Reklama

Reklama

Godzilla VS Destoroyah

  • Japonsko ゴジラVSデストロイア (více)

Obsahy(1)

V tomto díle hrozí Zemi katastrofa, která by měla za následek zničení celé planety. Godzilla se hrozivě zahřívá a mohla by zapříčinit protavení až k zemskému jádru. Vojáci se jí proto pokoušejí všemožně ochlazovat až je nakonec zmražena. Ale město je napadeno zmutovanými obludami a obřím monstrem Destroyerem. Na pomoc proti tomuto zlu přichází mládě godzilly, ke kterému se připojí i znovuprobuzená Godzilla. Nastává tak boj s monstry, ale i dřívější problém - Godzilla se stále zahřívá. Podaří se Zemi zachránit nebo bude zničena? (Chupacabre)

(více)

Recenze (24)

Ertai 

všechny recenze uživatele

Mám z tohodle dílu smíšené pocity. Destoroyah je fajn hnusák, zajímavý nápad s Godzillou jako časovanou bombou, hromady modýlků tanků jako za starých časů a úžasná Ifukubeho hudba. Perfektní jsou taky odkazy na legendární první díl. Na druhou stranu se mi zdál závěrečný souboj dost krátký až skoro odfláknutý - chápu, ža středobodem filmu je zánik Godzilly, ale Destoroyah byl potřen až překvapivě snadno na to jaký že to měl být badass. Super X-III není žádná extra vychytávka, kor když většinou nebojuje ale ochlazuje Godzzilu a tvůrci si taky mohli odpustit scénku lovení malých Destoroyahů kompletně vykradenou z Aliens. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Gojira vs. Desutoroia“ je natočen pro fanoušky série, kteří znají předchozí filmy a mají vztah k jednotlivým monstrum. Jsou zde odkazy na starší filmy, jsou zde různé narážky a je zde vývoj, který pokračuje. Navíc je strašně moc vidět, jak se tvůrci snažili jak o originální příběh, tak i o originální pojetí soubojů, což se celkem povedlo. Finální zúčtování opět stojí za to a tenhle díl jde jen doporučit. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

HEISEI séria začala znamenite ( viď THE RETURN OF GODZILLA, či GODZILLA VS BIOLLANTE ), lenže tento razantný nástup sa nedokázal udržať dlho. Ďalšie snímky kvalitatívne klesali a robili slávnemu monštru skôr hanbu. O to viac ma potešilo, že zakončenie tohto renesančného obdobia godzillovskej série je dokonalým ´´kaiju´´ s mimoriadne efektnými trikovými scénami, pyrotechnika tu buráca viac ako inokedy a Godzilla je nukleárne napumpovaný ´´badass´´, s ktorým je neradno srandovať. Skvelý THE END jednej dekády. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Takao Okawara se po menší pauze vrátil zpět k této sérii a dostal nezáviděníhodný úkol, celou jí co možná nejšetrněji „zakončit“. V Japonsku se Gojira těšila a dodnes těší obrovské popularitě a její smrt by vyvolala velkou dávku divácké nevole. Jenže Toho v té době pracovalo na mnoha filmových projektech a bylo zkrátka potřeba si od legendárního monstra odpočinout. I proto zřejmě scénárista Kazuki Omori vsadil na nostalgii a snažil se do svého díla zasadit několik vzpomínkových scén a narážek na původní Gojiru z roku 1954, což mnozí opravdu kvitovali s velkým povděkem. Rovněž obsazení herečky Momoko Kochi se ukázalo býti dobrým tahem. Bylo proto potřeba ještě pořádně zapracovat na atmosféře a zapůsobit na city, aby to celé mělo pořádné grády. Jak se však ve finále ukázalo, tvůrcům se to v tomto dvaadvacátém dílu podařilo jen napůl. Nový image Gojiry nevypadal vůbec špatně, zvláště když jsme jí mohli porovnat s její předchůdkyní, jenže v černobílém hábitu prostě ty souboje a destrukce města vypadali mnohem lépe. A o to tu šlo především. Bylo sice vidět, že technika šla kupředu (zvláště u modelů tanků, lodí, letadel či vrtulníků), ale ty papundeklové baráčky a maketa letiště vypadali pořád až moc uměle. Správný fanda však i tyto nedostatky hodí za hlavu, protože děj je přece jenom nejdůležitější. Srdceryvných momentů tu bylo několik a přiznám se, že i já cítil lehké mrazení při závěrečné scéně či souboji Juniora a Destoroyaha, ale jak ukázal závěr, přece jenom si tvůrci nechali otevřená vrátka. 70% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Žádné dlouhé úvody-vrtulník, letadlo a URRRAAAA na scénu vletí godzilla doslova nažhavená na destrukci. A hééle ajajaj to není jen nějáká obyč. sexy nažhavenost, to je potenciál pro zničení planety-průser! Jó vpohodě, sice tomu zase padá řemen-hlavně díky celé té lince s malýma destrojákama, kde se tvůrci naprosto nesmyslně a okatě snaží obšlehnout alieny-ale když se Destroyah zformuje do druhé a následně třetí formy, může final fight uprostřed Tokya začít. A je to docela epic-Junior to neustál(dojemná chvilka), teplota odpočítává poslední stupně do meltdownu a šmejďák Destroyah je nakonec poražen snad jen proto, že Godzilla se nám zevnitř tak trochu rozpadá a ty jaderné blesky co z ní šlehají na všechny strany mají prostě mnohem větší sílu než obvykle. Samotné roztékání Godzilly je skoro až srdceryvná záležitost, která se rozhodně nevidí každý den. Štěstí, že Godzilla umí malý dechový tríček na přechcání smrtky, jinak by půlka japonska chcípla žalem... Je to spíše na 3rudé ale za ten krásně epický konec Godzilly 90.let(tuhle část let 89-95 mám zvlášť rád)-podtržený retrospektivním podkladem závěrečných titulků-dám nakonec krásné 4. ()

Zajímavosti (10)

  • Původně se měla v tomto filmu s Godzillou utkat Ghost Godzilla, monstrum vzniklé z Godzilly zabité v prvním díle z roku 1954. Studiu TOHO se však nelíbilo, že po Mechagodzille a SpaceGodzille by se mělo objevit další monstrum podobného vzhledu. (dawe04)
  • Posledný film o Godzille od producenta Tomoyuki Tanaku, ktorý sa ako jediný podieľal na všetkých predošlých snímkach o tomto monštre. (beso74)
  • Film vydělal osmnáct milionů amerických dolarů, čímž se stal nejziskovějším japonským snímkem roku 1996. (Terva)

Reklama

Reklama