Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektivní tým od Nejsvětější Trojice vedený Marií Výrovou (Klára Melíšková) je přivolán k neobvyklému případu.
Ze zoologické zahrady v Olomouci totiž záhadně zmizeli tři medvědi. Během nočního přepadení ostrahy organizovanou skupinou maskovaných pachatelů navíc zemřel vrátný. Okamžitě se tak rozjede rozsáhlé pátrání po možných motivech bizarní loupeže velkých šelem. Stopy vedou k nelegálním obchodníkům se vzácnými zvířaty a černému trhu s produkty tradiční asijské medicíny. Prověřováni jsou zejména zaměstnanci zoologické zahrady, u kterých existuje podezření z napojení na další organizovaný zločin. Ve chvíli, kdy se začne kolem podezřelých stahovat smyčka, však dojde k další, tentokrát úkladné vraždě jednoho ze spolupachatelů. Spletitý příběh nelegálního kšeftování se zvířaty, jejich týrání, ale také vražedných útoků se velmi osobně dotkne jednoho člena týmu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (125)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tři medvědi bez Cibulky.. Z obecenstva se ozývá rozpačitý potlesk a já mám za to, že tohle cirkusově-detektivní představení mělo být rozděleno jen na dvě (intenzivnější) dějství. Divák sice uvidí hromadu klaunů, ovšem jejich snaha bavit publikum zaváněla místy až křečovitostí (krotitel Krobot se smetáčkem budiž čestnou výjimkou). I přes spoustu ospalých zvířat a akrobatku ve špitále však musím uznat, že principál je obstojný chiropraktik, protože po Případu pro vymítače napravil notně rozlámanou reputaci.. Zatímco S.Majer si se svou věrnou „jarmulkou“ říká o stále více pozornosti, den ode dne populárnější K.Melíšková mi svou dikcí připomínala dentistku v televizní reklamě na zubní pastu.. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Po Modrých stínech jsme se sešoupli dolu. Hřebejk, naštěstí, upustil od snahy natočit něco mezi krimi a artem, ale slabinou je opět scénář. První dva díly graduje, očekával jsem, že ve třetím bude dlouho arogantní gangster tahat za nitky, dokud ho totálně poldové nerozloží, ale to jsem se šeredně spletl. Gauner cca. po deseti minutách ztratí svoji dementní zpupnost a poté se, snad, již neobjeví po zbytek epizody a to pouze, abychom došli k druhému pachateli, kterého očekáváte od prvních scén prvního dílu. Mělíšková, Krobot jsou výborní. Majer snesitelný, ale jinak... Mrzí mě to, protože jsem si tuhle partu po Modrých stínech oblíbil. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Případ není sám o sobě špatný, ale jiný režisér po bombastičnosti Modrých stínů vůbec nezvládá aspoň se přiblížit vysoko nastavené laťce kvality. Z postav, které jsem si ve dvojce tolik oblíbil, jsou už zase figurky bez vnitřního života, které odříkávají napsané dialogy. Když tak jedna postava v závěru série oznámí odchod, emoční efekt je nulový. Pocit odfláknutosti a uspěchanosti tu visí ve vzduchu. Prostředí je jinak fajn a postava nedotknutelného podnikatele opět připomíná českou realitu. Pokud někdy autor předlohy napíše něco dalšího, určitě se rád mrknu, jen bych byl rád, kdyby to dostal do rukou člověk, co točil Modré stíny a ne rutinér Hřebejk. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Po pitvě je každej generál." Pět mrtvých psů mělo slušnou atmosféru a ... tím to končí. Je na tom moc vidět, že odborní poradci byli judři plukovníci, kteří o výkonu nemají nejmenší tušení a na obvod jezdí jen buzerovat platfusáky za špinavý boty. Proto při vyšetřování trapas střídá trapas a to až někam k trestnýmu činu "ošahávání veřejného činitele". To už snad není ani zábavný. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Za mě podstatně horší než předchozí Exorcista. Příběh mne vůbec nezaujal. Neobvyklý případ za nme spíše nudný případ. Herecky standartně slušný, ale komické vložky jsou tak stupidní a do tohoto žánru se tak nehodí, že i když jich je poskrovnu, působí jak otřesné do očí bijící nesmysly. Musím ještě určitě zmínít hudební vložku, která byla dost nepovedená. ()

Galerie (171)

Zajímavosti (13)

  • Těšíkov, kde se odehrává část filmu, spadá pod Šternberk, takže není možné, aby měl svého starostu a obecní úřad. (Reckon)
  • Zásah na začátku probíhá za úsvitu, ovšem následné zatýkání a výslechy v noci. (Brain)
  • Někteří herci se ocitli v průběhu příběhu v kleci s živým lvem. Ten byl dle slov režiséra pod narkózou, nicméně i tak bylo natáčení scény náročné. (rakovnik)

Reklama

Reklama