Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (254)

honajz2 

všechny recenze uživatele

1/2 - Zatím z toho mám dost rozporuplné pocity, ale ne tak rozporuplné, jako u Firefly. Mám za sebou půlku tříhodinového (!!!) pilotního dílu a už teď se obávám, že Battlestar Galactica časem nebude mít o čem vyprávět, natož aby vystačila na čtyři série. A jestli mě natolik zaujmou postavy fakt netuším, pamatuju si jich jménem asi pět, z čehož dvě už to stejně nejspíš mají za sebou. A ten zbytek si pamatuji jen podle ksichtu a nebo mi splývají s ostatními - a to je bohužel většina. Ale zase na druhou stranu, první půl hodina je docela nudná, ale pak se to konečně rozjede, má to nějakou atmosféru a konec byl kupodivu docela napínavý. Prostě kvůli něčemu se mi to líbilo, kvůli něčemu zase ne. Zatracovat to ale určitě nebudu, třeba mě to v druhé půlce nadchne nebo aspoň zalíbí. Uvidím. ---- 2/2 - Sice si mě to pořád tolik nezískalo a sice mi to pořád připadá zbytečně utahané, taky ty vesmírné bitvy mě moc nebraly, nicméně mě to tady už konečně začalo nějak zajímat, postavy už si začínám pamatovat a hlavně už to vypadá, že ten seriál o něčem bude a že v něm bude postupně se rozvíjející děj, protože tady se načrtlo a poodkrylo dost zajímavých věcí. Pilotu vyšší hodnocení než slabé čtyři nedám, ale ta druhá polovina mě na rozdíl od té první víc zaujala a donutila k rozkoukání seriálu, takže to svůj účel myslím si splnilo. Slabé 4* ()

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Úvodný "dvojfilm" čo má cez 180 minút dokázal veľmi dobre vtiahnuť do deja Battlestar Galactici. Je to viac temnejšie a surovejšie ako jeho príbuzný zo sveta Sci-fi seriálov a to je práve na tom to dobre. Cyloni sa s ničím nepárajú a dokážu si podmaniť každého. I tých čo o tom nemajú ani páru. Veľmi dobrý úvod do seriálu. Škoda len horších vizuálnych efektov ale na rok 2003 je to normálne. 86% - 4*. ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

Pilotní filmy bývají všelijaké, ale jejich základní úkoly jsou vždy stejné; uvést diváka do děje a přesvědčit ho, že navazující seriál bude stát za čas strávený jeho sledováním. V případě Battlestar Galactica nešlo na seriál navnadit už o moc víc. Inteligentní hardcore sci-fi, které má v podstatě jen dva nedostatky, pro které ale existují argumenty, jimiž se dají z velké části omluvit. 1) Možná trochu přepálená stopáž 180 minut už nezní tak přepáleně, když se na to dá dívat jako na dvoudílnou minisérii. 2) Nepříliš velkolepá vesmírná akce je v tomto žánru určitě důležitým nedostatkem, ale vyčítejte to filmu, jenž oproti klasickým blockbusterům vzniká za poměrně skromných podmínek televizní produkce a navíc je mimo to takřka dokonalý. 90% a doufám, že úroveň seriálu bude minimálně na stejné úrovni. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Táto úvodná miniséria ma na seriál skvele navnadila. Videl som už kvantum scifi seriálov, ale asi žiadny ma takto dokonale neočaril už pri pilote. Som spokojný prakticky zo všetkým - postavy, vizuál, príbeh, zápletka... Naozaj sa teším na seriál a štve ma, že som túto pecku tak dlho obchádzal! // Update 2023 - Dal som si repete a zažívam podobné nadšenie ako pred rokmi. Sky Showtime 100 % ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

"Megalomanský úvod do světa BSG," tak bych shrnul první dojmy z této minisérie. Od parádních efektů (na TV seriál obzvlášť) a povedeného hudebního doprovodu až po hutnou atmosféru mrazivého vesmíru budovanou za pomocí velmi slušných hereckých výkonů s důrazem na psychiku postav a jejich tlačení do velice nepříjemných voleb ze kterých je jedna špatná a druhá ještě horší. Mytologické možnosti jsou velké a jsem velice zvědav, jak s nimi seriál naloží. Rozjezd rozhodně navnadil... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)
  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama