Reklama

Reklama

Wednesday

(seriál)
  • USA Wednesday
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Chytrá, sarkastická a tak trochu bezcitná? Wednesday Addamsová vyšetřuje sérii vražd a tu a tam se na Akademii Nevermore s někým spřátelí. Udělá si ale i pár nepřátel. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (602)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pripomenulo mi to novú Sabrinu, kde tiež pôvodný klasický sitcom prekopali do fantasy detektívneho hororu. Kvalitatívne to nie je zlé, ale tie fantasy prvky a nekonečné pátranie po tajomstvách z minulosti ma príliš rýchlo prestalo baviť. Takisto ma nenadchol kasting. Jenne som temnú Wednesday príliš neveril. Nemá to v sebe. Na Christinu Ricci z pôvodných filmov sa vôbec nechytá. Christina tu teraz vyfasovala úplne nezaujímavú postavu a ani finálne rozuzlenie to nezachránilo. Celkovo mi to osadenstvo a štýl nesadlo a tak po troch dieloch + narýchlo preklikané finále, aby som vedel jak to dopadlo, to vzdávam. 5/10. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Je to pecka. Ve své podstatě strašně jednoduché. Nečekejte od scénáře něco přelomového, nebo šokujícího, seriál si bere všechna žánrová klišé, ale dělá to zatraceně dobře. Tvůrci přesně věděli, jaká je cílovka a přesně na tu mířili a dle mého se trefili přesně do černého. Ano, tohle je teen seriál (v tom nejlepším slova smyslu) a je třeba to zdůraznit. Při sledování jsem si vzpomněla na Harryho Pottera, po všech těch pokusech o napodobení Pottera ať už filmových, nebo seriálových, Wednesday se tomu přiblížila nejvíce. Je pravda, že všechny zvraty jsem viděla hodně dopředu, ale vůbec mi to nevadilo, díky skvěle napsaným a zahraným (Jenna Ortega se pro tuto roli narodila) postavám jsem se náramně bavila od začátku do konce a už teď vím, že chci vidět více. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rozjezd byl absolutně světovej, konfrontace Wednesday s okolním světem byla neuvěřitelně zábavná, přesně takovej sarkastickej humor je můj nejoblíbenější šálek kávy. Postupně se seriál proměnuje na fantasy krimi což nepopírám, že mě taky bavilo, ale ubíralo to na zábavnosti od Wednesday. Mírně mě nějaké scény či rekvizity připoměly dvě nejslavnější filmové fantasy série což není zrovna k ocenění na druhou stranu ta prostřihávka na hřbitově s odkazem na Burtonovi filmy byla luxus. Celkově se jedná, ale o nápaditej, svižnej, zábavnej seriál, kterýmu naprosto kraluje Jenna Marie Ortega. luxusní herečka. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále sice prokázalo, že scénář nebyl zdaleka tak dobrý jak jsem se zpočátku domníval, ale i tak se Timu Burtonovi podařilo svými čtyřmi epizodami vybudoval opravdu silné základy pro tento seriál. Ani to však nestačilo, neboť záhy se otěží chopí dvojice nezkušených aktivistů a celé to velmi rychle ztrácí své kouzlo. Z ničeho nic se tak atmosféra převrátí do prázdného teen dramatu, ve kterém se vše točí kolem vyšetřování, při němž naše hlavní hrdinka poměrně brzy ustupuje od svých základních hodnot, až je z ní vlastně jen obyčejná emo/goth holka s maskou drsňačky. Pro něco takového jsem však seriál sledovat nezačal a i když přeci jen ještě svitně naděje na úctyhodný konec, stejně to končí spíše trapasem. Abych také připsal nějaké klady, tak vizuál je úchvatný, černý humor funguje také dobře. A asi nemám vůbec nic, co bych mohl vytknout Jenně Orteze, která svou roli ztvárnila bezchybně a hlavně díky ní považuji celé dílo za vcelku příjemnou, ale ne tak temnou jak bych rád, oddechovku. Asi bude fér ohodnotit třemi hvězdami, ale vzhledem k tomu jak moc jsem si užíval první polovinu seriálu, jsem velmi zklamaný. 55% ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"Please excuse Wednesday, she’s allergic to color." Rodinu Addamsovcov s Christinou Ricci v úlohe čiernovlasej maniačky mám naozaj veľmi rád. Na obidvoch filmoch som si zamiloval ten všadeprítomný a neskutočne zábavný čierny humor, na ktorom boli všetky príbehy založené. A práve ten mi vo Wednesday chýbal asi najviac... Celkom som sa na zhliadnutie tejto minisérie aj tešil, veď predsa predstavuje comeback Addamsovcov (dvojicu priemerných animákov nepočítam) a dokonca aj návrat samotného Tima Burtona 😮, ktorý od roku 2019 nerežíroval žiadny film a od roku 2016 nerežíroval žiadny NAOZAJ DOBRÝ film... Som celkom rád, že hlavnou postavou príbehu je Wednesday a ostatní členovia rodiny sa tu veľmi neobjavujú. Nemôžem uveriť tomu, ako mohli tvorcovia do úlohy charizmatického romantika Gomeza Addamsa vybrať (bez urážky) 150-kilovú nesympatickú ozrutu, z ktorej nič dobré nejde... Ale proti ostatným Addamsovcom nič nemám, tí boli fajn (inak sa to popísať ani nedá). Ale aj napriek tomu dúfam, že je všetkým jasné, že tou najlepšou a najautentickejšou Wednesday Addamsovou bude už navždy Christina Ricci (aj keď je dosť možné, že Jenna Ortega jej mierne šliape na päty). Z postáv sa presuniem ku príbehu... Nápad s kombináciou detektívky a nezaujímavého Rokfortu sa mi aj celkom pozdával, ale celý čas ma trochu iritovalo to, ako sa všetko snaží byť nejakým spôsobom tajomné a mne to tak ani v najmenšom nepripadá. Ďalej ma ešte nebavilo to, ako všetci všetko berú veľmi vážne a občasné vtipné hlášky ma pobavili asi iba dvakrát... Addamsovci pre mňa vždy predstavovali zmes kvalitného čierneho humoru, kde sa veci nemusia brať až tak vážne a práve vďaka tomu som sa na nich aj smial, no v tejto minisérii mi to dosť chýbalo... A je aj celkom škoda, že iba jednu epizódu som bol ochotný ohodnotiť plnou paľbou a to aj tak až potom ako v závere zaznela METALLICA (respektíve Apocalyptica)... Skúsim to zhrnúť, Wednesday je pekne spracovaná a dobre natočená miniséria, ale nepríde mi ako niečo, čo si nejakú dlhšiu dobu zapamätám... A preto túto minisériu odporúča iba 7 pobehujúcich rúk z 10. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (60)

  • V kanceláři ředitelky je obrovský vycpaný medvěd. To je narážka na původní sérii, kde měla rodina Addamsova na chodbě obřího vycpaného medvěda, který návštěvníky často vyděsil. (HanzoBureshi)
  • Ve 24. minutě, když se Wednesday (Jenna Ortega) dívá s Tylerem (Hunter Doohan) na film, tak zní z obrazovky skladba „Perfect Day“ od americké zpěvačky Hoku Ho Clements. (Trajektt)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Vřískot opouští i Jenna Ortega

Vřískot opouští i Jenna Ortega

22.11.2023

Ne, nevidíte dvojmo. Obsazení sedmého Vřískotu skutečně odpadává rychleji, než kdyby herečky likvidoval samotný zabiják Ghostface. Pouhých několik hodin po zprávách, že populární hororovou sérii po… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama