Reklama

Reklama

Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas

  • USA Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (více)
Trailer
USA, 1994, 79 min

Režie:

Peter Segal

Scénář:

Pat Proft, Jerry Zucker (původní scénář) (více)

Hudba:

Ira Newborn

Hrají:

Leslie Nielsen, Priscilla Presley, George Kennedy, O.J. Simpson, Fred Ward, Anna Nicole Smith, Ellen Greene, Earl Boen, Rosalind Allen, Andre Rosey Brown (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Nikdo není nenahraditelný. Existují ovšem světlé výjimky. A jednou z nejsvětlejších je Frank Drebin. Co na tom, že by si po desítkách let policajtské práce konečně mohl užívat zaslouženého odpočinku! Co na tom, že se z něj stala dokonalá hospodyňka, vytvářející spolehlivé zázemí své emancipované manželce Jane! Losangeleská policie se bez něj prostě neobejde. Alespoň ne teď, když se tu zřejmě chystá největší teroristická akce za poslední léta. Neboť ve věznici ve Statesvillu se připravuje k útěku jeden z nejnebezpečnějších „chovanců“ – expert na bombové útoky Rocco. A vypátrat, jaký má být jeho nejnovější cíl, toť úkol, s nímž si jen tak někdo neporadí. A Frank nezaváhá ani vteřinu. Když jej vlast potřebuje, je ochoten nechat se i zavřít… Předposlední z policejních komedií s Lesliem Nielsenem je opět nabita gagy a skeči, parodujícími jak nejrůznější kasovní trháky posledních let, tak i scény z klasiky světové kinematografie – od Mysu hrůzy až ke Křižníku Potěmkinovi. K jedné z četných zajímavostí patří závěrečná „oscarová“ scéna, v níž vystupuje řada hvězd světového formátu, které hrají samy sebe (Raquel Welchová, Olympia Dukakisová, Elliott Gould a další). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

Nin 

všechny recenze uživatele

I napotřetí paráda, i když z filmové trilogie o potrhlém detektivovi Franku Drebinovi je to nejslabší kousek. Bláznivá střela 3 a 1/3 skvěle odcejpá a má povedený humor, který sice není nijak zvlášť sofistikovaný, ale zároveň si drží svoji úroveň. V tomhle díle je taky hodně parodií na filmy, které už dnes docení spíše jen cinefilové. Skvělá pohodová komedie. (8/10) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mimořádný přínos pro můj osobní život měla scéna ze spermobanky. Každému, kdo bude onanovat při sledování Tance s vlky garantuju, že to pro něj navždy změní pohled na tento film. Jinak je ale Frank i jako důchodce stále ve formě a (po vylosování čísel loterie) svůj případ jistě při předávání Oscarů vyřeší. Filmové odborníky jistě potěší dosud neznámé kategorie, ve kterých se plešouni udílejí. Některé stojí rozhodně za to. Celkově je to nejslabší z toho nejlepšího, co kdy mohla parodie nabídnout. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Takze do tretice vsetko dobre. Predtym som film hodnotil z pocitu posledneho videnia asi spred desiatich rokov, ale to sa neda porovnat s cerstvym opätovnym videnim a vysledok je taky, ze aj trojka sa kludne moze porovnat s jednotkou a dvojkou a u mna ma teda rovnake kvality. Z tohto pohladu je to rarita, lebo maloktoremu filmu, nie to este blaznivej komedii sa podari natocit 3 rovnako kvalitne casti, aj ked mnohi z vas nemusia so mnou suhlasit. Ale ja som si fakt doteraz myslel, ze trojka je najslabsia, nazor som zmenil. Skoda len, ze Leslie Nielsen je najlepsi ako policajt Drebin a v mnohich dalsich komediach to s nim slo neskor dolu vodou... 16.11.2010 _______ Leslie Nielsen - (Frank Drebin) +++ Priscilla Presley - (Jane Spencer) +++ George Kennedy - (Ed Hocken) +++ O.J. Simpson - (Nordberg) +++ Anna Nicole Smith - (Tanya Peters) +++ Hudba: Ira Newborn +++ ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Poslední trapas poručíka Franka Drebina není vůbec trapas ani trapný. Do režisérské ruky ho dostal rutinér Segal, ale uznám, že trojka baví i více než předchozí díl. Od návštěvy spermabanky "Nemáte Tanec s vlky?" přes nezapomenutelné scény ve vězení, které si užije fanda filmu Útěk z Alcatrazu. Nick Magos Sekáč! "A tohle chatue 65 má mít pokojovou teplotu!". Finální předávání oskarů pak aspiruje na titul nejlepší závěr filmů "Připomeňte mi příště nezvat Phila Denevau!" "Když vidím ty nebohé delfíny, jak se tísní. Zabte je a jejich maso dejte hladovějícím kočkám. Když vidím hladovějící lidi, pak zabte ty kočky a nakrmte je!". Děkuji skupině ZAZ a Leslie Nilsenovi za trilogii, která i po těch letech pobaví stejně jako poprvé. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +úvodní titulky, jako vždy finále, spousta trapasů, hudba a některé scény (vězení atd.) -slabší děj, příběh a záporné postavy/// Přesto že se film snaží opět pobavit, v některých situacích se mu to tolik nedaří, i tak si zachovává vysokou úrověn některých hlášek a vtipů. Finále se opět povedlo a je hnáno až do extrémů. Vyjímečně vynikala hudba, která dodá správnou atmosféru./// Celkem 68%/// ()

Galerie (44)

Zajímavosti (22)

  • Zápletka s infiltráciou do rodinného klanu paroduje v našich končinách málo známy noirový thriller Bílý žár (1949) s Jamesom Cagneym. Matka hlavného záporáka je v tomto, inak celkom vážnom filme, rovnako svojrázna ako tu. (Theatis)
  • Poslední film O. J. Simpsona (Nordberg). Několik měsíců po premiéře filmu byl obviněn z vraždy své manželky a jejího milence. Byl sice osvobozen (obecně se věří, že neprávem), jeho herecká kariéra však skončila. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Reklama

Reklama