Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

curfew77 

všechny recenze uživatele

Slabounké, ale přeci jen nepatrně nad obvyklým průměrem tuzemských romantických komedií. Děr v logice děje i chování postav je tedy jako máku, celá linka Langmajerovy rodiny je absolutně mimo (a jeho zákrok na střeše v úvodu a následné vyústění totální WTF), ale najde se pár momentů vtipných i působivých. Mnozí z herců navíc samozřejmě umí i hodně pitomé dialogy či scény popostrčit o kousíček výš (Hana Vágnerová) a taková Elizaveta Maximová byla ve své roli opravdu velmi roztomilá, té bych moc přál nějaký chytřejší film. Sečteno a podtrženo, vysloveně to (snad s výjimkou už zmíněné rozhádané a zázračně usmířené rodiny) asi neurazí, ale stejně mi přijde vždycky líto, když se tolik peněz, úsilí, dobrých herců a produkčního snažení vyplácá na zcela zapomenutelné dílo, v tomto případě notabene remake polského filmu. 45 %. ()

Lukrecie odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu jsme viděli stejný film??? To je ubohý, pochybný scénář, sprostý, hrubý, neurvalý, klišoidní, umělý, nudný a ještě propagace zde vulgárního Santy, filmu nevěřím ani 20%. Komedie to moc není. A pokud má jít o českou Lásku nebeskou, tak lásky a laskavosti je tam jako šafránu. Polívková v roli zahývající manželky - hysterky je vážně velký přešlap. K dětem se nepřistupuje ve filmu jako k dětem, přestože jsou poměrně malé a řeší se s nimi věci dospělých. Celkově podivné obsazení. Zbytečný okopírovaný film. Celý film hnusné vztahy, které se na posledních 10min. najednou kouzlem změní v dokonalou vánoční atmosféru. WTF? ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ještěže mi nosí dárky Ježíšek a ne tenhle blb." Noc plná zázraků je pro mě každoroční vánoční klasikou, takže její přetočení do češtiny jsem ke štěstí nepotřeboval. Nicméně to dopadlo mnohem líp, než jsem čekal, takže v době vánoc s tím nemám žádnej problém. Originality je sice pomálu, ale mafiánský duo ve složení babička - dědeček mě hodně bavilo a Santa Olík Kolík byl prostě dokonalej. ()

Gogen 

všechny recenze uživatele

Listy do M. ... skvělý polský film ... a Přání Ježíškovi jako názorná ukázka současného českého herectví (zoufalý Krajčo, Hádek, Vagnerová či Polívková) ... naprosto tomu chybí Polská přirozenost. Asi je to tím, že Poláci se vyhrají v zajímavých filmech, kterýma Polská kinematografie disponuje u nás se po hříchu točí vztahové komedie, které splývají v jednolitý seriál. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pred viac ako desiatimi rokmi napísal Marcin Baczyński skvelý scenár a natočila sa výborná poľská vianočná trilógia - Noc plná zázrakov. A teraz sa ukázalo, ako môže ten istý scenár dopadnúť presne opačne. V prvom rade ide o totálnu kopírku a nerozumiem, aký bol dôvod natáčania takéhoto filmu, keď poľská verzia bežne chodí v televízii aj s dabingom. Ale ak už chceli ukázať, že to dokážu rovnako, tak sa len strápnili. Veľmi zlý kásting. Keď sa pozriete na poľský film, poviete si, tie Poľky sú fakt pekné. Keď sa pozriete na našu verziu, tak vás napadne: kurva, čo sú to tam za mátohy. A nie, Pauhoffová nie je žiadny výstavný kus a Polívková už vôbec nie. Jedine Elizaveta Maximová spĺňala nejaké esteticky prijateľné parametre. Rovnako tak hlavný mužský hrdina - u Poliakov sympaťák Stuhr, u nás Krajčo...Tak to fakt nie. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Během závěrečných titulků můžeme vidět další scény. (griph)
  • Santa Claus (Petr Vaněk) chce po bezprizorním chlapci, který mu předtím sebral mobil, alespoň číslo na svou bohatou milenku. Chlapec mu jej nakonec v rychlosti nadiktuje, Santa si jej kupodivu zapamatuje, vzápětí vytočí a dokonce se dovolá. Číslo ovšem nebylo devítimístné, nýbrž jenom osmimístné. (charles3)
  • „Je tam velká paleta emocí, typů postav, vztahů. Baví mě, že každou chvíli děj přeskakuje z jednoho příběhu do druhého a že to nenudí a diváka to táhne stále dopředu,“ prohlásila o filmu režisérka Marta Ferencová. (Duoscop)

Reklama

Reklama