Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Speciální zásahová jednotka Navy Seals byla vyslána na záchranu posádky amerického letounu zajaté blízkovýchodními teroristy. Během akce zjistila, že nepřítel vlastní střely Stinger - vysoce technicky vyspělé a nebezpečné zbraně. Velitel zásahové jednotky poručík Curran dává přednost zanechání zbraní na místě před jejich zničením. To ovšem znamená, že teroristé mají v rukou dokonalou zbraň. Rakety tedy musejí být nalezeny a zničeny, nebude to ovšem snadné... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

dopita 

všechny recenze uživatele

Na začátku je deset minut akce, v závěru je deset minut akce a mezi tím devadesát minut, jejichž kvalita je spíše podprůměrná. Michael Biehn opět dokazuje, že nebejt Camerona tak nikdy ničeho nedosáh, bže jeho hereckej talet je žalostnej - filmem se potácí jak chcíplina. Charlie Sheen je výrazně lepší. Prachbídné béčko, které ani osmdesátková atmosféra nemůže zechránit. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Už jen kvůli třem mým oblíbeným hercům (Biehn, Sheen, Paxton) a docela zajímavýmu příběhu a atraktivnímu zpracování. Líbilo se mi to víc, než třeba Černý jestřáb sestřelen nebo Krvavá volba se Samuelem Jacksonem. Škoda, že Michael nemá poslední dobou štěstí na dobrý role. Ai čeká (a já taky) jako Travolta na to, až mu tu jeho kariéru znovu oživí Tarantino. Už aby to bylo, protože jde o sympatickýho akčního chlapíka. Pravda ale, do špičky akčního nebo akčněválečnýho filmu tomu něco chybí. Možná trochu víc akce nebo propracovanosti válečných operací a vlastně i příběhu. Sheen hraje svůj klasickej typ postav, trhlouše, ale zatím ještě kladnýho. Příjemný film na sobotní podvečer. ()

Reklama

Quint 

všechny recenze uživatele

Takový levnější Top Gun. Jen je tu místo pilotů pěchota. Místo Toma Cruise Charlie Sheen. A místo legendární volejbalové montáže snad ještě víc nechtěně homoerotická golfová montáž. Jinak je to další čirá propagandistická náborovka, která údajně přiměla spoustu chlapů přidat se k Navy Seals, kde si podle filmu najdete spoustu skvělých kamarádů, s kterými pak budete hrát golf nebo střílet teroristy. Na ženy tu vojáci moc času nemají (jeden z nich dokonce uteče od oltáře poté, co mu přijde zpráva, že má jít do akce), zato na „bro time“, sbližování mezi sebou, poplácávání a klábosení v šatnách si čas vždycky najdou. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Po Top Gune boli propagandistické projekty v móde, no žiadnemu z nich sa nepodarilo dosiahnuť slávy svojho vzoru. Tentoraz sa pozrieme do zákulisia fungovania tímu námornej pechoty a je to celkom slušná zábava. Množstvo bojových scén aj humoru v podaní sympatických postáv. Objektívne nie príliš vydarený, no s nostalgickými okuliarmi stále veľmi dobre pozerateľný akčňák. 7/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

V dobách třeskuté puberty jsem byla beznadějně zabouchnutá do desátníka Hickse a také do seržanta Tech-Comu Kylea Reese a nebýt toho olezlého knírku, mé srdce by rovněž plálo pro psychotického poručíka Coffeyho. Baye jsem proklela až do desátého kolena, že mi ve "Skále" Michaela Biehna jako velitele jednotky SEALS (opět:-)) zamordoval tak rychle. Není tedy divu, že mojí pozornosti neunikli ani "Navy SEALS", kde jsem mohla zaláskovaně čučet na poručíka Currana. Průměrné béčko o speciální jednotce mariňáků, jejich protiteroristických akcích, jejich vzájemných vztazích a rozporech, ba i nějaká ta roštěnka se objeví. Hodnocení 3* je dost možná výsledkem nostalgie, ale málo platné: mírná slabost zůstala - navzdory kopancům v prostinkém scénáři, navzdory mdlé režii, navzdory vlajícím hvězdám a pruhům. 61% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

  • Dennis Haysbert, ktorý stvárnil príslušníka SEALs, si neskôr zahral aj šéfa pozemného ekvivalentu SEALs, a to jednotky Delta Force v seriáli The Unit (2006). (beso74)
  • Niektoré scény z tohto filmu boli inšpirované životom Chucka Pfarrera, bývalého príslušníka US Navy SEALs. (beso74)
  • Když na konci Dale (Charlie Sheen) bojuje pod vodou s hlavním šupákem, tak ho podřízne pod krkem, avšak při pohledu na jeho tělo snášející se dolu do houbky není nikde ani trocha krve, což by z krku rozhodně bylo. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama