Reklama

Reklama

Evil Dead: The Musical

(divadelní záznam)
Kanada, 2003, 95 min

Obsahy(1)

Divadelní představení, které se hraje zatím jenom na Broadwayi. Je to muzikál, který dramatizuje film Evil Dead. (Martin00x)

Recenze (19)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Kdo filmy neviděl, asi se nebude tak úplně chytat, proto je povinnost si je skouknout dřív, než začnete s muzikálem. Ten jsem viděl jen v orig. znění bez titulků, ale i tak je to sranda. Herec, co hraje Ashe, se fakt snaží napodobovat toho filmovyho a daří se mu to, tzn. je to stejnej borec. Hlášky tu taky jedou a dokonce se dočkáme i dostatečného množství krve. Dostaneme většinu zásadních scén z obou filmů plus několik odkazů na Army of Darkness. Myslim, že tenhle muzikál se nemá za co stydět - snaha se cení a rozhodně takhle originální muzikál jste určitě ještě neviděli. Prostě si to dělá z filmu prču, přidá i něco vlastního a už jenom to, že někoho napadlo to udělat jako muzikál, je super idea. Sice to zpracování má ještě trochu rezervy, ale tvůrci si dělají prdel i z toho. No, na česká divadelní prkna se to asi nikdy nedostane a je to škoda - je to asi jedinej muzikál, na kterej bych rád zašel. ()

pekkanik 

všechny recenze uživatele

Toto som si dal ako bonus za obidvomi ED a je neuveriteľné, s akými skromnými prostriedkami sa dá urobiť dobrý muzikál. Obecenstvo, samozrejme, vie, o čo ide a reaguje na patričných miestach, predstaviteľ Asha skvelý, odrezaná ruka a hlava motorovou pílou bomba, herečka, ktorá stále vystreľuje z pivnice, ale najviac ma dorazil spievajúci vypchatý jeleň (či los), sranda na n-tú. ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Moc nemusím divadlo a muzikály mě obvykle nebaví, ale tohle byl naprosto masakrální nářez! Ash střílí démony, řeže je motorovkou, krev stříká, amputovaná ruka běhá kolem a dělá neplechu... Dojde na všechny důležité scény z prvních dvou Evil Deadů a scénáristé občas na diváka zamrkají i odkazem na Armádu temnot. A způsobí mu záchvaty smíchu, protože se nebáli parodovat jak žánr, tak samotné Raimiho kultovní dílo. Herecké výkony jsou suprové (především představitelka Cheryl si to fakt dává), práce s kulisami neuvěřitelná a písničky skvěle zrýmované a zábavné. Navíc aktér hlavní role dokonale zvládá grimasy Bruce Campbella a repliky pronáší s patřičnou intonací, takže je důstojnou náhradou. Něco tak hravého jsem dlouho neviděl. ()

ledzepfan

všechny recenze uživatele

Nevím jestli to je tou příšernou kvalitou záznamu ale měl jsem z toho pocit, že-na to, že je to muzikál-tam většina aktérů jóduje dost falešně a i takového ignoranta jako mě to tahalo za uši.... něják extra vtipné mi to taky nepřišlo, ale to zase může být tím záznamem, protože mi dost zpívaného textu unikalo ve všeobecném šumu..... Nevím jaký záznam viděli všichni ti nadšenci tady(protože dohledatelných je několik verzí-snad i v jiných kulisách a s jinými herci) ale já se podle toho co jsem viděl neodvažuju hodnotit, i když jsem podobným projektům víceméně pozitivně nakloněn. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Muzikal patri medzi zanre, ktore idu uplne mimo mna. Doteraz som nikdy nevidel ziadny cely. Ale toto je ultimativna pecka a pre fanusikov trilogie Evil Dead povinnost. Dej cerpa hlavne z prvych dvoch dielov na ktore mali tvorcovia prava ale je tu aj par odkazov na treti diel. This Is My Boomstick! :))) Uplne pôvodny kasting s ktorym sa da najst na nete zaznam sa podaril na jednotku. Predstavitel Asha ma zmaknute Campbellove grimasy dokonale. U mna jednoznacne vedie predstavitelka Ashovej sestry, ktora ma famozny hlas a jej pesnicky patria k tomu najlepsiemu. Dokonca podla mna trumfla aj vsetkymi milovanu pesnicku What the fuck was that?, ktora je tiez famozna. Neskutocne vymakane su aj kulisy a gore efekty. Krvou sa rozhodne nesetrilo. A humoru je tu tiez habadej. Takze rozhodne odporucam kazdemu milovnikovi Evil Dead a to aj napriek tomu, ze muzikaly vam nic nehovoria. 10/10. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Muzikál obsahuje celkem 18 písní, z toho jsou 4 duety a 6 sólových čísel. (noelcoward73)

Reklama

Reklama