Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Buďte si klidně dcerou slavného režiséra, ale když nejste od Coppolů, kde se talent úspěšně podědil, tak asi máte předurčeno kopat druhou ligu. Texaský kat kope maximálně tak okresní soutěž. Film se moc snaží navodit atmosféru slavnějších bratříčků, ale zoufale selhává. Ať už stavíte na piedestal fincherovinu Sedm, bravurní korejskou Pečeť vraha či velkoseriál Temný případ), jejich opětovným protočením v bluray přehrávači byste udělali lépe. Z nějakého důvodu kvalitní herci by se tu našli, ale jsou všichni tak nevýrazní až hanba. Sam Worthington jenom potvrzuje svoji sérii extrémně špatných výkonů, že je v Hollywoodu velkým omylem a že Cameron musel při natáčení Avatara uctívat Satana, aby mu jeho velký návrat na trůn Worthington nezkazil. Tento film, instantní vyprazdňovák mozkových buněk alespoň ve vzpomínkách nepřekáží - ani se tam totiž neohřeje. 20 % ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hutná kriminálka s milionově bezútěšnou a tísnivou atmosférou, která většině současných příspěvků do tohoto žánru schází. Zdejšímu nízkému hodnocení se sice divím, ale co se dá dělat. Jeffrey Dean Morgan opět hraje jako ďábel a Sam Worthington s ním bez problémů drží krok, Jessica Chastain jako by se tady připravovala na roli ve 30 minut po půlnoci, skvělá je i "malá" Chloë Grace Moretz... Děj je nepředvídatelný a stále zajímavý, bohužel se mi zdálo, že poměrně velká část filmu někam zmizela - pár situací, které nebudu zmiňovat, by si bývalo zasloužilo více rozvést. Nějakou půlhodinu navrch bych beze všeho snesl. Jinak bez výhrad. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

To se takhle jeden podle traileru těší na konečně výživného masouna a jeho toužebná očekávání spláchne během chvíle do hajzlu sociální melodráma Texaské vražedné nudy. Chtěl jsem, kurva, dalších Sedm a dostal jsem sociologickou studii texaských pouličních negrů, otapetovaných smažek, dementních vidláků a dětí z rozvrácených rodin, jejichž matky v alkoholovém oparu marně vzpomínají, který z nemytých, umaštěných muklů s vyhnitými zuby jim ten bonus v děloze vlastně nechal. A vůbec, jsem nasraný, otrávený a ani trochu se mi o tom s vámi nechce bavit! ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak dcera slavného filmaře chtěla strašně moc natočit moderní western, něco jako Tamtu zemi, která není pro starý, ale jediné co jí vyšlo, je výběr písničky do závěrečných titulků (jestli ji vůbec vybírala ona). Jinak je to naprosto nefungující, tristní a neskutečně nudná záležitost s hnusnou televizní kamerou a scénářem, jehož "spád" by uspal i chronického insomniaka. Do Benátek se to dostalo jenom díky mohutné tlačence otce. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Žánrový hermafrodit, od kterého divák po pár minutách očekává hutnou vyšetřovací symfonii temnější střihu, neuspokojí ani průměrně náročného konzumenta, natož labužníka mého ražení. Ami Canaan Mann (dcera Michaela Manna) svým debutem vyloženě nudí, protože si neumí vybrat. Chce natočit thriller o vraždách v lákavých (pro vraha i diváka) texaských bažinách, nebo psychologické kriminální drama? Ani jedno se jí nedaří a v psychologické rovině prohrává na body zcela jednoznačně především díky nedotaženosti prakticky všech postav, jejichž chování je místy zahaleno neprostupným oblakem scenáristického neumětelství. A abych nezapomněl, opravdu nudně natočeno podle skutečných událostí. 20% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Původně měl film režírovat Danny Boyle, ale po jeho odstoupení, byla na režisérskou židli vybrána Ami Canaan Mann, což je shodou okolností dcera režiséra Michaela Manna, který film produkoval. (Riddick77)
  • Hoci sa dej filmu odohráva v Texase, jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • V rámci přípravy na své role navštěvovaly Sheryl Lee a Chloe Moretz rehabilitační centrum pro drogově závislé. (oje)

Související novinky

Reklama

Reklama