Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Cliff Martinez: 1. Big Catherine, Little Catherine [2:23] ,2. Kick My Ass in the Morning [2:32] ,3. The Bloody Leg [2:25] ,4. Narc [2:18] ,5. Something to Do [1:19] ,6. I Love You Baby [1:19] ,7. Let's Sit on the House [1:15] ,8. Girl in the Closet [3:27] ,9. Crime Scene [1:51] ,10. Notice Anything Strange? [1:59] ,11. Don't Let I Happen Again [2:06] ,12. You Hit? [2:19] ,13. I'm Still Gonna Leave [2:00] ,14. I Wanna Check This Place Out [1:41] ,15. Freeze [1:00] ,16. This Is It [1:15] ,17. Tell Me the Truth [4:44] ,18. Provoked - Baby Namboos [6:23], ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Carnahanův osobitý autorský styl dokázal vtáhnout do prostředí, ve kterém někdo s rodinou snad ani nemůže fungovat. Cliff Martinez probleskuje na pozadí, na svůj žánr je to chvílemi až nečekaně intimní, chvílemi zase drsné a způsob nasnímání některých scén vás přinutí cítit se nekomfortně. Ray Liotta, zadržující v sobě víc vody než Hooverova přehrada, byl tentokrát perfektní.. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Živým dlžíme rešpekt. Mŕtvym pravdu.“ Skvelá, drsná, realistická a špinavá kriminálka. Práve nepríjemná atmosféra (a pravdepodobne životný výkon Raya Liottau a to hovorím ako niekto, kto ho obecne nevníma ako ktovieako kvalitného herca) sa postarali o 80%, hoci ma scenár ničím neprekvapil (a ku koncu to mrvil jedna radosť zjednodušovaním postáv, ktoré boli dovtedy „psychologicky“ nadpriemerne napísané a zahrané). ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Parádní kriminálka, silná zejména v hereckých projevech. Především Ray Liotta exceluje. Carnahan se ukazuje býti výborným režisérem: jakmile se některá z postav rozběhne, začne ji pronásledovat roztřesená ruční kamera, přičemž ale všechno působí přehledně, atmosféricky, nikoliv chaoticky (úvodní scéna vyrazí dech). Postupně se rozplétá zdánlivě jasný případ a závěrečná dvacetiminutovka se může svojí intenzitou směle rovnat atletickému tréninku na oválu. Škoda, že fakta v pátrání vyplouvají na povrch často jen náhodou a ne nějakým důmyslnějším způsobem. Přesto by možná moje srdeční tepovka z několika posledních minut filmu rozvibrovala kdejaký sportester nad jeho únosnou mez. 6,5 miliónů dolarů(rozpočet)/12,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ray Liotta neměl nikdy drsnější roli a Jason Patric taky předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů. Bohužel si to oba vybrali do nepříliš zajímavé kriminálky, jejíž příběh je opravdu jednoduchý. Carnahanova videoklipová režie tomu moc nepomáhá a temná atmosféra mu také zrovna moc nejde. Poslední půl hodina je ale vynikající a závěrečné vyústění to v mých očích hodně zvedlo. Kdyby byl ovšem takový celý film, tak by to bylo mnohem lepší. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Závěrečná scéna byla natočena ve skutečné opuštěné autodílně. Tu tvůrci snímku nalezli v kanadském Torontu a Jason Patric ji označil jako jedno z nejhorších míst, na kterém kdy natáčel. (oje)
  • Režisér Joe Carnahan přišel s nápadem natočit Narc po shlédnutí snímku Tenká modrá čára (1988). (oje)

Reklama

Reklama