herci a to vynikajúco hlavne Cate Blanchett ktorá ma niky nesklame. Atmosféra bola dobrá s gradovaním príbehu a napinaním diváka. Mysteriózny thriller, pri ktorom som sa vôbec ale vôbec nenudil. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Cate Blanchett během přípravy na film navštívila pět lidí, kteří se živí předpovídáním budoucnosti. (Chatterer)
  • Zatiaľ čo všetci hľadajú telo Jessicy (Katie Holmes), na jednom zo stromov je vidno visieť filmovú kameru. (Arsenal83)
  • V čase 1:41:20, kdy Annie Wilson (Cate Blanchett) vstupuje do dětského pokoje, je možné si ve 3 záběrech všimnout 3 rozličných poloh rukou jejího syna v posteli. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama