Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (255)

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Nemocnice na kraji města Jaroslava Dietla byla parádní záležitostí. To, že jakékoli nové pokračování bez tohoto mistra československých seriálů bude jiné či slabší, jsme věděli nebo alespoň tušili. Když jsem poprvé viděl první díl této "nové" nemocnice, byl jsem zklamaný a nudil jsem se. Pak mě ale seriál vtáhl do děje. Byl jsem, asi jako všichni, zvědavý na to, co se s postavami jako Blažej, Cvach nebo Sova dělo dál. Jen mě zamrzel fakt, že se zde neobjevil Oldřich Kaiser ( Nové osudy to napravily, díky ). Velmi mne také potěšila dvojice Töpfer - Hrzánová, vždy když přišli na scénu, bavil jsem se. Jen mě trošku zamrzelo, co udělali se sestrou Huňkovou a jejím manželem. Nicméně Janžurová tu měla také pěkné vtipné momenty, ale ta její postava ztratila energii a elán, škoda. Ještě více jsem si díky tomuto pokračování zamiloval postavu doktora Sovy mladšího. Ladislav Frej je prostě báječný, alkoholika, co má absťák, zahrál dle mého soudu dokonale, věřil jsem mu každé gesto, slovo... Přiznám se, že mne poněkud nudily osudy dětí hlavních postav, ať už to byly ratolesti Blažejovy, Králové nebo Huňkové. Nesouhlasím s tím, že by toto pokračování byl až takový "průser". Rád se k němu občas vracím. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem tři díly, více se prostě nedalo. Mělo by to mít jiný název! Trapné dialogy, hrozní herci, jednání všech zúčasněných zcela mimo realitu, fakt debilní scénář. Je mi líto především hrdinů původního seriálu. Pan Abrhám tady původně nechtěl hrát kvůli nějakému bulváru, byl jsem z toho velmi smutný, teď vím, že měl trucovat dál!! ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Nesmyslná snaha zakomponovat do děje všechny moderní jevy. Tuneláři, privatizace, podnikatelé a podnikatelíčkové, rasismus, homosexualita. Jak řekla moje kamarádka, ještě tam chybí ňákej muslimskej radikál s bombou, aby to bylo komplet. Kdysi sympatická emancipovaná doktorka Čeňková tady praští s felčařinou, chvíli se tváří, že je na hlavu, pak oblbuje cizí malý dětičky a nechá se vojíždět Vašutem. Dost na hlavu je i psychiatrička Machovcová Báry Hrzánové. Tahle postava je úplně ujetá a všude jinde by rušila, tady v tom panoptiku ale ničemu nevadí. Zatímco ve staré Nemocnici bylo sympaticky utajeno, s kým si doktorka Králová vysouložila piškota, tady se to řeší třináct dílů. Takže bod snad jenom za tradičně zapšklou Maciuchovou a Kolářovou. Staří se snažili, mladí nezaujali. Nemají náboj a charisma. Jak jsem někde nedávno psal, Dietlovi ty kolečka vždycky výborně zapadaly, tady to skřípe, každej si jede po svý lince a celkově to nikam nevede. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Ne, nepoučili se. Nemocniční seriál by neměl být o lidech, ale o samotných doktorech. To by na nich mělo být to nejzajímavější. Jejich práce a jejich postoje k ní, které by vytvářely další a další zápletky. Tak jak to dokázala Pohotovost nebo mí milovaní Chirurgové. Tenhle český pokus o oživení legendy dopadl spíš trapasem, než seriózním seriálem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V čase premiéry som zhliadol asi štyri diely. Nebola to žiadna hrôza, ale nebol tu ani žiaden dôvod sledovať tento seriál naďalej. Originál, ktorý som nevidel, asi tiež nebola žiadna sláva. Oproti tomu, čo sa natočilo v seriálovej produkcii našich komerčných televízií (ako českých, tak slovenských) od roku 2003, je pomaly tento seriál klenot. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Role Hany Maciuchové se v této série jmenuje Milada, v první sérii však ztvárnila Alenu. (hermiona)
  • Městem Bor se stal Beroun. V létě bylo natáčení v Berouně ohroženo povodněmi, město se ocitlo pod vodou. Místa, kde se mělo točit, byla zničena. (blackrain)
  • Vašek Pěnkava (Josef Dvořák) volá doktorce Machovcové (Barbora Hrzánová), že je už skoro poledne a ona se nedostavila. Když k ní později přijde do bytu, omlouvá se, že ji vytáhl tak brzy z postele. (rakovnik)

Reklama

Reklama