Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Mrtví se probouzejí a jejich jediným cílem je získat čerstvé lidské maso, kterým se živí. Celou zem zachvátí šílená panika a zbylí lidé zoufale bojují o holé životy. (Interdomino)

Videa (1)

Trailer

Recenze (269)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pomalé a amatérsky natočené. „Herci“ by nezapadli ani do amatérského divadla. Velmi pomalé zombie dokážou překvapit každého útokem ze zálohy, ačkoliv je musí jít slyšet a vidět na stovky metrů daleko. Velmi jednoduché jsou také masky – zombie jsou jednoduše nabarveny šedo-zeleně. Po zhlédnutí si o to víc cením Romerova Day of the Dead, které je natočeno o několik stupňů lépe. Zhlédnuto v režisérské verzi, dodívat jsem se musel na několikrát, čemuž vůbec nepomohla naprosto přemrštěná stopáž. Místy to ale byla skvělá komedie. ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hrozná nuda a zmatenost. Problémem bude jistě to, že jsem viděl Snyderův remake, který si z tohoto filmu bere akorát myšlenku a místo pro přeživší. Celý film je ale spíše úsměvná komedie, začátek působí velice zmateně a ani pobíhání v supermarketu za nic nestojí. Kromě několika zásadních hlášek, které mají působit kritiku společnosti mi tento film nic nenabídl a akorát mohl sloužit jako inspirace pro remake, který je podle mě tím nejlepším zombie filmem vůbec. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Žánrová kritika konzumu v asi najšťastnejšej možnej (pretože striedmej) podobe, pri ktorej Jarmuschov príspevok do zombie hororu vyznieva ako k sfetovaný blábol samozvaného (pritom vyľakaného) intelektuálka, ktorý do témy (ako to už pri takýchto býva) ničím neprispieva... až mám chuť jemu z hodnotenia vziať a tu pridať hviezdičku. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ale jo, líbilo se mi to víc než Snyderův remake. Zombie sice působí směšně a zub času zapůsobil snad na všech složkách snímku, přesto se svšak jedná o velkou zábavu. Velmi se mi líbil hudební doprovod, jen je v některých scénách až příliš výrazný, dobrý byl též scénář, jen některé scény - i když nejsou nudné - by klidně mohly být vystřiženy. Začátek se odehrává ve velkém tempu, seznamujeme se s hrdiny a musím se přiznat, že tahle herecká sestava mi vyhovovala, bavil jsem se do té doby, než se do obchodního domu přiřitila partička motorkářů, jejich řádění narušovalo doposavadní tempo snímku a prostě se mi tam vůbec nehodili, ještě že jejich náštěva neměla dlouhé trvání. Takže u mě rozhodně spokojenost, nečekal jsem, že to po letech bude až tak zábavné. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování. Po noci přichází den a je plný nově probudivších se nemrtvích. Romero opět do zombie vyvraždovačky komponuje kritiku aktualních problémů společnosti. Konkrétně nepostadatelnost různých marketů v životě řadových lidí. Sice tento díl není tak strašidelný jako Night ale stále má dost co nabídnout. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (72)

  • George A. Romero se ve filmu objeví nejen jako režisér v televizním studiu, ale i jako motorkář "Santa Claus". (DivX)
  • Někteří motorkářští nájezdníci byli členy místního motorkářského klubu The Pagans Motorcycle Club a motorky byly jejich vlastní. (Mr.Hudson)
  • Natáčení v obchodním domě bylo odloženo na dobu po Vánocích, protože by bylo příliš nákladné, aby se sundávala a znovu instalovala vánoční výzdoba. (Mr.Hudson)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (více)

Reklama

Reklama