Reklama

Reklama

Pojišťovna štěstí

(seriál)
  • Slovensko Poisťovňa šťastia
Drama / Rodinný / Romantický
Česko, (2004–2010), 69 h 4 min (Minutáž: 55–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Eva Papoušková

Hrají:

Miroslav Etzler, Kateřina Brožová, Jiřina Jirásková, Jiřina Bohdalová, Nikol Leitgeb, Igor Bareš, Petr Nárožný, Jiří Dvořák, Vojtěch Kotek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(73)

Život sa s vami pohráva. Jedinou poistkou šťastia je láska. Všetci ju hľadáme. Pretože ten, kto ju nájde, neprehrá. Najnovší trinásťdielny český rodinný seriál, ktorý prináša TV Markíza, odkrýva príbehy o láske, rodine a o hľadaní šťastia. Dej je zasadený do prostredia poisťovne, v ktorej sa specifickým a často dramatickým spôsobom odohrávajú príbehy hrdinov. Dominantnými prvkami sú predovšetkým medziľudské vzťahy - o partnerstve medzi mužom a ženou, rodičoch a deťoch, nevere i smrti. Diváci sa zoznámia s hlavnou postavou, krásnou Annou Jánskou, ktorá žije v perfektnom manželstve, má šikovného syna a teší sa z bábätka. Ďalšími ústrednými postavami sú atraktívna dizajnérka Dagmar Krausová a jej manžel Tomáš, riaditeľ poisťovne. Seriál priniesol nový spôsob vyrozprávania príbehov. Všetci majú právo na šťastie, ale situácie, v ktorých sa hrdinovia nachádzajú, sa neraz zvrtnú. Nemajú to ľahké, a tým sa približujú reálnemu životu. Pozoruhodné je, akým spôsobom hľadajú riešenie. Každý po svojom, ale nikto sa nevzdá. Zručné pero autorky Evy Papouškovej dokázalo z niekoľkých ľudských osudov stvoriť román, ktorého zápletky sa pretnú na správnych miestach tak, aby zaujali nielen jeho protagonistov, ale i nezúčastnených pozorovateľov. 1. časť: Od začiatku V prvej časti úspešného seriálu sa diváci zoznámia s hlavnými i vedľajšími postavami, prostredím, v ktorom žijú a jednotlivými vzťahmi medzi nimi. Hlavná hrdinka, krásna Anna (Alena Antalová), žije v šťastnom manželstve, má skvelého syna Ondreja (Vojtěch Kotek) a teší sa na bábätko. Navštívi ju kamarátka zo študentských čias, Zuzana (Yvetta Blanarovičová). I keď sa roky neukázala, odhaľuje sa nerada. Teší sa zo stretnutia s Annou a jej rodinnú pohodu jej tak trochu závidí... Šťastné okamihy prežíva aj druhá hlavná postava seriálu Dagmar Krausová (Kateřina Brožová), atraktívna dizajnérka, manželka riaditeľa poisťovne (Miroslav Etzler). Práve docielila to, že sa ich rodina konečne sťahuje do rodinného domu, o ktorom už dlho snívala. Prvá časť nás zavedie aj do Prvej rodinnej poisťovne, ktorá tvorí rámec i základné prostredie príbehu. Čo všetko sa dá poistiť? Čo áno a čo už nie? Na to sa budú pýtať klienti, ale aj jej zamestnanci... V televíznom románe sa život s nikým nemazná a šťastie by si rád poistil každý z nich... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (383)

made1 

všechny recenze uživatele

Kdyby to skončilo po první sérii, dala bych i dvě hvězdy, ale takhle nedám odpad! jen kvůli těm několika hercům, kterých si jinak velice vážím. Souhlasím s tím, že je to příležitosti hlavně pro oblastní herce, kteří jinak nejsou moc vidět a nebýt těch, kteří se jak je rok dlouhý nepodívají do divadla, by ani do takových hrůz nemuseli lízt. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Inu, nevidel jsem asi prvni tretinu Pojistovny, ale zbytek dilu jsem odkoukal v plne stopazi. A resume? Na soucasne ceske pomery a zejmena trend "novacke zabavy" to jeste docela ujde, oproti takovym Rodinnym Poutum je to primo umelecka zalezitost. Celkove je to ale podprumerne, divne zahrane a o rezii se snad ani neda mluvit. Ale koukat se na to da a Katka Brozova s tou umelou vybavou je panicka k nakousnuti ;) ()

Reklama

elle 

všechny recenze uživatele

Podle mě první série byla docela dost slušná, komerčně i řemeslně dobře připravená záležitost, která k televiznímu průmyslu každé země musí nutně patřit. Zadání romantického a profesního seriálu je vždycky zajímavé. Když se má podobné schéma napasovat do reality české kotliny a připravit pro naše publikum ( protože se na ně podle mě naši diváci rádi dívají v soukromí, ale navenek se o tom vyjadřují pohrdlivě a přezíravě), tvůrci se snaží do těchto slaďáků často vpašovat komické postavy (Harry, paní Kekulová) a významné a oblíbené herce (Jirásková, Nárožný, Bohdalová, Kostka), aby tam každý divák měl něco pro sebe. První sérii jsem sledovala téměř pravidelně a s gustem, i protože zatím jsme povětšinou podobný televizní formát spíše kupovali od sousedů. Příběh jsem si užila a nebýt pokračování seriálu, možná bych ho asi i zapomněla (což je i účelem a výhodou pro případnou reprízu díla). Líbil se mi ovšem Nárožný, který trochu boural oblíbenou představu zlého pana domácího, který z hodných nájemníků ždímá peníze a oni úpí pod jeho jhem. Jeho miniportrét mi přišel velmi dobrý, ale ovšem i na Nárožného došlo, když mu od druhé série dali do scénáře jeho vlastní telenovelu s Brožovou. Další díly po happyendu první série jsem sledovala pouze vyjímečně a připadají mi kvalitativně o poznání horší a alespoň pro mě už ne příliš lákavě. Vzhledem k tomu, že je možné hodnotit seriál jenom jako celek i s pokračováními, tak jen 2 hvězdy. Úvod seriálu by dostal aspoň 3, protože překvapil, udal tón a byl napodobován, objevil nové hvězdy, měl zajímavé postavy a pracoval s nimi jako s dobře rozdanými kartami. Pokračování mi připadá, jako by hráči zapomněli na pravidla a každý si hrál to svoje. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Hodnocení 2. SÉRIE Viděla jsem zrovna díl, jak se Blanarovičová podřeže žíly. Proboha! Předcházela tomu natahovaná podívaná "ze života". Nenenenene, tohle s nedám líbit. 1) Epizodka s Kotkem a Šťastným aneb přes hubu si dáme.., mě fakticky nezaujala. 2) Bože Blanarovičová by si měla uvědomit, jak stupidní monology/dialogy jí scénář předepisuje... viz. Už se nemůžeme vrátit k Harrymu. To nejde. Už to nejde... Toto opakujte asi desetkrát za sebou a dostanete tříminutovou "dojemnou" scénku. No tak sorry ale tohle ne. 3) Nevím čím to, ale asi mám k Brožové nějakou averzi či co, protože bych ji okamžitě zrušila. Totálně nesympatická a s někým takovým jako je Nárožný, ji dát do páru, to mohlo napadnout jenom koně. * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Začátek začal opravdu velmi slušně. Pěkná hudba, solidní příběhy, slušné herecké obsazení - dost to bavilo. Čím byly novější díly, tím kvalita klesala a scénář se horšil a horšil. Nejnovější série tohoto seriálu pokazila co se dalo, když hlavní představitelku seriálu nechali umřít a nehrála tam. Tím už nic nezachránili. Ve výsledku velký, avšak bohužel zbytečný pokles dolů. Celkové hodnocení u mě je 38% = ** ()

Galerie (271)

Zajímavosti (14)

  • Leona Machálková prozradila, že titulní skladbě „Den, kdy se vrátí láska k nám“ předcházely dvě další verze. Finální podoba písně vznikla ve spolupráci týmu režiséra Jiřího Adamce s autorem textu Zdeňkem Rytířem. Tým tvůrců seriálu však údajně text písně velmi rozpitvával kvůli určité gradaci. Zpěvačka se po letech poklonila trpělivosti a profesionalitě Rytíře, jelikož musel přicházet se stále novými nápady. (lucij68ee14)
  • V seriálu si zahrála bývala dětská hvězda Antonín Navrátil, který zde ztvárnil roli svářeče. (M.B)

Reklama

Reklama