Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (462)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Seriál, jehož účelem je vysvětlit, proč se princezna Leia v nouzi nejvyšší (tedy na začátku Epizody IV) obrátila právě na Obi- Wan Kenobiho. No, protože jako desetiletá holčička s ním zažila báječné dobrodružství a ten chudák nevěděl, co dřív. Zda se od ní nechat poučovat, rozmlouvat se svým bývalým mistrem (který neodpovídá) nebo se kočkovat s bývalým učedníkem. Postava Třetí sestry (to zní jako z hongkongského filmu od Shaw Brothers) je sice nejlépe napsaná, ale naprosto katastrofálně obsazená. Taky konečně víme, že v rodině farmáře Owena šéfovala tetička Beru. Další řadu jen v případě, že se rezignuje na jakýkoli děj a šest dílů budeme sledovat, jak titulní hrdina hnije a stárne na Tatooinu. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Kenobi měl obrovský hype, proto je tento scénáristický fail o to větší zklamání. Jsou tu výborné scény, jenže jich je hrozně málo a nedokáží vyvážit to špatné. Totální kvanta a kvanta nelogičností ve stylu nových epizod, naopak naprosto silná nostalgická nota prequelů je skoro nevyužitá. Nevím čí nápad byl udělat z Kenobiho trosku, holt bílý muž ve středních letech to nemá v dnešní době jednoduché. Nečekal bych, že u takhle očekávaného seriálu bude nejbohatší studio světa šudlit a výsledek bude působit lacině! Seriál nabízí 3 "boss fighty", první, ten na který jsme se všichni nedočkavě těšili, je zrůdnost, plivanec všem fanouškům, skutečně špatně natočený, další dva jsou o poznání povedenější (hlavně choreo, u kamery a chaotického střihu výhrady furt zůstávají), přičemž jde sakra o vykrádačku z Rebels. Práce s postavami není dobrá a když už se začne něco rýsovat, je pozdě. Ke konci musím zkritizovat kameru, která mi místy vážně neseděla a v rámci SW jsem ještě asi neviděl horším způsobem natočené (samy o sobě ne úplně špatné) souboje. Těšil jsem se moc - a dostal jsem moc... špatného, nelogického, hloupého, nefunkčního, divného a jen málo skvělého, dechberoucího, kvalitního. Občas jsem měl pocit, že nás tvůrci mají za naprostě retardy s IQ houpacího koně, nebo jím disponují oni a nebo předpokládají, že v předaleké galaxii je tří ciferná hodnota inteligenčního koeficientu nedosažitelná. Nečekal bych, že budu protáčet oči co minutu, při naprosto tupých scénách. Holt se asi nepočítalo s tím, že divák bude krom předpokládané konzumace i místy přemýšlet. Scénáristicky prostě průser, (herci můžou být sebevíc lepší, ale když mají hrát hovno, tak z něj svíčkovou neuvaří), nechápu, že takovýho taháka jako je Obi-f@king-Wan nezpracovává Filoni, popřípadě Favreau. Nezbývá než doufat, že Ahsoka se povede mnohem víc. Disney si po řadě posraných filmů (výjimkou je jen Rogue One) přidává do sbírky i první prosraný seriál. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Star Wars: Epizóda 3,5 - Obi-Wan Kenobi sa celkom vydarila. Hlavne keď to porovnám s tou tragédiou Mando a sfetovaný Bobík. Hneď je to iné, keď hlavný hrdina nieje uväznený v bandaske a je schopný na kameru prejaviť emócie. Naviac ho hrá schopný herec, ktorý má aj čo hrať. Celý seriál stojí na famóznej chémii medzi Obim a roztomilou malou Leiou. Hlavne v prvých dieloch jej roztomilosť dokonale vyvažuje jeho depresiu. Keby nebolo jej, tak by bol Obi, dokiaľ sa nezmátoril, neznesiteľný. Ale našťastie sa ich cesty pretnú dostatočne skoro. Okrem nich je tu pár ďalších zaujímavých postáv a pomrknutí na pôvodnú trilógiu, ktoré stretneme počas ich dobrodružstva. Či už podvodník Haja Estree alebo ďalšia prebehlíčka z imperiálnych radov Tala Durith. Takisto sa väčšinou vydarila aj technická stránka a miniséria ponúka niekoľko cool akčných scén. Menšou slabinou je prvý stret po rokoch Obiho a Dartha. Pôsobí to odfláknute jak scenáristicky, tak aj režijne to vyzerá ako príšerný fanfilm z youtube. Nelogických situácii a divných rozhodnutí postáv nad ktorými budete krútiť hlavou sa tu tiež nájde zbytočne veľa, ale atmosféra a celkové vyústenie to zachraňuje. Takže jediný fakt veľký problém som mal s postavou inkvizítorky Revy. Síce to nebola zle napísaná postava, ale bola katastrofálne zahraná. Tá herečka mala celý čas jeden jediný znudený výraz. Pritom jej postava si prešla najväčším vývojom v celej sérii. Potom nech sa nečuduje, že jej na internete slabšie povahy nadávajú. Dúfam, že ju už nikdy neuvidím, pretože som si prial, aby bola na scéne čo najmenej a dosť mi radosť zo seriálu kazila. Bez nej by som možno uvažoval aj o plnom počte. Takto je to "len" za 8/10. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Druhý Mandalorian se bohužel nekoná.  Obi-Wan Kenobi je ve výsledku spíše jen takový nemastný neslaný interquel, jehož celý děj by se v poho dal nacpat do jedné 90ti minutové epizody. Jako jo, návrat starých známých postav potěší, ale celou dobu na nostalgii ten seriál prostě hrát nemůže. Inkvizitoři nevýrazní a nezajímaví (i když možná ten šéf mě docela bavil), Revu sice hraje dobrá herečka, ale postavě samotné se dává až příliš prostoru. Mnohem raději bych místo toho sledoval skromnější a komornější příběh, který se především bude zaměřovat na vztah mezi Obim a Vaderem. Tempo to má celkově ale docela dobré, plus finále z poslední epizody bylo poměrně uspokojivé. Většinu času jsem ale měl pocit, že koukám jen na nějakou fillerovou sérii, což bych zrovna u seriálu o Obi-Wanovi fakt nečekal. Nemluvě také o řadě naprosto nelogických momentů, za které by si tvůrci zasloužili jednu fláknout. (SPOILER ALERT!) Fakt se musel celý jeden Star Destroyer vydat za Obi-Wanem a nechat loď s rebelskými sympatizanty uprchnout? To se za ním nemohl Vader vydat ve stíhačce sám, zatímco Destroyer by dorazil rebely?  Ach jo... a to ten první trailer vypadal tak suprově a nadupaně...  Průměrné 3* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to neuveriteľné, ale ja - jeden z najväčších fanúšikov Star Wars, dávam tak dlho očakávanému seriálu o Obi-Wanovi Kenobim len 3 hviezdy. Teda pokiaľ ostane len pri prvej sérií, čo už je asi isté. Star Wars som videl všetko, čo doposiaľ vyšlo a teda aj mnoho obsahu s Obi-Wanom v 7 sériovom seriáli Clone Wars. Tu sa sem tam objavila aj moja najobľúbenejšia SW postava - Anakin. A i tak som schopný dať len 3 hviezdy. Ani neviem čím to bolo. Všetko to proste vyzerá rovnako ako Mandalorian či Book of Boba Fett. Ale asi ten najväčší dôvod je ten, že z najlepšieho Jedi bojovníka urobili presne to, čo v najnovšej filmovej trilógií Lukovi. Urobili z nich otravných dedkov ktorí nevedia bojovať a na všetko frflú. Veľké sklamanie. (15.6.2022) / Hodnotenie: Epizóda 6 ***** Epizóda 5 **** Epizóda 1,4 *** Epizóda 2,3 ** ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Písmeno I na konci úvodního titulku a názvu seriálu Obi-Wan Kenobi má tvar Obi-Wanova (Ewan McGregor) světelného meče. (NiWi)
  • Mučící komnata, do které Třetí sestra (Moses Ingram) vezme malou Leiu (Vivien Lyra Blair), se objevuje také ve hře „Jedi: Fallen Order“, kde je v ní mučena Trilla a její mistr Cere Junda. Ten později uprchne, avšak Trilla je zajata a transformována v Inkvizitorku. (NiWi)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama