Reklama

Reklama

Rakeťák

Trailer 6

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha Hlohová a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety. Buzz rozhodne, že si jejich průzkumná loď udělá menší okliku a neznámou planetu T’Kani Prime – bažinatou planetu s agresivními liánami a obřími brouky – se vydá prozkoumat. Snaha o rychlý odlet se však zvrtne a vyvrcholí havárií, při níž exploduje palivový článek a Buzz s Alishou a zbytkem posádky na nepříliš přívětivé planetě uvíznou. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (270)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudem podporovať dúhový teror a prznenie detí v žiadnej podobe. Nebudem deťom podsúvať nenormálnosť a uvádzať ju do sveta ako normálnosť. Kto toto podporuje sám je asi zvrátený, ale čo sa čudovať, keď deti liberálov chodia na Pr(i)dy a nútia ich pozerať na niečo, čo ani sami nechcú. Hovoria im, pozri aký zlatý ujo prezlečený za ženu? A pozri na túto krásnu ženu s klobáskou v rozkroku? Čistý zvratok. Pride nerovná sa hrdosť, ale aj pýcha, a tak aj títo sodomiti dopadnú. Morálny dezorientovanec Chris Evans sa k filmu vyjadril nasledovne: "Z kritiky si netreba nič robiť. Homofóbovia vymrú ako dinosaury." Naozaj? Ja neviem, ale mne sa zdá, že práve análni bratia sa nemajú ako prirodzenou cestou rozmnožovať, tak o čom tá fetka melie? Jediné, čo homo bytosti rozmnožili úspešne sú totiž zatiaľ len AIDS a opičie kiahne. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nádherně animovaná záležitost plná kreativních tvůrčích nápadů, která je ale zoufale natažená a místy i bohužel tragicky nudná. Tak zhruba nějak takto lze v pár slovech popsat nejnovější zářez z dílny Pixaru Lightyear, který potenciál jedné z nejoblíbenějších postav z franšízy “Toy Story” využívá jen z poloviny. Jistě, celý snímek působí krásně staromilským a ve své podstatě neokoukaným sci-fi dojmem, nicméně i tak budete mít stále neodbytný pocit, že z toho šlo “vyždímat” daleko, daleko více. Nastalou situaci už bohužel nedokáže zachránit ani atraktivní linie se Zurgem, která bohužel po velmi krátké chvíli vyšumí do ztracena – stejně tak jako vzpomínky na tento nešťastný film. Škoda. (Disney+) „To infinity...” ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mne moc příjemné překvapení. Lightyear je parádní animovaná Sci-Fi jízda napříč časem i prostorem s fakt úžasnou technickou stránkou  ( CGI je až revoluční), zábavnými postavami ( Rakeťák i kočička Sox hodně válí), skvělá akce ( Roboti- Warhammer style- to jsem čuměl), alien brouci, působivá mimozemská krajina, dostatek humoru i jeden nečekaný zvrat. Přišlo mi to nejen zábavné, ale i dost refrešující v žánru animovaných filmů.  Měl jsem pocit, že sleduji nový Sci-Fi blockbuster s poutavým příběhem i cool akcí, než pohádku pro děti. Nejsem od plného počtu daleko. 8/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príbeh a vizuál paráda. Je veľmi zvláštne pozrieť si prvý Toy Story a potom sa pozrieť na toto a vidieť ako ďaleko sa animácia dostala. Tu je to natoľko výrazné a vo všetkých smeroch vizuálne podmanivé, až zamrzí, že celý ten príbeh nemá dospelejší háv. Svedčalo by mu to viacej. Miestami to totiž pôsobí, ako detský diel Love, Death and Robots. Problém, ktorý z filmom mám je jeho hlavná postava. Buzz je neznesiteľný od prvej do poslednej minúty. A hoci kooperuje s ostatnými normálne a nie je to žiadny hajzlík, jeho svetonázor, jeho pohľad na všetko, čo ho obklopuje je podmienený pravidlám, ktoré do neho vštiepili na akadémií. Čo samo o sebe nie je zlé. S týmto pracovalo aj prvé Toy Story. Problém je, že jeho prechody, poznania a empatia sa vyvíja zo sekundy na sekundu. Je podmienená neustálou akciou a na emočné spektrum tam skrátka nie je miesto. A keď sa tam náhodou aj zjaví, spomalí dej neskutočne. V tomto to hapruje asi najviac. Na to, koľko je tam invenčnosti, sú tu niektoré veci až trestuhodne povrchné. Naozaj si budeme pamätať po mene aj ostatných Buzzových kolegov? K záporákovi sa nevyjadrujem. To už aj v tom Guardians fo the galaxy 2 bol zloduch spravený lepšie. Ale na jedno pozretie to vôbec neurazí. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Fajn rodinná odpočinková pohádka, která dospělé publikum nijak výrazněji neohromí, není až tak vtipná a stejně tak nevidím ani větší “pleasure” pro děti, ale i tak se Buzz přežít vpořádku dá. Animace je krásná, příběh sice průměrný, ale celkem to na druhou stranu vynahrazuje poměrně rychlé tempo. Průměr, který neurazí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se teprve o první spin-off studia Pixar. (PaTeXx)
  • Na rozdíl od všech čtyř hlavních filmů série Toy Story, které měly rating G, má tento film rating PG. (LUKICKK)
  • V žádném filmu od Pixaru nemůže chybět odkaz na Pizza Planet pick-up. Auto je možné spatřit během Buzzova úprku na raketovou základnu. (vojacekr)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Reklama

Reklama