Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

salalala 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, ale dost povedený film. Carnahan je režijně hodně jistý, vsadil na atmosféru a filtry, což se mu vyplatilo. Film skutečně působí "špinavě", což je jen dobře. Je to taková poctivá detektivka / thriller ze staré školy. Carnahan navíc dost překvapil hned na začátku efektním střihem několika scén vedle sebe. Patric i Liotta jsou důvěryhodní, i když na Liottovi je od začátku znát, že jeho úloha v příběhu bude jiná, což je ale chyba scenáristy. Ten to napsal zajímavě, ale přeci jen mi přijde, že maličko zaváhal a někdy sám nevěděl, co vlastně píše. Ale dám čtyři hvězdičky, v procentech tak 70% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý thriller s výbornými hereckými výkony a parádní režií. Lehce předvídatelný děj Carnahan vypráví mistrovsky a záda mu přitom kryje skvělý Ray Liotta a nečekaně i Jason Patric, od kterého bych to rozhodně nečekal. A závěr, který se po celý film dává prostřednictvím flashbacků dohoromady se vážně povedl. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dějové maximálně neoriginální a (zvláště v závěru) taky silně klišovitá policejní story by nejlépe uspěla jako epizoda seriálu. Jenomže režisér Carnahan si svůj vlastní scénář zrežíroval s naprostým přehledem, takže i přes spoustu flashbacků je děj stále přehledný se silným drajvem, jež nepolevuje ani v osobitnějších scénách hrdinů, či akci, která ač kvantitativně velmi poskrovnu občas vypluje napovrch, je i přes rychlý střih přehledná a díky ruční kameře autenticky syrová (tak nabušený úvod se jen tak nevidí). Ray Liotta zde září nejlépe od doby Mafiánů, tudíž zastiňuje i solidního Jasona Patricka, který prodělal docela razantní změnu „looku“ a role mu docela sedne. V záplavě rádoby cool kriminálek velmi příjemná podívaná, která dokazuje, že stará dobrá kriminální oldschool je stejně nejlepší. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Atypická policejní kriminálka se skvělým Liottou, který všechny s přehledem upozaďuje a je zároveň producentem ( a to je ve vedlejší roli ). Děj není zase tak originální, ale má v sobě cosi, co se mi líbí. Poměrně brutální záběry navodí správně drsnou atmosféru. Zajímavý film, který se vyplatí vidět. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Živým dlžíme rešpekt. Mŕtvym pravdu.“ Skvelá, drsná, realistická a špinavá kriminálka. Práve nepríjemná atmosféra (a pravdepodobne životný výkon Raya Liottau a to hovorím ako niekto, kto ho obecne nevníma ako ktovieako kvalitného herca) sa postarali o 80%, hoci ma scenár ničím neprekvapil (a ku koncu to mrvil jedna radosť zjednodušovaním postáv, ktoré boli dovtedy „psychologicky“ nadpriemerne napísané a zahrané). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Protože se jednalo o nízkorozpočtový snímek, byla scéna, kde Nick Tellis (Jason Patric) běží ulicí s fotografií, natočena bez dalších herců. Lidé, kterých se Patric na fotografii ptal, tak byli jen náhodní kolemjdoucí a nevěděli, o čem je řeč. (oje)
  • Velký zájem o roli Henryho Oaka projevil Harrison Ford. Nakonec se ale natáčení nezúčastnil. (oje)
  • Režisér Joe Carnahan přišel s nápadem natočit Narc po shlédnutí snímku Tenká modrá čára (1988). (oje)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno